» »

Varen zagon v xp

Varen zagon v xp

Dusko ::

Vem ,da se boste zgražali da tega ne znam narditi.Vem,da moram predno se winsi zaženejo pritisniti F8 in da imam pol 3 možnosti iz remove device,atapi cd rom ali pa hard drives. ampak pol če bootam s cd-ja pol ni nič.Mislim rad bi zamenjal datoteko "ntoskrnl.exe" ,ki e uporablja za boot image.In nevem rad bi prišo do opcije v xp-jih kjer it ponudi ,da lahko zaženem winse v safre modu ali pa last good configuration.Pa se ne spomnim več točno kak se pride do tega menija pred zagonom. Najlepša hvala.

Hm kaj noben ne ve.Oki te bom pa tak vprašal,kako naj zamenjam eno datoteko,ki jo uporablja windows? SAj zato bi moral met tako opcijo kot je varen zagon v win9x ,me da bi lahko zamenjal tisto stvar.

ToniT ::

Saj jo ima. V boot.ini vpiši v [boot loader] timeout=30.
In potem pritisni F8. Druga možnost pa je zagon z inštalacijskim CD-jem XP in potem izbira repair instalation.

Kolos ::

Če te prav razumem, ko prvič pritisne F8 dobiš quick boot menu za izbiro cd-rom, ide boot ..., izberi disk in še enkrat hitro pritisni F8 potem bi se ti moralo pojaviti opcija za varni način in ostalo.

Sam sem tudi že mislil da več ni varnega zagona, ker ga pri XP še nisem potreboval, kar stabilna zadeva.

Tanxs najlepša hvala ma rabil sem jo zato stvarco :)
link

SkIDiver ::

Svašta. Tole bi pa še jz nakvačku na moje XP-je:D Dusko dej razlož kako zadevo skompletiraš od začetka do slike.

Hm sicer ti na tisti strani ko sem dal link vse piše kak se to nardi.Oki najprej si s te stranilink potegneš dol željeno slikico,priporočam ,kako s črnim ozadjem ker belo mi zaradi resolucije zgleda ful grdo.
Pol pa greš v imenik windows\system32 in tu poiščeš
"ntoskrnl.exe" si nardiš kopijo te datoteke in jo shraniš nekam na disk,da pač lahko pol spet dobiš nazaj ta login od winsov nazaj.Zdaj pa tisto kar si si dol potegno odzipaš v eno mapo na disk ( ne sme bit windows\system32!!!!!!!!) Pol pa daš ponovni zagon in pritiskaš pri ponovnem zagono tipko F8 pol se ti odpre okno s tremi opcijami bootanja remove device ,hard disk,atapi cd rom,zbereš hard disk in pol še enkrat hitro klikneš F8 in pol izbereš safe mode.Pol maš računalnik zagnan v varnem načinu. pol pa greš v tisto odzipano mapo s tistimi novimi slikicami in tam izbereš ntoskrnl.exe ali pa ntoskrnlsp1 pač odvisno kake winse maš če zbereš napačno lahko pride do napake.No in pol če maš winxpsp1 pol zbereš to ntoskrnlsp1.exe jo preimenuješ v ntoskrnl.exe torej sp1 zbrišeš in pol greš v windows\system32 in daš samo prilepi in pol te bo vprašalo če hočeš zamenjati datoteko in klikneš da.In pol pri ponovnem zagonu se pokaže izbrana slikica.ČE pa hočeš spet nazaj met staro sliko,nardiš isto ampak pač skopiraš v windows\system32 tisto datoteko ki si si jo prej shranil na disk. in spet maš vse po starem.
Drugače pa maš tam na vrhu strani še enkrat te navodila.tam ko si boš nagice dol vleko :))

SkIDiver ::

Nagice:D

Zakaj pa varni zagon? A pod navadnim ne morš to uštimat?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blue Screen (ntoskrnl.exe)

Oddelek: Pomoč in nasveti
252682 (1533) fulgur
»

Windows XP Black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
123526 (3266) Twix
»