» »

BIOS Upgrade

BIOS Upgrade

Edelweiss ::

Prosim,da mi nekdo opiše kompleten postopek nadgradnje Bios-a.
Prosim za popoln postopek.
Nekaterim se zdi verjetno smešno,ampak nimam pojma ker se nikoli nisem spuščal v te zadeve.
Hvala vnaprej.

Lp.

laibachnsk ::

Če ti ni nujno menjati vbios,pol ga rajši ne menjaj.Lahko skuriš bios čip in pol si v pi...
Jest sem flashal bios na svoji bivši plati elite k7s5a in sem skuril bios čip,pa sem delal vse po navodil in vse je šlo kako je treba,samo po ponovnem restartu se sistem ni hotel dvigniti.
Zato tukaj vlada geslo
Don't fix it if it ain't broken.

T(he) Boss ::

Postopek ni cisto univerzalen, odvisen je od vrste biosa. Jaz imam na moji gigabyte ga-7vax cisto en pregleden windows program, ki ti z zelo malo stresa menja bios.

Zgodovina sprememb…

Soulja ::

Men je pa na K7S5A , k sm bios menu ,grafo skurl pa sm si vs postopek sprintu na list pa vsemu natančn sledu. Glede unga programa k ti iz win sfleša pa sm tud že mel slabe izkušne na svoji novi gigabaytki- sicer mi je vredu poflešal sam mi je pa čez neki cajta napisal na boot screenu da je bios currupted- pol ni pa nč druzga preostal,da sm jo na servis nesu kjer so mi jo zamenal. Sm pa zasledu da je mel že kr neki folka take probleme s tem win flashom pa ,da morš kao prej bios defaults naložit ,sam jst se ga ne prtaknem več.

laibachnsk ::

jest ga tudi ne bom več flashal,gigabytke so frugače v redu ker imajo dula bios (nekater),torej če enega skuriš drugi dela...Pa drugače sem slišal da k7s5a imajo zelo zelo slabe bios čipe,kolikor vidim nisem edini ki je imel težave...

Edelweiss ::

No fantje po vaših komentarjih sodeč "gulp" glede nato,da še to nisem delal bolje da se sploh ne spuščam v te zadeve.No saj ni potrebno,ker so mi včeri to naredil na servisu in ta tip tam je reku,da bi blo pametno vsaj vsake 3 mesece to nardit.
No samo sem pogledal na škatlo moje plate in sem opazil (kar dosedaj nisem videl,ker se v to nisem niti poglabljal),da sem na CD-ju zraven dobil program za Flash-anje Biosa.
Piše pa takole (bom kar prepisal v Ang jeziku,saj boste razumeli) :

ASUS BIOS FLASH : With Asus Bios Flash, You Can Update Bios Directly From The Bios Setup Menu.No More DOS-Based Flash Utility And Bootable Diskette Required.

Mislim,da po tem sodeč ne more bit nekakšen "bau bau",ampak če imate mnogi takšne izkušnje predvsem negativne je najbolje se držati srbskega pregovora: Ne diraj lava dok spava !

Hvala za svoja mnenja.
Lp

Wad@ ::

jaz sem uničul neko staro msi...ni blo na njihovi strani biosa, sem šel na 'konkurenco' in dobil fake;(

T(he) Boss ::

Emm, da bi bilo treba bios menjavat na 3 mesece se nisem slisal. To vejo samo nasi serviserji, ki znajo samo windowse nalozit, pa mogoce računalnik sestavit, potem jim pa nekdo naprinta navodila za bios zamenjevat. Mislim, da dokler ti dela brez problem je to povsem nepotreben stres. Sem pa jaz ze tudi tak flashal bios, da sem menda na disketo posnel novo verzijo, potem pa kar iz biosa nekak posodobil, ne vem pa tocno kak.:\

Tilen ::

dobro bi blo da poves katero platko mas mogoce ima kdo popolnoma enako in je ze flashal pa ti bo lazje pomagal. postopki pa se itak ne razlikujejo prevec od plate do plate ampak vseeno ni slabo ce napises.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z BIOS-on na matični plošči Gigabyte

Oddelek: Pomoč in nasveti
13983 (811) Mitch
»

zbrisan bios

Oddelek: Strojna oprema
314381 (3645) NoriDare
»

nov PC zmrznil med msi live update 5 (bios update), ob resetu črn ekran, ne pride v b (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
586688 (6110) Riff
»

bios se ne more flashat?

Oddelek: Strojna oprema
101221 (1089) Dead_Eye
»

Flashanje biosa?!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
171671 (1429) Dacio

Več podobnih tem