Forum » Pomoč in nasveti » Printer
Printer
drobnjak ::
Printer imam inštaliran na PCju, vendar pa bi rad na isti printer printal še iz laptopa. Računalnika imam povezana v mreži, ki deluje, saj lahko preko share folderja vseskozi prenašam datoteke. Printer imam na PCju nastavljen kot share, na prenosniku pa mi pri dodajanju printerja(ko vpisujem pot do njega) brez težav najde.
Na težavo pa naletim, ko poiskušam sprintati dokument mi napiše obvestilo: Windows ne more tiskati zaradi težav z nastavitvijo tiskalnika. Tudi ko poiskusim sprintati testno stran mi napiše Test page failed to print.
Na obeh računalnikih imam 32bitne windowse xp, ter na obeh imam inštalirane driverje za printer, saj ob direktnem vklopu printerja vsak računalnik normalno printa.
Kaj bi lahko bila težava? Ali pomeni da mreža deluje, če lahko prenašam podatke preko share folderja in če mi najde printer ko vpisujem pot do njega?
Na težavo pa naletim, ko poiskušam sprintati dokument mi napiše obvestilo: Windows ne more tiskati zaradi težav z nastavitvijo tiskalnika. Tudi ko poiskusim sprintati testno stran mi napiše Test page failed to print.
Na obeh računalnikih imam 32bitne windowse xp, ter na obeh imam inštalirane driverje za printer, saj ob direktnem vklopu printerja vsak računalnik normalno printa.
Kaj bi lahko bila težava? Ali pomeni da mreža deluje, če lahko prenašam podatke preko share folderja in če mi najde printer ko vpisujem pot do njega?
Duhec ::
Na prenosniku odpri mapo "Tiskalniki in Faxi" in določi mrežni tiskalnik (torej tisti, ki je fizično priklopljen na stacionarnem kompu), da bo privzeti (desni klik na mrežni tiskalnik in izberi "Nastavi kot privzet tiskalnik"), ker zdaj je privzeti lokalni tiskalnik, ki ga občasno fizično vklopiš v prenosnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | word pravi da nimam instaliranega printerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1228 (918) | SLO_Matej |
» | HP tiskalnik v mreži, kako?Oddelek: Omrežja in internet | 2477 (2304) | Enterprise |
» | Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XPOddelek: Omrežja in internet | 5676 (3642) | arozma |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2338 (1788) | Veron |
» | Mrežni tiskalnikOddelek: Operacijski sistemi | 3375 (3230) | fogl |