» »

Domene in webspace

Domene in webspace

Rogue Jedi X ::

Lep pozdrav.
Atek od kolega bi rad postavil svojo spletno stran za njegovo firmo. Stvar bi postavil pod domeno www.[njegova firma].si. Trenutno je že na netu vendar pod users.volja.net, začasno. Zanima me, če se pri arnesu registrira za domeno, lahko stvari (slikce, html fajli itd) ostanejo na volji? Če ne, kje bi lahko dobil prostor da te stvari Uploada? Server odpade, ker ima dial-up povezavo. Če se ta post zdi komu amaterski ali nesmiseln, potem se opravičujem kajti o teh stvareh tudi jaz nimam pojmaa :(
Lep pozdrav!

DC- ::

Načeloma lahko ostane vse na volji samo nekdo mu mora zapisati podatke v svoje dns strežnike in potem to preusmeriti na voljo.


DC-

Sims ::

Poglej si tu(registracija domen), pa jih vprašaj...

http://www.kks.net/ostale_resitve.php#d...

centio ::

Ti lepo povej Ateku naj odsurfa na matkurjo, v iskalnik naj vpiše: izdelava spletnih strani in naj izbere podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani. Ker, sodec po tvojem vprasanju, stran, ki si jo bo sam izdelal bo imela prav nasprotni ucinek od tistega želenega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: centio ()

Rogue Jedi X ::

V bistvu jo je že...

http://users.volja.net/selektlj

Bojda narejeno z Wordom

alesrosina ::

uf, uf .... najprej glede vprasanja: poslji mail na arnes (www.arnes.si, poisci na njihovi strani kontaktne naslove) in jih povprasaj o zadevi in ti bodo vse lepo razlozili. Bo se najboljse.

glede same strani .... desing je cist u podnu, stran sama pa bolj odbija stranke kot privlaci .... mogoce bi bil potreben lepsi design, ampak bolj preprostega tipa. Poisci na internetu kaksne firme, ki oblikujejo strani, za cenejse vezije se pa naj tvoj oce obrne na studentski servis in lahko tam najde koga, ki bi naredil to stran.

zolk od nasvetov .... pa lepo se mejte in cokolinota jejte!

Packač ::

Zakup prostora si lahko prvošč usak mulc. Tko da tvoj oče vrjetn tud. Pa raj izbirej slovenske. Domena.si je zastonj, samo moraš izpolniti neke obrazce ki jih downlodaš na arnes.si. Sam zej dajejo ful glupe domene. Če je recimo samo stojni podjetnik je tkole mojoči-sp.si. Tko nekak.

nojus ::

mislim da je ze od nekdaj tako.
www.domena.si laho dobijo samo pravne osebe, cigar fizicim se dodeli (-si, -drustvo, -klub, -karkolizeje):D
sovražim Gargamela.

SLOWWWeb.net ::

Glede domene .si in podjetnik-sp.si je res, vendar se da povsem lepo domeniti za lepšo domeno, tudi brez sp-ja :D . Se spomnete še ne toliko časa nazaj za NLB? Prej www.n-lb.si , sedaj www.nlb.si .

Sicer pa upoštevaj, kar sta ti napisala ASPmaster in Packač , ker verjemi mi, da nista čisto nič pristranska ;) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

TheD ::

Pri Arnesu lahko poleg s.p.-jev, d.o.o.-jev, društev, zavodov dobijo .si doomene še veljavne blagovne znamke na področju R Slovenije (recimo cocacola.si, slo-tech.si, če je le-ta registirrana znamka).

Več o tem in registraciji:

Nove spremembe pri registraciji domen pod .si

Navodila za registracijo in aktivacijo domene .si

TheD or not TheD?

Ales ::

Slowwweb: daj mi primer enega sp-ja ali dno-ja ali kaj podobnega, ki nima firma-sp.si, firma-priimek.si, itd... Pa da nima registrirane blagovne znamke, seveda. Prav rad bi kaj takega potisnil ARNES-u pod nos. Pa ne mi rečt nlb, ker to pa res nima nobene veze s tem.

