» »

Bios

Bios

AvAkI ::

Mam plosco Abit KT7A in sem ravnokar downloadal nov bios (upgrade).
Zanima me kaj se zgodi ce med flash-anjem biosa crkne system (zamrzne).Slisal sem da je edina šansa nov bios čip. V mojem priročniku od plošče pa piše ,da če se to zgodi (rac.zamrzne med flash-anjem biosa) preprosto zbrisem ccmos in je ze spet star bios gor?
Je to res al ne?

ChiefThunder ::

Kokr jaz vem, je potrebna menjava oz. servis bios čipa.

Loki ::

Na servis nes plato, tam ti bojo popravili cip (z novim flashanjem).Kva si sploh delal, da ti je zamrznil?
I left my wallet in El Segundo

RudeBw ::

Fantje majo prav, druge pomoči ni!

VASkO ::

saj AvAkl ni govoril, da mu je rac zmrznil, ne? Aja, pri platah z dvema BIOS cipoma ni problema, drugace pa je fuc. V megahitu ti ga sprogramirajo z zeljenim .bin fajlom za 3500SIT.

Lith ::

Jaz to delam skoraj vsak dan (u servisu, za pol manj cene, razen če je treba najt pravi BIOS z neta), pa gre čist lahko, sam drugo plato rabiš, ki ima podoben FLASH (isti proizvajalec, ista verzija, npr. AWARD 4.51PG) in stvar potem na novo sprogramiraš (vklop OK plato, potegn ven FLASH čip, dej sfukan not, požen flash programček in BIOS od sfukane Abitke, nekaj jamra da ni prava verzija - ampak ti si prepričan, a ne? in to je to)....
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Thanks za odgovore ampak jaz se nisem flash-al biosa, vendar ga nameravam. Ampak na moji knjigi od plošče piše da če zamrzne med delom (flash-anjem) preprosto premaknes ccmos jumper na stran CLEAR-CMOS na plosci ( potem vklopis rac. za par sekund in ugasnes)in ga potem nazaj premaknes na pravo mesto torej CMOS in rac. vklopis in plata spet dela!?

Res al ne?

Ark4nge| ::

Če tako piše je mogoče res. Provi in če ti comp ne bo delal pejt težit unmu k je knjigco pisau u Tajwanu! :D
Višje! Hitreje! Močneje!

matevzm ::

nekateri proizvajalci (ne vem iz glave sedajle) so naredili sistem z dvemi BIOSi. Tako da ce flash ne uspe, zna zadeva startati iz rezervne kopije in lahko poskusis znova. Dober trik pravzaprav.

8-OUpam da ima tudi to opcijo!8-O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako rešiti zaflashan BIOS?

Oddelek: Strojna oprema
161385 (1102) s1m0n
»

bad bios checksum

Oddelek: Pomoč in nasveti