Forum » Pomoč in nasveti » Menjava grafične kartice v garancijskem roku
Menjava grafične kartice v garancijskem roku
ShowDown ::
Na servisu so ugotovili, da je moja prejšnja grafična kartica fuč. Grafična kartica več ni v prodaji, zato so mi poslali drugo v enakem rangu. Zdaj pa vprašanje: Ali MORA biti grafična, ki so mi jo poslali nova? Jaz mislim, da absolutno ja. Grafična namreč kaže očitne znake uporabe, zato sem prepričan, da mi takšne grafične ni potrebno sprejeti. Zasledil sem tudi, da je vezje na grafični napihnjeno na dveh mestih. Prav tako v FurMark burn-in testu pokaže artefakte. Testirano na dveh računalnikih. Malo že imam dovolj takšnega obnašanja s strani servisa. Že da je sploh prišlo do menjave, sem moral staro grafično na servis pošiljati dvakrat, saj so mi prvič vrnili točno enako grafično nazaj. S pripisom "popravljeno", vendar je napaka bila še vedno prisotna. Gre pa za servis Elkotex Slovenija.
BALAST ::
Slika dejanske kartice in dejanskih bi bila zelo v pomoč. Kot garancijsko zamenjavo ti lahko ponudijo kar koli, če si podpisal kakšen prevzemni dokument si že izvisel.
#000000 ::
To so ti poslal grafiko ki jo je en med malco s fenom pogrel, glih tolk da dela, napihnjena je pa zato ker je na tem mestu preveč segrel platko, namreč napihovat se začne šele pri nekje od 350°C naprej.
Slike bom najverjetneje nalepil enkrat zvečer, saj čakam na spodoben fotoaparat. Podpisal nisem nič, pred zamenjavo so me le poklicali, če želim takšno grafično. Z zamenjavo sem se strinjal, vendar samo v primeru, da grafična dejansko deluje. Torej servis ni primoran vrniti NOVEGA izdelka? Torej če pošljem v servis na primer telefon, lahko dobim nazaj rabljenega?
Trenutno jo testiram v 3Dmark Vantage in so artefakti prisotni tudi tukaj. V bistvu zamenjana grafična kartica deluje slabše kot moja prejšnja, ki je v bistvu v okvari. Seveda sem prepričan, da je kriva grafična, saj z tremi drugimi grafičnimi karticami računalnik deluje odlično. DirecX najnovejši, gonilniki najnovejši, poinštalirani vsi update-i, najnovejši bios za plato. Grafično bom definitivno poslal nazaj, še prej pa jih pokličem. Žalostno, da so servisi pripravljeni žrtvovati svoj ugled za manj kot 70€ vredno grafično.
gokky ::
Ko boš pošiljal nazaj, jih opozori tudi na to, da garancijski rok zamenjanemu delu začne teči znova, torej nič ne pridobijo, če ti dajo slab del, pa kasneje spet zahtevaš njegovo menjavo (celo splača se dati del, ki preživi garancijski rok).
iz Obligacijskega zakonika (OZ)
>Podaljšanje garancijskega roka
>483. člen
>(1) Pri manjšem popravilu se garancijski rok podaljša za toliko, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati stvari.
>(2) Če pa je bila stvar zaradi nepravilnega delovanja zamenjana ali bistveno popravljena, začne garancijski rok teči znova od zamenjave oziroma od vrnitve popravljene stvari.
>(3) Če je bil zamenjan ali bistveno popravljen le kakšen del stvari, začne garancijski rok znova teči samo za ta del.
iz Obligacijskega zakonika (OZ)
>Podaljšanje garancijskega roka
>483. člen
>(1) Pri manjšem popravilu se garancijski rok podaljša za toliko, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati stvari.
>(2) Če pa je bila stvar zaradi nepravilnega delovanja zamenjana ali bistveno popravljena, začne garancijski rok teči znova od zamenjave oziroma od vrnitve popravljene stvari.
>(3) Če je bil zamenjan ali bistveno popravljen le kakšen del stvari, začne garancijski rok znova teči samo za ta del.
Dogovorjeno vse, kartico pošljem še danes nazaj, sliko napihnjenega vezja bom vseeno postal tukaj, že zato da še drugi uporabniki povedo svoje mnenje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Garancija na zamenjano komponentoOddelek: Loža | 1315 (1156) | tikitoki |
» | Garancija - menjana matična - prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (971) | Ales |
» | Veljavnost garancijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1073) | Machete |
» | Kaj bi vi storili?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3855 (2977) | drzni86 |
» | Moja naivnost in JAE k****Oddelek: Loža | 4007 (1820) | Utk |