Forum » Pomoč in nasveti » PC se ugasne in prižge ko pritisnem "del"
PC se ugasne in prižge ko pritisnem "del"
Sajco ::
Včeraj sem malo poštimal kablovje v računalniku in mu dodal še en disk. Sedaj se mi je pa pojavila čudna težava.
Ko se na ekranu pojavi meni za v bios in pritisnem tipko "del", se računalnik ugasne in takoj zatem prižge. Kot bi se ponovno zagnal, samo da se vmes ugasne. To se lahko zgodi enkrta ali dvakrat, potem pa šele uspem priti v bios. Vse kable in povezave sem 2x preveril in tudi vse ostalo dela OK. Tudi v winsih dela vse OK. Temperature so normalne, ugasne se normalno, v sleep gre normalno...
Računalnik je nov. Plata je GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3.
Je lahko kriva tipkovnica?? Kaj drugega mi niti ne pade na pamet. Google pa tudi ne najde nič uporabnega.
Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bil problem?
Ko se na ekranu pojavi meni za v bios in pritisnem tipko "del", se računalnik ugasne in takoj zatem prižge. Kot bi se ponovno zagnal, samo da se vmes ugasne. To se lahko zgodi enkrta ali dvakrat, potem pa šele uspem priti v bios. Vse kable in povezave sem 2x preveril in tudi vse ostalo dela OK. Tudi v winsih dela vse OK. Temperature so normalne, ugasne se normalno, v sleep gre normalno...
Računalnik je nov. Plata je GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3.
Je lahko kriva tipkovnica?? Kaj drugega mi niti ne pade na pamet. Google pa tudi ne najde nič uporabnega.
Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bil problem?
- spremenil: Sajco ()
Malajlo ::
Resetiraj BIOS. Potem poskusi update biosa. Se mi je že zgodilo, da je mašina zmrznila, če si dvakrat pritisnil katerokoli tipko, ki prižiga lučke na tipkovnici (caps, num, scroll). Kr neki...
Bom probal. Sem šel tudi pogledat za update biosa in je res pred kratkim prišel ven (kakih 14 dni nazaj ga še ni bilo). Čudno mi je edino to, da se je ta napaka pojavila oz. sem jo opazil potem ko sem se "igral" s kabli. Do biosa pa sem dostopal par dni nazaj in tega problema ni bilo.
Sicer skoraj ne verjamem, da je to to ampak...sem klical punco (sam sem trenutno v službi), da naj preveri v kater USB port je vtaknjena tipkovnica. In zgleda, da sam jo vtkanil v drug port, kot je bila pred mojim igranjem s kabli. Je pretaknila tipkovnica v drug port, še sporbala it v bios in gre sedaj normalno. WTF???? Bom pa doma še malo stestiral, če ni bilo to samo slučajno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...Oddelek: Operacijski sistemi | 2755 (2519) | Jst |
» | crucial m4 128 (kao) crknjotOddelek: Pomoč in nasveti | 3742 (3198) | PINki |
» | Asus p5q Pro Turbo startup problemOddelek: Strojna oprema | 1683 (1394) | Engineer_SLO |
» | Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4931 (4196) | karjolca |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2444 (1933) | chrush |