» »

interaktiven cd ...

interaktiven cd ...

Roman ::

ker je izdelava interaktivnega cd-ja precej podobna internetu, sem to uvrstil v ta forum.

rad bi naredil interaktiven cd najbrz v flashu. vseboval bi video, audio, slikce, pdf? ali sem se prav odlocil ali bi za to potreboval kaksen drug program? kaj mi priporočate?

kakšen trik? das publish v exe pa autorun pa je to to?

SLOWWWeb.net ::

Si se kar dobro odločil, le da je izdelava slednjega prav kontra od izdelave spletne vsebine. Se pravi, da spletna strani ni vsa v flashu, medtem ko na CDju, naj bi bila. Tudi uporabniki tako pričakujejo.

City ::

Kot je rekel SloWWWeb. Venda flash ti lahko v določenih situacijah dela probleme, odvisno od zahtevnosti prezentacije. Če je predstavitev čez cel ekran se ti bodo zatikale animacije in sama predstavitev mora biti veliko bolj razbita po datotekah kot za web, če se zaganja direktno iz CD-ja in če hočeš da ti kolikor toliko teče normalno, pozabi pa na časovno odvisne animacije, napr. določen movie se odvija točno 5 sekund, to se bo na vsakem računalniku odvijalo drugače, celoten problem je v tem, da flash obremenjuje procesor in ne RAM (poleg hitrosti CD-ja).
Za zahtevnejši interaktivni CD ti v tem primeru veliko bolj priporočam od Macromedie Direktorja, ki je kar zelo podoben flashu, skripte so malo drugače kot v flashu (uporablja Lingo) imaš nešteto možnosti, in zelo dobro podpira video in prav tako flash animacije....

Roman ::

Hvala za odgovore, res se bom odlocil za flash. Kategorije bom loadal vsako posebej iz fajla.

Naredim publish to exe in potem noter vlecem swf-je. Ali bo flash potreboval plugin ali ga bo prepoznal od exe-ja?

Rad bi se lotil stvari v directorju, vendar ni dovolj casa za ucenje. Zanimam me sledece kar se tice video fajlov. Rad bi jih linkal iz wmv tako, da bi jih lahko prikazoval v flashu in iz flasha linkal se v media player, tako da bi si lahko pogledal filmcek tudi v full screen nacinu. Kaj mi priporocate za video tko da bo mel cim manj opravka z codeci.

hvala

City ::

Ja exe ima plugin notri, za predvajanje videa moraš pa film posneti v en swf ali swt file. Ko delaš publish in če nočeš da ti ne gledajo v swf-je spravlaj datoteke v swt, samo odvečno robo iz knjižnice ven pomeči zaradi velikosti fajlov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash

Oddelek: Izdelava spletišč
383961 (3374) Vice
»

Flash prihodnost spleta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
5018918 (17257) root987
»