Forum » Pomoč in nasveti » napaka pri zagonu
napaka pri zagonu
boziceklol ::
zanima me kaj je narobe z računalnikom. ko ga zaženem mi kot prvo ne pride v operacijski sistem. ustavi se na začetku, ko je črni zaslon kjer ti izpiše podatke o računalniku. Tam se ustavi in sicer sta dve možnosti kaj mi napiše. prvo je : a disk read error occurred in 2. reboot and select proper boot device. Če mi pa slučajno po nešteto poskusih uspe priti v windows(imam windows 7) mi pa dela samo pol ure potem pa se stvar ponovi. hvala vsem za pomoč za vnaprej.
StratOS ::
Problemi z diskom / zagonsko particijo ?
Chkdsk ali chkntfs
Preglej če nimaš naštiman boot na kakšen disk,eksterni disk ali disketnik/CD-DVD.
Chkdsk ali chkntfs
Preglej če nimaš naštiman boot na kakšen disk,eksterni disk ali disketnik/CD-DVD.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MBR (master boot record) težavaOddelek: Operacijski sistemi | 2485 (2362) | Icematxyz |
» | Windows 7 64-bit + Windows XP 32-bit dual boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1752 (1647) | Spajky |
» | widows xp formatiranjeOddelek: Operacijski sistemi | 1576 (1345) | solatko |
» | težava pri inštalaciji xp-jaOddelek: Operacijski sistemi | 1308 (1042) | Kunte |
» | Linux nemogoče instaliratOddelek: Operacijski sistemi | 2430 (1731) | 416c6573a |