Doslej to še namreč nobeni od mojih strank ni uspelo doseči, pa jih je že mnogo poskušalo in ostalo z dolgim nosom in čudno .si domeno :D

City ::

Pač takšna so pravila -sp.si je zastonj če hočeš kaj več plačej. Vendar vsak dober podjetnik ali manager se ne bo spuščal v stroške, kar malo preračunajte. Ustanoviš firmo in ker si slišal sa se po internetu stvari kar same prodajajo po celem svetu zakaj nebi uvedel še e-poslovanje in to zastonj!! Preko arnesa si registriraš domeno bill-gates-sp.si (zakaj potem dajati 5000 sit letno za domeno?? :( ) in ker ima od kolega sine voljo in ker si od kolega slišal da ima plac na strežniku daš še svojo stran gor, ki ti jo naredi snaha, je pač tajnica v Planiki in full z wordom dela in oblada stvari, sine pa bo že malo kable prevezal in mi tako zrihtal, da bo stran laufala na bill-gates-sp.si. S tem si prišparal 5000 sit za domeno (letno) 1000 sit (mesečno) za plac na stržniku 10.000 sit za stran, se pravi 16.000 sit letno oziroma 14400 sit ker si dal 1000 sit za benz, ko si nesel butelko za 600 sit snahi za page. Preračunano je to mesečno 1200 in to je ravno 60 sit tolarjev dnevno kar je ravno za eno žemlo oz. malico.
To je pravi management po slovensko ;)

Rogue Jedi X pa brez zamere (bilo je v hecu) samo je to tak strošek, da si ga nekdo ki se gre firmo ne more privoščiti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

SLOWWWeb.net ::

Ales: vse je v komunikaciji. Verjemimi mi.

"Spisek" strank (čeprav sta samo dve s.p.) ti ne morem dati, saj lahko kasneje tega ne bom mogel več uveljavljati. V bistvu, bi si sam nad glavo zbral črne oblake. Saj razumeš :8) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Ales ::

Sori slowwweb, ampak meni se zdi, da nakladaš. Seveda pa lahko kadarkoli dokažeš nasprotno :\

SLOWWWeb.net ::

Ales: :D - forum je pac namenjen izmenjavi mnenj, in prav je da poves tudi svoje mnenje. Razlog zakaj ne bom povedal, pa je zelo preprost. Zato ker se boste vsi zaceli an to sklicevat in jaz potem za svoje stranke tega pac ne bom mogel uveljavljati. torej bi bilo to zame in za moje stranke en -. V slabo svojega pa mislim, da ne bi nihce dela.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

TheD ::

Skratka, atek od kogarkoli, ki hoce imete domeno brez -sp.si, pa ima s.p., naj gre k Slowwwebu in bo to tudi imel. Poslovnih skrivnosti pa res ni treba izdajat ...
TheD or not TheD?

rene ::

city: I like your way of thinking.
Ker imaš totalno prav. Teli naši slovenčki se vedno pritožujejo, da internet ne deluje, da se nič ne proda ... pri tem pa pozabljajo na osnovna pravila internetnega medija, in razmišljajo približno tako, kot si opisal.

Naredit poceni, grd page, ga dati na poceni domeno, poleg tega pa prav nič narediti za promocijo strani, je kvečjemu strošek! Polovičarstvo se na internetu ne obnese! Nasprotno, kaznuje se. Kredibilnost se zbije v nulo!

blue96 ::

kot city:
simpl je lahko tud dobro!
ce nekoga nek proizvod zanima, mu je vseeno kako je stran oblikovana! raje dobro delajte, v stroki, na katero se spoznate, zasluzite, strani pa naj vam naredijo profesionalci, pa bo!
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje: 100 milijonov tolarjev?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
415686 (3535) poweroff
»

Registracija domen .si

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
394730 (2278) Brane2
»

Končno .si domene tudi za navadne smrtnike! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
666669 (5326) Soprano
»

domena in prostorček na www-ju

Oddelek: Omrežja in internet
71260 (1179) SkIDiver
»

kako do domene .si

Oddelek: Izdelava spletišč
201859 (1541) Birkoff

Več podobnih tem