Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 na zunanjem disku
Windows 7 na zunanjem disku
nuclear ::
Imam trdi disk Samsung Spinpoint F3 1 TB, 7200 rpm, 32 MB, SATAII (HD103SJ).
Uporabljam ga v škatli, ki podpira e-sata prenos podatkov.
Zanima me, če lahko naredim tri particije tega diska, in na prvo naložim Windows 7, ter potem kot primarni sistem uporabljam Windows 7 iz tega zunanjega diska.
Kako se bo poznalo na hitrosti delovanja sistema? Namreč prenašam ga iz dveh krajev, in bi ga uporabljal tudi za igranje iger. Se dosti pozna, če ga direk preko SATA ali kar preko eSATA kabla?
Sem malo pogooglal, vendar bi prosil za informacije od tistih, ki že imate izkušnje.
Ni mi problem dat disk ven in direkt v ohišje, vendar pa če ni potrebe, bi ga kar v škatli uporabljal.
PS: uporabljal bi ta disk kot Win boot samo na enem računalniku(drugače na drugih pa kot prenos podatkov, tisti drugi dve particiji kjer ni win7 gor), ker kakor mi gre v glavo Win zajoka, če prepozna drugi hardware .. Al kako to že gre.
lp
Uporabljam ga v škatli, ki podpira e-sata prenos podatkov.
Zanima me, če lahko naredim tri particije tega diska, in na prvo naložim Windows 7, ter potem kot primarni sistem uporabljam Windows 7 iz tega zunanjega diska.
Kako se bo poznalo na hitrosti delovanja sistema? Namreč prenašam ga iz dveh krajev, in bi ga uporabljal tudi za igranje iger. Se dosti pozna, če ga direk preko SATA ali kar preko eSATA kabla?
Sem malo pogooglal, vendar bi prosil za informacije od tistih, ki že imate izkušnje.
Ni mi problem dat disk ven in direkt v ohišje, vendar pa če ni potrebe, bi ga kar v škatli uporabljal.
PS: uporabljal bi ta disk kot Win boot samo na enem računalniku(drugače na drugih pa kot prenos podatkov, tisti drugi dve particiji kjer ni win7 gor), ker kakor mi gre v glavo Win zajoka, če prepozna drugi hardware .. Al kako to že gre.
lp
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
- spremenil: nuclear ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8798 (7355) | ngc2392 |
» | Ali je pol HDD-ja umrlo ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5328 (4424) | opeter |
» | počasen računalnik(nov cpu in matična) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10618 (9703) | hojnikb |
» | Zunanji HDD v Hoferju (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 15327 (7700) | pirlo |
» | Linux particije in podatki za shranjevanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2028 (1860) | dr.J |