» »

Gigabyte 7vrxp plosca, AMD XP2000+

Gigabyte 7vrxp plosca, AMD XP2000+

Wilec ::

Pozdravljeni!
Ima eno vprašanje:
ali mogoče kdo ve zakaj temperatura procesorja, doseže 87 stopinj celzija? Oba ventilatorja, ki sta vgrajena delujeta, ko doseže 88 stopinj celzija, kišta zmrzne. Sistem se stalno sesuva in ven meče error-je. Če mogoče kdo kaj ve, kako odpravit napako... mu bom bil hvaležen.

Če mi ne verjamete:
http://users.volja.net/viljem5/

ali3n ::

Hladilnik je slabo (zanič) montiran na procesor. Poprav čimprej...

Sicer pa prihaja zima, in topel računalnik ob nogah kar sede. Pa še kava ostane topla...>:D

PS: tist BMP pa zmanjši - 680KB je mal preveč; pomisli na dial-up uporabnike; 60KB bi čist zadoščal...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Wilec ::

hvala za pomoč.

ps: kateri BMP moram zmanjšati?

LP Wilec

ali3n ::

tvoj screenshot Easy Tune... hot2.bmp
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

borchi ::

pa še neki, 44 stopinj za sistem je veliko preveč. tudi, če boš pravilno namestil hladilnik na cpu, nimaš šans prit pod 60 stopinj za cpu. ka maš računalnik zraven radiatorja in zavitega v polivinil?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Wilec ::

:\ ok. zmenjeno (BMP bom zmanjšal).
računalnik je en meter od radiatorja. računalnik je star dva meseca. sem ze naredu reklamacijo >:D. kaka je normalna temp. sistema in cpu-a? kaj, ko bo prišel PC iz servisa in temp. še vedno ne bo pod normalo - kaj storiti potem? bo treba dvignit HALO?

Primoz78 ::

Jaz sem naletel na isti problem z 7VAXP plato in istim procesorjem....voltaza procesorja je previsoka, pocekiri na tale naslov bos videl v cem je stvar... zal problema nism resil niti z forami ki jih tam navajajo :(...

lp Primoz

p.s. Odpisi ce ti uspe resit problem

T(he) Boss ::

Jaz mam isti proc in plato gigabyte 7vax, pa se proc greje na 40 oz. ce mu je res sila do 43-44, na proc mam vulcanota 7+ na 4800 obratih in se dodatne 3 ventilatorje v ohisju.

Wilec ::

Hello. Jaz sem računalnik vrnil na servis, na pogledajo, saj je računalnik nov in v garanciji. V četrtek sem jim ga odpeljal, naslednji teden v torek je bil že popravljen. Okvara, ki so jo navedli:" ventilator ruži, se počasneje suče in ustavlja." Ventilator so zamenjali, sedaj je temperatura sistema: 42 stop. C, procesorja pa: 50 stop. C. Sedaj računalnik čisto v redu deluje. Kaj je potem krivo?? Kaj s matično ploščo,.... ali je bil ventilator zanič?

p.s.: hvala za vse odgovore, ki ste jih podali.

Wilec ::

pa še nekaj: prej je ventilator imel 4400 RPM, sedaj jih ima 3013 RPM ?!?

Primoz78 ::

Nevem kaj naj recem...moja 7VAXP pa deluje na 1,82 V namesto 1,75 V za AthlonXP 2000+ drugace mam Zalmana CU6000 in dva dodatna ventilatorja, temperatura redko pade pod 58 C. Pisal sem tudi mail na Jae d.o.o. pa so rekli da to ni nobena napaka plosce "saj tudi ABIT in ASUS podpirajo tako visoke voltaze"...mislim pa da ne po defaultu kot 7VA** serije in tega se ne da odpravit, z novim BIOS-em baje samo prikrijejo realno voltazo ne pa napake odpravijo...res nevem kaj naredit, z serviserjem od JAE sem se skor skregu preko e-maila...


lp Primoz

ali3n ::

"ventilator ruži, se počasneje suče in ustavlja." >:D
a dobesedno tko so napisal???? LOL

Če je bil vent res glasen boš najbolje sam vedel... sam pomojem so še enkrat (tokrat bolj natančno) montiral hladilnik na procu in ma zdaj boljši stik...
Se mi pa še zmeraj zdi visoka temp. kište (42°C) - mal jo "preluftaj" !!!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Wilec ::

Pozdravljeni!

link za primerjavo sedanjega stanja: http://users.volja.net/viljem5/

Ventilator (na proc.) je bil prej SuperRock 5t208b1h3t, sedaj pa je Titan ttc d5tb, drugač pa še na grafični in v napajlniku, drugih ventilatorju not v kišti ni. pa je sedaj tako stanje kot je. VCoreA napetost je 1.72 Volta.
Napisali so dobesedno tako: :) "ventilator ruži, se počasneje suče in ustavlja." :)
Sej drugače skoraj nič ne dosežeš, kot pa da jih napizdiš, pa takrat, ko je največ folka okoli.
Dve kišti so bile na enkrat kupljene, z uno je vse v redi. Možno je, da so res sedaj bolje namestili hladilnik. Mašina je res glasna malo, samo po moje zato, ker hladilnik ni višjega cenovnega razreda.
Vprašanje: kako naj kišto preluftam? :))
LP, VIII

Primoz78 ::

Kolk si mel pa prej VOCRE ?!:..jaz ga ne morem zbit na noben nacin :(( bom se enkrat natezil generalnega uvoznika...


lp Primoz

Wilec ::

prej je bil VCoreA 1.71 Volta.

