Forum » Pomoč in nasveti » Hud porblem z disk security
Hud porblem z disk security
novi ::
Neki sem nastavljal nastavitve v security zavihku! Sem hotel zapreti možnost vpogleda v moje dokumente drugim uporabnikom računalnika. Po zbrisu uporabnika everyone ne morem več v ta direktorji niti pod administratorjem. Not mam kar nekaj pomembnih podatkov! Prosil bi za pomoč, če se da na kakršenkoli način priti nazaj do tega direktorija! Hvala
Jux ::
probi takole... premakni se na folder..
in pojdi v Tools/Folder Options/View/ODkljukaj "use simple file sharing"
Potem se bi ti znalo na folderju pokazat malo vec security nastavitev in nato gres na security: add user!
Valda ce mas administrator privilegije (kar jih pa verjetno mas, ker je to itak tvoj domac comp)
in pojdi v Tools/Folder Options/View/ODkljukaj "use simple file sharing"
Potem se bi ti znalo na folderju pokazat malo vec security nastavitev in nato gres na security: add user!
Valda ce mas administrator privilegije (kar jih pa verjetno mas, ker je to itak tvoj domac comp)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
AtaStrumf ::
Sigurno maš NTFS, kar bi jaz po podobnih slabih izkušnjah odsvetoval vsem ki tega res ne rabijo. Obstajajo neki DOS programi, ki berejo NTFS, poišči jih in iz DOS-a prekopiraj podatke kam drugam. Mislim da ti DOS ne bo kompliciral z userji.Vsaj upam, nisem še probal.
ToniT ::
Da se zelo enostavno (če si administrator).
Desni klik na direktorij, do katerega ne moreš.
Properties->Security->in tam pri group or usernames dodaš tiste, za katere hočeš, da imajo dostop do tega direktorija.
Če to ne gre, greš na advanced in tam klikneš na owner in vpišeš sebe kot owner in ti bo potem računalnik dovolil narediti zgoraj opisano.
Simple file sharing mora biti izklopljen.
Desni klik na direktorij, do katerega ne moreš.
Properties->Security->in tam pri group or usernames dodaš tiste, za katere hočeš, da imajo dostop do tega direktorija.
Če to ne gre, greš na advanced in tam klikneš na owner in vpišeš sebe kot owner in ti bo potem računalnik dovolil narediti zgoraj opisano.
Simple file sharing mora biti izklopljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Access is deniedOddelek: Pomoč in nasveti | 1170 (1074) | j3rn3jk |
» | ne pusti brisati direktorijaOddelek: Operacijski sistemi | 984 (897) | jan01 |
» | Kako do datotek?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1144 (1007) | kixs |
» | [win xp] ne morem do mape/profila na starem diskuOddelek: Operacijski sistemi | 978 (891) | Vesoljc |
» | Problem s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 986 (919) | para! |