» »

Projekt: RC Mower

Projekt: RC Mower

black ice ::

Zadnje čase veliko preždim na instructables.com, kjer sem naletel na sila zanimiv projekt - Arduino R/C Lawnmower. Ker je ravno pravi čas za košnjo trave sem si mislil, da bi tudi sam naredil kaj podobnega z manjšimi popravki.

Pred objavo kakršnega koli odgovora prosim, da si najprej ogledate zgornji link.

Prvič: avtor članka je uporabil motor(ja) z invalidskega vozička. Ne vem kje bi dobil podobno zadevo zato bom moral nabaviti (verjetno) nov DC motor oziroma kar 2 komada. Kolikšen navor motorja je potreben za premikanje 30-40kg mase?
Opazil sem tudi, da motorji delujejo na velikih obratih, jaz bi rabil več navora in (precej) manj obratov. Kako rešiti zagato? Z reduktorjem?

Drugič: zgornja kosilnica ima 2 akumulatorja katera je potrebno polniti posebej. Moja verzija bi bila "samozadostna" - natočiš gorivo in kosiš dokler ne zmanjka goriva. Najlažje bi bilo gor obesiti dinamo in akumulator direktno polniti. Bo motor s 4KS sposoben gnati tako koso oz. nož kot dinamo brez opaznega padca moči?

Zavedam se dejstva da stvar ne bo končana v roku dveh dni in da bo potrebno vložiti precej dela ter nekaj denarja. Prosim, da se vzdržite komentarjev o nesmotrnosti zadeve.

VolkD ::

4KS je precej malo. Imam 6KS, pa pri malo večji travi že obupa. Če boš dovolj pogosto kosil, da trava ne zraste previsoko, bi mogoče šlo.
Jaz bi ti predlagal, da vsaj za začetek poizkusiš z akumulatorjem. Vedeti moraš, da tudi dinamo ni brez teže. Vse pa seveda pripomore k obremenitvi.

Motorji od invalidskega vozička so sicer prava stvar, a so zaradi namembnosti nekajkrat dražji od kakih drugih. Za začetek bi mogoče poizkusil z motorjem od brisalcev. Vzemi kako večjo izvedbo - od avtobusa ali pa kakega kamiona.

Vsekakor se zavedaj, da boš letos travo kosil še po starem.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

black ice ::

VolkD je izjavil:

4KS je precej malo. Imam 6KS, pa pri malo večji travi že obupa.

Vem, 4KS ni ravno nek čudež. Doma imam eno starejšo kosilnico katero bi predelal obenem bi pa novejša (in zmogljivejša) še vedno ostala v funkcionalnem stanju.

Glede motorjev: res misliš da so ti za brisalce dovolj zmogljivi?

VolkD ::

Motorji za brisalce so eni najzmogljivejših DC motorjev, kar se jih da dobiti za še pameten denar.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjalnik, najmanjši z diferencialom, sklopko, zavorami

Oddelek: Na cesti
254403 (3503) japol
»

moč elektromotorjev

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
194444 (3746) sidd
»

Voziček na elektromotor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
245504 (4247) Pyr0Beast
»

Motorček za otroški avtomobilček?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
359316 (8105) ReBi
»

Avtoradio na kosilnici?

Oddelek: Na cesti
163058 (2546) Nejc Pintar

Več podobnih tem