» »

Transmission Daemon in QoS @ DD-WRT?

Transmission Daemon in QoS @ DD-WRT?

Nextor ::

...je komu uspelo nastavit na dd-wrt, da transmission daemon upošteva nastavitve QoS-a?

StratOS ::

Vidim, da si na wrt forumu tudi to postavil, mislim, da res ne gre preko QoS oz gre preko UDP/TCP odprtih portov (brez QoS).
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Peer port imam odprt v firewallu in transmission gui potrdi, da je port pravilno odprt, tudi v transmission nastavitvah sem nastavil bind-address-ipv4 na 192.168.1.1 in port-forwarding-enabled na true, ampak ni efekta, čeprav nekdo v tem topicu na dd-wrt forumu omenja, da mu deluje...

Poskusil sem tudi ročno dodat peer port od transmissiona v QoS in mu nastavit bulk prioriteto, ampak ni efekta...

Še kakšne ideje? Mislim popolna beda je pol tale transmission, če ga ne morem regulirat z QoS-em in mi zabija povezavo! ;((

StratOS je izjavil:

Vidim, da si na wrt forumu tudi to postavil, mislim, da res ne gre preko QoS oz gre preko UDP/TCP odprtih portov (brez QoS).

Aaa? Na kakšnem principu, če pol meji promet, če ne prek QoS-a?

Poskusil sem še tudi z ...
    iptables -t mangle -I INPUT -j SVQOS_IN
    iptables -t mangle -I OUTPUT -j SVQOS_OUT

..., ta dva ukaza v iptables bi naj QoS-u dopovedalo naj nadzira lokalni promet routerja, ampak brez uspeha! Poskusil na vse možne načine z port forwardom in brez, z bidanjem lokalnega ipv4 naslova routerja in brez... transmission daemon še kar veselo nabija povezavo kljub temu, da vlečem ubuntu iso file preko brskalnika! Če naprimer tale test naredim z uTorrentom na računalniku in vlečem neki iso preko brskalnika, se takoj zmanjša hitrost prenosa v uTorrentu!

Res ni nikogar, ki si se spoznal kaj na to področje?! Linuxači c'mon!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT160NL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7222339 (9307) betko007
»

Tomato (Shibby) router firmware - vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
132380 (1708) AC_DC
»