Forum » Loža » Sodišče - napaka podatkov
Sodišče - napaka podatkov
orkan ::
Pozdravljeni
Da vam napišem moj primer ki se mi dogaja. torej nekdo z enakim priimkom in imenom kot jaz je nekoč kupil nekje neko storitev v višini 580€ in je vrjetno ni plačal in sedaj ga stranka toži za omenjeno vsoto. Vse lepo in prav, ampak omenjeno pošto dobimavam jaz, ki s tem nimam nič imam le isto ime in priimek kot tožeča stranka. In sodišče napiše sklep o izterjavi zneska na moj naslov torej na mene, medtem ko kot dokazila k sklepu priloži dokumente iz katerih je razvidno, da to nisem jaz, ampak moj soimenjak s drugim naslovom in emšo številko, in ker imam jas S.P. je sodišče kar lepo sklenilo, da se mojemu podjetju blokira račun v tej vrednosti, pa če prav je že z njihovih dokumentov razvidno da to nisem jas. Naj povem da je to sedaj ze v 3 letih druga takšna pošta, tudi na prvo sem se pritožil, jim priložil kopijo osebnega dokumenta z dokazili, da so v zmoti, ampak po 1,5 letu, spet dobim isto pošto iz izvršilnega oddelka kjer me spet terjajo za znesek, ki sploh ne pripada meni.
KAJ STORITI? Najeti odvetnika in vložiti tožbo zaradi blatenja imena ali kaj? Je imel ze kdo podobne izkusnje?
Da vam napišem moj primer ki se mi dogaja. torej nekdo z enakim priimkom in imenom kot jaz je nekoč kupil nekje neko storitev v višini 580€ in je vrjetno ni plačal in sedaj ga stranka toži za omenjeno vsoto. Vse lepo in prav, ampak omenjeno pošto dobimavam jaz, ki s tem nimam nič imam le isto ime in priimek kot tožeča stranka. In sodišče napiše sklep o izterjavi zneska na moj naslov torej na mene, medtem ko kot dokazila k sklepu priloži dokumente iz katerih je razvidno, da to nisem jaz, ampak moj soimenjak s drugim naslovom in emšo številko, in ker imam jas S.P. je sodišče kar lepo sklenilo, da se mojemu podjetju blokira račun v tej vrednosti, pa če prav je že z njihovih dokumentov razvidno da to nisem jas. Naj povem da je to sedaj ze v 3 letih druga takšna pošta, tudi na prvo sem se pritožil, jim priložil kopijo osebnega dokumenta z dokazili, da so v zmoti, ampak po 1,5 letu, spet dobim isto pošto iz izvršilnega oddelka kjer me spet terjajo za znesek, ki sploh ne pripada meni.
KAJ STORITI? Najeti odvetnika in vložiti tožbo zaradi blatenja imena ali kaj? Je imel ze kdo podobne izkusnje?
Lp Orkan!!
bronco40 ::
Ja, seveda. Samo odvetnik te bo rešil in krepko stožil to našo zanikrno upravo. Drugače ne gre. Je imel moj tast enak primer z davčno, je bil že 15 let v pokoju in so mu zagrozili z rubežom, ker je sp. Bil je pa 40let delavec v tovarni. Smo na davčni omenili odvetnika, so takoj zadevo rešili z opravičilom. Sedaj ima mir. Je pa to lahko zelo nadležna in draga stvar, če se takoj ne reši. Le pogumno po nasvet k odvetniku.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
MadMicka ::
Ja, kaj češ narest? Naredi točno to, kar si storil v prvo. Kaj ti bo odvetnik pri taki stvari, sam stroške boš imel.
Ales ::
Z blokado ti v vsakem primeru povzročijo vsaj bančne stroške, če nič drugega. Glede na to, da se je isti oddelek že dvakrat zmotil, so presneto šlampasti... Ne vem, jaz bi se vsaj informativno pogovoril z odvetnikom.
Ziga Dolhar ::
Katero ime (in ostali podatki) so navedeni v (verjetno priloženem) predlogu za izdajo sklepa o izvršbi? (Ne listine, ki služijo kot dokazilo - npr. računi ipd., ampak "predlog" za izvršbo.)
https://dolhar.si/
BigWhale ::
Z blokado ti v vsakem primeru povzročijo vsaj bančne stroške, če nič drugega. Glede na to, da se je isti oddelek že dvakrat zmotil, so presneto šlampasti... Ne vem, jaz bi se vsaj informativno pogovoril z odvetnikom.
Bancni stroski so se najmanj kar je tukaj problematicnega.
Huje je to, da tvoj potencialni partner pogleda tvoje stanje in vidi da si bil blokiran ter se na podlagi tega odloci, da s teboj ne bo delal poslov.
amigo_no1 ::
Storiš isto kot prvič, nato pogovor z odvetnikom, ki ti bo svetoval naprej.
1x je napaka, 2x je šlamparija.
Imajo vse podatke, da lahko edinstveno določijo kdo je kdo.
1x je napaka, 2x je šlamparija.
Imajo vse podatke, da lahko edinstveno določijo kdo je kdo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ales ::
Ja, seveda je škoda precej večja, kot samo bančni stroški. Hotel sem reči, da v vsakem primeru imaš vsaj to škodo, tako da se po dveh šlamparijah definitivno splača pogovoriti z odvetnikom.
Če nič drugega bi bilo treba na njihov račun doseči odpravo vseh zapisov o neupravičeni blokadi, tako da ni bonitetnih posledic. Pregled vseh baz podjetij, kjer bi to lahko bilo vpisano (AJPES, Gospodarksi vestnik, itd.) Poleg tega povračilo bančnih stroškov, povračilo izgube časa, ki ga boš porabil za ukvarjanje s tem... Če je bil izgubljen kak posel zaradi tega, pa seveda tudi to. Tako nekako jaz laično razmišljam (nisem pravnik).
Ampak Ziga je postavil pravo vprašanje tukaj - s tem se bo videlo, od kod izvira napaka.
Če nič drugega bi bilo treba na njihov račun doseči odpravo vseh zapisov o neupravičeni blokadi, tako da ni bonitetnih posledic. Pregled vseh baz podjetij, kjer bi to lahko bilo vpisano (AJPES, Gospodarksi vestnik, itd.) Poleg tega povračilo bančnih stroškov, povračilo izgube časa, ki ga boš porabil za ukvarjanje s tem... Če je bil izgubljen kak posel zaradi tega, pa seveda tudi to. Tako nekako jaz laično razmišljam (nisem pravnik).
Ampak Ziga je postavil pravo vprašanje tukaj - s tem se bo videlo, od kod izvira napaka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11220 (9253) | Zmajc |
» | Ko ti davčna stopi na račun ... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25974 (8490) | Mehmed |
» | Izvršba kljub pravočasni poravnavi terjatve - kaj storiti?Oddelek: Loža | 3558 (3026) | PaX_MaN |
» | Kaj sotriti, če ti na banki odtrgajo 5.000.000,00 sit (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7821 (5970) | krneki |