Forum » Omrežja in internet » Problem router- ni moč povezave
Problem router- ni moč povezave
Eilinel ::
Živijo!
Eem, sem daleč od comp eksperta, prej popoln laik. Doma imam brezžični router, ki sem ga kupila poleg starega laptopa. Že takrat se mi je zdelo čudno, da mi je "moj" strokovnjak naštimal omrežje brez omrežnega ključa, sedaj pa mi je jasno, da je nekje nek trik. Star laptopa ni več aktualen, z novim (in z nobenim drugim) pa se nikakor ne morem povezati nanj. Samo povezuje, poveže pa ne. Kako je to naštimano in seveda kako bi to odštimala, da bi "odprla" omrežje?
Hvala že vnaprej in prosim za odgovore v čimenostavnejšem comp jeziku .
Čau!
Eem, sem daleč od comp eksperta, prej popoln laik. Doma imam brezžični router, ki sem ga kupila poleg starega laptopa. Že takrat se mi je zdelo čudno, da mi je "moj" strokovnjak naštimal omrežje brez omrežnega ključa, sedaj pa mi je jasno, da je nekje nek trik. Star laptopa ni več aktualen, z novim (in z nobenim drugim) pa se nikakor ne morem povezati nanj. Samo povezuje, poveže pa ne. Kako je to naštimano in seveda kako bi to odštimala, da bi "odprla" omrežje?
Hvala že vnaprej in prosim za odgovore v čimenostavnejšem comp jeziku .
Čau!
Malajlo ::
In potem poiščeš link, zavihek, nekaj, kar piše Wireless. Ali pa security. Najbrž moraš najprej pod security ključe omogočiti (enable). Potem pa izbereš WPA-PSK (če podpira, seveda), vpišeš si ključ (uporabiš znake brez šumnikov, da ne bo težav). Potrdiš.
Če bi povedala, kateri model je, pa mogoče najdemo navodila za to.
Če bi povedala, kateri model je, pa mogoče najdemo navodila za to.
Senitel ::
WHR-HP-G54 je...
Sicer pa ker se ti ne poveže, nimaš pa zakodiranega WiFi-ja, je ta "tvoj" stručko verjetno zaklenil wireless na MAC naslov tvojega starega laptopa. Tako da pobrskaš za en "MAC filter" in ga izklopiš, potem pa nastaviš WPA2 (+AES) geslo.
Sicer pa ker se ti ne poveže, nimaš pa zakodiranega WiFi-ja, je ta "tvoj" stručko verjetno zaklenil wireless na MAC naslov tvojega starega laptopa. Tako da pobrskaš za en "MAC filter" in ga izklopiš, potem pa nastaviš WPA2 (+AES) geslo.
Eilinel ::
aaaa ... verjetno res. Ker sem na ta router lahko dostopala samo s starim laptopom.
Super hvala, bom poskusila tako.
Super hvala, bom poskusila tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik se noče povezati na wifiOddelek: Omrežja in internet | 4148 (3947) | solatko |
» | priklop na net(adsl) za 7 osebOddelek: Omrežja in internet | 1482 (1136) | micvak8 |
» | Brezžični routerOddelek: Kaj kupiti | 2610 (1910) | ponky |
» | Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13107 (9705) | Pyr0Beast |
» | Slabost Wireless-aOddelek: Omrežja in internet | 3371 (3087) | Vice |