» »

Rast Windows Phone 7 Marketplace stabilna, Android Market ima več brezplačnih aplikacij od Apple App Store

Rast Windows Phone 7 Marketplace stabilna, Android Market ima več brezplačnih aplikacij od Apple App Store

Windows Phone 7 Central - Rast Windows Phone 7 Marketplace, trgovine z aplikacijami za Microsoftovega konkurenta na področju mobilnih operacijskih sistemov, je bila v preteklih mesecih od predstavitve izredno stabilna. Graf je skorajda premica, celo nekoliko se zalomi navzgor (kar nakazuje večjo rast), ravno nedavno pa je presegla 15.000 aplikacij, ki so na voljo v trgovini. K temu je pripomogla ravno povišana rast, saj je komaj mesec dni nazaj trgovina imela vsega 10.000 aplikacij. Če se bo takšna hitrost dodajanja aplikacij obdržala še naprej, bodo že v maju oz. najkasneje v juniju presegli število 20.000. Veliko rast so zabeležili tudi pri Distimu, podjetju, ki se ukvarja z analizo trgovin mobilnih operacijskih sistemov. Marec 2011 naj bi Windows Phone 7 zaključil z 11.731 aplikacijami (konec marca se je povečala frekvenca dodajanja aplikacij), kar je bila v primerjavi z začetkom meseca 38-odstotna rast. S tem je bila rast tudi najvišja med mobilnimi platformami (Mac Store je sicer največji pridobitelj, število aplikacij je naraslo za 51 odstotkov). Poročajo še, da je število brezplačnih aplikacij na Android Market (134.342 aplikacij) preseglo število prav tako brezplačnih aplikacij na App Store za iOS (121.845 aplikacij). Število vseh aplikacij je sicer še vedno močno na strani Appla (333.214 aplikacij proti 206.143 na Android Market), ki ima večji delež plačljivih aplikacij. Teh je na App Store skoraj dve tretjini v primerjavi z zgolj tretjino na Android Marketu.

9 komentarjev

kar-nekdo ::

Ce je ze kdo izdeloval, aplikacije za Android potem ve zakaj je toliko bresplacnih aplikacij in nasploh zakaj jih je toliko. In kaj pomojem sploh ni dobro ker tricetrt aplikacij se ve kaksne so!

mir_ror ::

@ campus: poglej raje razmerje časa obstoja Android marketa in Apple Apps. Glede tega kar si napisal je tko kod da bi napisal, u lej kolko zdravil je na trgu.. čeprav so ena sestavljena samo iz cukra, vsaka najde svojega uporabnika. Več jih je, več je možnosti. Tebi se mogoče ena aplikacija zdi neumna, enemu pa pač ne. Glede addsov pa jebiga, taka je politika od zmeraj. Počakaj še kako leto, tudi na Android Market bodo prišle omejitve.. taktično je izdelava aplikacij za Android prvovrstna poteza. Dvomim pa da bo kdo povozil Google. V vse kar se spravijo so vedno on the top :)
IntelQuad9450 3,6Ghz-AsusRampageFormula-nVidia285GTX-8GbGOCZ1066mhz-WDraptor

nekikr ::

Google Buzz would disagree. In še malo morje podobnih failov :)

smash ::

čez 2 leti bo vodilni market za windows phone 7 - boste videli

galu ::

Mah, niti ne. Če primerjaš telefone z androidom in WP7, vidiš da so android sistem bolj popularni za množice in 'naprednejši'.
Tako to gre.

PrimozR ::

smash je izjavil:

čez 2 leti bo vodilni market za windows phone 7 - boste videli

Analitiki se s teboj ne strinjajo, ampak menijo, da bo leta 2015 WP7 prehitel iOS.

Tolikšen delež brezplačnih appov na Marketu je zato, ker je prodajanje appov na Marketu mogoče v vsega 30 državah. Še App Store je recimo dosegljiv v Sloveniji, čeprav se iPhone ne prodaja tukaj.

r0ker ::

android bo sam sebe povozil, če se nebo konkretno prestrukturiral :)
android je bolj popularn ker je bolj reklamiran- isto kot apple so se lotli zadeve. reklamiraj svoj drek in drek se bo prodajal. kaki dogodek so naredli iz gingerbreada in honeycomba, na koncu se pa izkaže da je vse skupaj bullshit :))

pecorin ::

simnov ::

Jap pri Applu brišejo brezvezne in zanič.Pri Googlu ji pa to ne moti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android Market v polnem razvoju

Oddelek: Novice / Android
205981 (5167) Lonsarg
»

Apple znova rekordno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9624364 (21861) techfreak :)
»

App Store dve leti in pet milijard aplikacij pozneje

Oddelek: Novice / Android
3511154 (9740) MrStein
»

Prek 60% aplikacij za Android brezplačnih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8111300 (9426) Lonsarg

Več podobnih tem