Forum » Loža » 6/2(1+2)
6/2(1+2)
GLAVNI ::
Ker se okoli spleta pojavljajo teme, v katerih želijo veleumi razrešiti podano enačbo, še sedaj odpiram temo na tem forumu.
Torej moj rezultat je 1. (6/2(3) -> 6/6 -> 1)
Kot je meni znano, ima oklepaj prednost.
Agree? Not?
Torej moj rezultat je 1. (6/2(3) -> 6/6 -> 1)
Kot je meni znano, ima oklepaj prednost.
Agree? Not?
- premaknilo iz Sedem umetnosti: gzibret ()
gendale ::
ta troll se pojavlja po spletu že nekaj časa
množenje in deljenje imata enako prioriteto, zato množiš/deliš od leve proti desni
se pravi
6/2*3 = (6/2)*3 = 3*3 = 9
da na začetku * ni napisan ampak je napisano 2(1+2) pa nima nobene veze, to je še vedno množenje
pa dal si na napačen del foruma
pa ravnokar sem bil strollan
množenje in deljenje imata enako prioriteto, zato množiš/deliš od leve proti desni
se pravi
6/2*3 = (6/2)*3 = 3*3 = 9
da na začetku * ni napisan ampak je napisano 2(1+2) pa nima nobene veze, to je še vedno množenje
pa dal si na napačen del foruma
pa ravnokar sem bil strollan
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
IvoJan ::
Troll has ben trolled :)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
AndyS ::
Rezultat je 9, pa še to sam zarad dogovora, ki so ga v matematiki storili pred leti. Matematika je vsa stvar dogovora. Lahko bi se zmenili tudi, da ima seštevanje prednost pred množenjem, ali pa, da v trgovini računamo v osmiškem sistemu namesto v desetiškem..
Čudno, da nihče ne poda rezultata kot 11 (seveda pa "pozabi" omeniti da računa v osmiškem sistemu).
Bolj kot zmeda pri tem računu je žalostno, da se teh matematičnih dogovorov celo nekateri kalkulatorji ne držijo.
Čudno, da nihče ne poda rezultata kot 11 (seveda pa "pozabi" omeniti da računa v osmiškem sistemu).
Bolj kot zmeda pri tem računu je žalostno, da se teh matematičnih dogovorov celo nekateri kalkulatorji ne držijo.
čuhalev ::
Ker si / predstavljam kot ulomek, dobim rezultat 1. Če bi se hoteli znebiti problemov, bi morali zapisati kot (2+1)*6/2.
zee ::
Kaksno vezo pa ima vrstni red pri mnozenju? Nobene!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ker si / predstavljam kot ulomek, dobim rezultat 1. Če bi se hoteli znebiti problemov, bi morali zapisati kot (2+1)*6/2.
dovolj bi blo če bi znal matematiko
čuhalev ::
Če bi tisti, ki je to napisal, znal matematiko, bi napisal
6*2^{-1}*(2+1) (napaka se odpravlja) ... potem pa nima veze, ali najprej zmnožimo prva dva ali pa zadnja dva.
6*2^{-1}*(2+1) (napaka se odpravlja) ... potem pa nima veze, ali najprej zmnožimo prva dva ali pa zadnja dva.
tisti je že znal matematiko in je zanalašč napisal tako, da zmede tiste, ki ne znate ;)
lebdim ::
zdej:
tudi oba moja kalkulatorja SHARP EL-506W in SHARP EL-W506 vrneta rezultat 1 v obliki 6 :2(1+2) in vrneta 9 v obliki 6 : 2*(1+2) ... predvidevam, da je to verjetno zato, ker ta kalkulator vzame 2(1+2) za imenovalec in je potem 6 : 6 = 1 ...
tudi oba moja kalkulatorja SHARP EL-506W in SHARP EL-W506 vrneta rezultat 1 v obliki 6 :2(1+2) in vrneta 9 v obliki 6 : 2*(1+2) ... predvidevam, da je to verjetno zato, ker ta kalkulator vzame 2(1+2) za imenovalec in je potem 6 : 6 = 1 ...
HighBane ::
zdej:
dve leti si rabil za to ugotovitev?
Drugač 9 bi mogel biti pravilen rezultat. 1. oklepaj 2. deljenje in množenje po vrstnem redu. Ne vem, kaj je tukaj za razmišljat. Vsaj vem katerega kalkulatorja ne kupit
GupeM ::
McAjvar ::
Zanimivo. Moj kalkulator je precej star, pa taksnih problemov nima, pravilno izracuna rezultat (9).
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
bluefish ::
Moj novejši Sharp ob vnosu 6/2(1+2) tudi vrže ven 1, če vmes postavim znak za krat, pa pravilno 9.
lebdim ::
saj je čisto logično, da se najprej izračuna oklepaj, potem pa se gre po vrsti in dobiš rezultat 9, zato je vedno smiselno dodajat vedno znak za krat (x) v kalkulator ...
gumby ::
To vprašanje je postalo popularno zato:
Pravilen odgovor je 9, ker ima deljenje v tem primeru prednost pred množenjem (od leve proti desni).
Lastniki HP-jev z RPN se samo smejemo temu
my brain hurts
energetik ::
Ta poceni Citizen sploh ne dovoli zapisati 2(1+2) brez znaka za množenje vmes, tako da takih dilem ni. Oziroma ne dovoli zapisati oklepaja brez znaka za operacijo pred njim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deljenje in množenjeOddelek: Šola | 3980 (2832) | DeeJay |
» | (Preprost) matematični račun?Oddelek: Loža | 1537 (1243) | avtek |
» | Matematika - Kaj je pravilno? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 8198 (7161) | Meizu |
» | Matematični problemOddelek: Šola | 10791 (10342) | joze67 |
» | Pomoč pri matematičnem izpitu (nujno)Oddelek: Šola | 3723 (3342) | milc |