Forum » Operacijski sistemi » comp se ne ugasne sam
comp se ne ugasne sam
Klemenn ::
ko dam shutdown mi napiše: zdaj lahko varno izklopite računalnik
kaj nareditit?
aja uporabljam pa samo tweakui iz powertoysov..tm ni pa nč tazga
kaj nareditit?
aja uporabljam pa samo tweakui iz powertoysov..tm ni pa nč tazga
zdi se mi pa da je krivo to...da sem tm v upravitelu naprav..pod computer ...unu dolgo ime...sem updatel z STANDARD PC....to sem najdu tuki v eni temi...če kdo ve kateri nej pove...
aja tema naj bi govorila o tem da se to splača zamenjat zaradi irq težav
aja tema naj bi govorila o tem da se to splača zamenjat zaradi irq težav
SkIDiver ::
To maš Win XP. De nared sledeče: Start-> Control Panel-> Power Options-> Advanced in dej tam klukco za napredno napajanje pa ti ga bo lepo sam ugasnu.
skidiver: fora je v tem...da jaz nimam tm nobenega naprednega napajanja..le to da v opravilni vrstici vedno prikaže ikoko za napajanje
Arthur ::
pri kolegu sem ravno včeraj zrihtal ta problem. prvo v biosu naštimal APM na on ~ enabled, ACPI na off, potem pa, kot je že nekdo prej povedal, vklopil še APM v nastavitvah napajanja. imel je pa win2000.
nisem pa siguren, mogoče bi delalo tudi pri ACPI na on.
nisem pa siguren, mogoče bi delalo tudi pri ACPI na on.
Arthur ::
ti samo enejblaj apm v biosu, potem pa še v power options. praviš sicer, da ti te izbire sploh ne da, ampak morda se bo pokazala potem, ko bo vklopljen v biosu.
ne vem, morda pa je pri tebi acpi v biosu pod drugim imenom.
aha, mimogrede - imaš vsaj izbiro apm v biosu?
ne vem, morda pa je pri tebi acpi v biosu pod drugim imenom.
aha, mimogrede - imaš vsaj izbiro apm v biosu?
Maxtor ::
Da razčistimo. Če si že Windows naložil in ga spremenil v Standard PC, se ti ne bo ugašal, saj ni jezička APM. Če hočeš, da boš imel jeziček APM, boš moral najprej iti v BIOS in izklopiti Reserve IRQ 9 for ACPI, če pa nimaš te izbire, pa imaš nekaj v smislu ACPI in moraš dati na disable. Sedaj moraš Windows naložit na NOVO in boš imel IRQ-je porihtane, saj bo računalnik Standard PC, v Power Options pa boš vseeno imel gumb APM, ki ga boš lahko omogočil. Zadeva dela 99% na vseh PC-jih. PC pa se ti bo ugašal.
Sam sem namreč že skoraj diplomiral iz APCI, APM in ugašanja, preden sem prišel zadevi do dna.
LP
Sam sem namreč že skoraj diplomiral iz APCI, APM in ugašanja, preden sem prišel zadevi do dna.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1515 (1337) | karafeka |
» | Problem z ugašanjem računala z win2kOddelek: Operacijski sistemi | 980 (881) | Jakka |
» | Kako Nazaj Vklopim Hybernate v 2kOddelek: Operacijski sistemi | 1180 (1047) | igorfeher |
» | win2000 izklopOddelek: Pomoč in nasveti | 764 (709) | pino |
» | WinXP probljemOddelek: Operacijski sistemi | 1760 (1349) | RUSKIE |