» »

Banka in plačilo položnic

Banka in plačilo položnic

gansta ::

Mi lahko kdo kaj več pove, tisti ki imate več izkušenj s tem.

Imel sem 2 položnici. Med ročnim prepisovanjem sem pri 1. položnici napisal napačen NAMEN(od 2.položnice), ter napačen ZNESEK(od 2. položnice), št. računa, referenco, naziv in naslov pa vse pravilno(od 1.položnice).

Sedaj sem poslal sporočilo banki, če se da kako to stornirati(ker še ni pokniženo), pa so mi odgovorili da to se pa ne da narediti.

Sedaj me zanima, kako važen je pri plačilu sam NAMEN, tisto prvo okence pri položnici. Ker bi sedaj naredil tako, da bi še enkrat poravnal položnico, tokrat z vsemi pravilnimi podatki, ter razliko med pravim in že plačanim zneskom.

Se pravi, vprašanje je; ali je NAMEN(tisto prvo okence) važno pri prejemniku; ali pri njih računalniški sistem gleda zgolj št. računa, referenco, znesek? Pri obeh položnicah se gre za isto firmo,se pravi enak naslov, različni sta namen, št. računa, znesek, ter referenca.

lp, hvala

Vikking ::

Najbolj pomembna sta referenca in znesek, ter pravilen TRR kateremu nakazuješ (če govorimo o pravni osebi). Če plačuješ nekaj fizični osebi, potem je važen TRR.

gansta ::

Ja plačilo je podjetju za nek sklad; oz. druga položnica pa isti firmi za obveznosti za tekoče obdobje.

Torej če sem v bistvu zaje*** samo NAMEN; in bi poravnal še eno položnico(z vsemi pravilnimi podatki), ter razliko med že plačano vrednostjo in potrebnim zneskom; ne bi smelo biti težav?

Lonsarg ::

NAMEN nima nič z banko, to je samo en tekst za prejemnika, da ve zakaj si mu nakazal. Torej banka nima nič z tem podjetje more prav poknjižit tvoje ločeno plačevanje, morebiti ne škodi če pokličeš, najverjetneje pa bo njihov računovodja itak vse videl.

Mehmed ::

V namen lahko tud zahvala za spolni odnos napises, pa ne bo hudega.
Razen zene od unga, ce mu bere izpiske.
Lahko zglihas razliko, dopises v namen za kaj gre, ce ti znese, pa preveris pri njih da bos pomirjen.

fosil ::

Če si prav napisal številko računa in znesek, potem ne bi smel bit večjega problema.
Edino javi upravniku bloka svojo napako, da bodo prav poknjižil zadevo, ker imajo vsi v bloku z enakim stanovanjem isti znesek in bodo težko ugotovil od koga je.
Tako je!

Ales ::

Verjetno je govora o naložbenem skladu, ne o stroških za stanovanje?

Namen ni važen. Včasih pomaga pri knjiženju, ponavadi pa ne prav veliko. Sklic pa *je važen*.

Glede na to, da si uporabil napačen sklic, pa vendarle tvoj (in ne neobstoječ oz. od nekoga drugega), verjetno ne bo velikih težav. Pokliči podjetje, ki si mu nakazoval in razloži napako. Bodo že prav poknjižili.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški opomina

Oddelek: Loža
334570 (3393) SaXsIm
»

Denar ni prišel na TRR

Oddelek: Loža
234798 (3453) Enterprise
»