Forum » Operacijski sistemi » Predlogi za temo seminarske naloge na faksu
Predlogi za temo seminarske naloge na faksu
bkabka ::
Zivjo, na faksu imamo pri Operacijskih sistemih za izdelati seminarsko nalogo. Ker je tem zmanjkalo bi vas prosil za predloge teme moje seminarske naloge. Razpisanih tem je že veliko tako da bi bil vesel čimveč predlogov(po možnosti takih za katere obstaja veliko spletnega in ostalega gradiva), ki morajo imeti povezavo z operacijskimi sistemi. Vnaprej se vam zahvaljujem za vso pomoč.
Lp, B
Lp, B
Mavrik ::
Kakšen faks, keri program, kakšen obseg?
Recimo jaz sem delal na FreeBSD modul za filesystem, ki se je povezal z distribuiranim sistemom za shranjevanje datotek - torej modulom da si lahko direktno v oblak shranjeval datoteke. Če recimo začneš razmišljati kaj okoli tega - narediti kak kernel modul, ki bo v kako nosql bazo shranjeval datoteke enkriptirano ali kaj podobnega. Ali pa modul, ki bo Dropbox pomountal kot datotečni sistem.
To so sam neke ideje, sicer dokaj težke. Sam nisi napisal na kerem faksu si, tak da sem sklepal da nisi nek kripl, ki bi za seminarsko delal opis fat32 filesystema.
Recimo jaz sem delal na FreeBSD modul za filesystem, ki se je povezal z distribuiranim sistemom za shranjevanje datotek - torej modulom da si lahko direktno v oblak shranjeval datoteke. Če recimo začneš razmišljati kaj okoli tega - narediti kak kernel modul, ki bo v kako nosql bazo shranjeval datoteke enkriptirano ali kaj podobnega. Ali pa modul, ki bo Dropbox pomountal kot datotečni sistem.
To so sam neke ideje, sicer dokaj težke. Sam nisi napisal na kerem faksu si, tak da sem sklepal da nisi nek kripl, ki bi za seminarsko delal opis fat32 filesystema.
The truth is rarely pure and never simple.
bkabka ::
Hvala za predlog vendar so to še stare obveznosti iz 1. letnika(FRI VSŠ) tako da ne mislim vlagat pretirano časa v pisanje seminarske (rok je 1 mesec). Mislim da je tema ki si jo predlagal nekoliko prezahtevna oziroma imam preveč vsega ostalega da bi se poglabljal v take zadeve z moduli itd... Seminarska je mišljena bolj kot stil teoretičnega opisa, ki se navezuje na tematiko operacijskih sistemov.
Primeri naslovov:
- Predstavite operacijski sistem MonaOS
- Predstavite Hybrid Boot
Nasploh mi področje operacijskih sistemov ni najbolj pri srcu tako da bi bili zaželeni naslovi za katere je mogoče najti čimveč literature.
Primeri naslovov:
- Predstavite operacijski sistem MonaOS
- Predstavite Hybrid Boot
Nasploh mi področje operacijskih sistemov ni najbolj pri srcu tako da bi bili zaželeni naslovi za katere je mogoče najti čimveč literature.
zee ::
Predstavite operacijski sistem MonaOS
+
Kaj sploh delas na tem programu?
V enem mesecu se da narediti diplomo na univerzitetnem programu, kaj sele seminar. Eno minimalno delovno vnemo kar pokazi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft zaradi Nokie četrtletje sklenil z največjo izgubo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 39515 (36161) | boolsheat |
» | Updating linux - seminarska - prosim za pomočOddelek: Šola | 1603 (1383) | technolog |
» | Najbolj plonkajo računalničarjiOddelek: Novice / Zasebnost | 8105 (6698) | DavidJ |
» | Primerjava operacijskih sistemovOddelek: Operacijski sistemi | 4661 (4511) | ;-) |
» | seminarska naloga iz računalništvaOddelek: Šola | 4208 (3771) | gzibret |