LP, VIII

p.s.: stran že dela, se opravičujem za zamudo!!:D

ali3n ::

Vprašanje: kako naj kišto preluftam?
vzam kako cujno, pa mahi okol kište z njo!>:D
(montirej kak vent - en spredaj piha not, zadaj en ven,... odvisno kako kišto maš, pa kok si spreten z orodjem)

----
sem pogledal link - vzad maš že pripravljen za ventilator (80mm?) - sam tist pleh odreži stran da nebo hrupa; na spredni strani je pa tud skor zihr kej prštiman...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Klemenn ::

prasci men niso dal nalepk..sm gigabyte logo sem dubu---..grr ;((

Primoz78 ::

Jaz sem dobil vse nalepke zraven 7VAXP plate :D, samo kaj ki se mi pregreva zaradi previsoke voltaze :'(...naj popravijo VCORE v zameno za nalepke 8-)

lp Primoz

Wilec ::

nalepka teal je od firme kjer sem kupu računalnik,
gigabyte so mi dal zraven,
amd sem pa nekje drugje dubu. :))

kišta zgleda super. kolk si pa vložu v njo?

LP, VIII

schurda ::

Thorn78, zdej vidiš v čem je skrivnost dobre plošče. Niti v izgledu in niti v dobrotah, ki so na njej. Skrivnosti se skrivajo v elektroniki. Jaz sem imel tudi Gigabyte, model 7VTX-E, pa so napetosti falile za 0.03 do 0.05 V. Sedaj imam Abit KR7A-RAID in napetost fali šele na 3. decimalki 0.005V. (Sem pomeril na HIP kontrolerju z inštrumentom.) Pa še konstantna je. Zato ABIT-ke tudi dosežejo višje frekvence in so bolj stabilne. Tu je skrivnost tistih 10k SIT višje cene.

Pa še to: RAM se mi je prej na 150MHZ (Gigabyte) grel ko hudič, na ABIT pa je pri 190MHz še mlačen.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

schurda ::

Še tole za informacijo: včeraj sem kolegu zmontiral mašino:GA-7VAX, 1800+, Volcano 7+.Zanimalo me je, kaj bo z napetostjo. 1.84-1.85V default. Temperatura: na najvišji hitrosti ventilatorja: 37-38˙C, na najmanjši 46-47˙C. Hladilnik spoliran "na šipo", pasta Titan srebrna.

Mogoče pa vas hladilnik zafrkava.

P.S. Vi ste pa res čudni vsi skupaj: Jaz sem se matral in cinil po plošči, da sem dosegel višje napetosti, vi pa se pritožujete, ker imate vse na dlani. Moj Vcore je 2.11V in sem zelo zadovoljen.

Gigabyte-ke so bile prve plošče, ki so šle na 2.05V kar iz BIOS-a. (1.85V + 10%). Kaj bi radi še več, no? Tako ploščo kupiš, če misliš OC-jat, če ne je VKML za amaterje.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Primoz78 ::

Heh ja no pol ti jo pa kar prodam :D....ko zvisam FSB samo za 2-5 mhz pa ze vse skupi blokira....in ne mislim nic OC-jat, ker niti ne rabim.....ce je pa plata narejena za AtlhneXP ki naj bi laufali na 1,65 oz. 1,75 V naj tako tudi je...ne pa na defaultu 1,82-1,85 V...in pol se Gigabyte z novim biosom prekrije napako, tako da kaze v biosu 1,75 V VCORE, z MBM in Sisoftsandra pa 1,82 V...tle neki ne stima se meni zdi...

lp Primoz

schurda ::

Škoda, da nisi povedal prej. Moj kolega jo je včeraj kupil. Ampak meni se zdi OK. Ne vidim nič spornega na 1.85V, kvečjemu še boljše deluje vse skupaj. Vsaj moralo bi. Tudi temperatura bi po mojih izkušnjah ne smela iti preč gor samo zaradi napetosti. Če večaš FSB, potem ja, če ne minimalno. Sicer pa naj te opzoroim še na nekaj: meni v BIOS-u in v Sandri kaže napetost recimo 1.79V, nastavljena je na 1.75V. Če pomerim na HIP kontrolerju, potem je 1.755V z inštrumentom. Senzorji na plošči sigurno niso neke natančne zadeve, tako da je možno, da je na plošči res 1.75V, senzor ti kaže pa 1.84V. Bi se bilo dobro pozanimat, kje se pomeri to napetost, jaz žal vem samo za svojo ABIT-ko.

Če res misliš zamenjat ploščo, kupi ABIT, ker je ne boš preplačal. Ta je moja druga, prej sem imel biser BH6. Tudi, če ne boš navijal, se ti bo dobro odrezala. Tisti, ki dajo malo več zanjo, že vejo. Moja je bila npr. 199 EUR, pa mi ni žal.

To, da si povečal FSB za par MHz, pa je že nestabilno, pa je itak znano.Povečaj napetost, recimo za +5%, pa boš šel lahko recimo do 150MHz.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20343417 (16201) peter_ki
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332963 (2234) c3R4R
»

ga-7n400l-FSB?

Oddelek: Navijanje
371545 (1236) killah bee
»

Duron temparatura (drugič)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141726 (1577) ||_^_||
»

Temperatura T-birda

Oddelek: Navijanje
81343 (1227) birdy

Več podobnih tem