» »

Lasten miniCMS sistem

Lasten miniCMS sistem

Alyy ::

Pozdravljeni!
Rad bi si izdelal nekakšen lasten CMS sistem za spletne strani. CMS sistem bi uporabljal za namen, da si uporabnik lahko svojo predstavitveno spletno stran sam spreminja (text), vendar nevem kako naj začnem. Vem, da bi ta text moral vnesti v podatkovno bazo, vendar nevem kako. Zato sem se obrnil na vas. Kako bi si naredil nekakšen tak CMS Sistem. (PHP Kode ne poznam najbolje).
Hvala za nasvete! :D

KoMar- ::

Preberi in razumi, potem vprašaj: http://dl.dropbox.com/u/2923026/FRI.pdf

Alyy ::

KoMar, hvala za tale PDF.

Alyy ::

Sem si tole prebral.
Večinoma razumem. Vendar to vse skupaj povezovati je težko. Zato iščem bolj nek vodič, kjer bi se to nekako prikazalo ali pa php kodo.
Hvala!

MisterR ::

Torej ga ti nebi rad izdelal, če že iščeš kodo?

Alyy ::

Ne, vendar rečmo ta CMS Sistem nebi bila kakšna joomla ;)
Ubistvu vem, da bi mogel v phpmyadminu narediti bazo, pa pol še podbaze z imenom podstranmi rečmo.
Pol pa tist kar bi bilo v bazi zapisano bi se izpisevalo v php datoteki. Ta povezava pa me malo matra.

unit3d ::

KoMar- ::

Alyy je izjavil:

Sem si tole prebral.
Večinoma razumem. Vendar to vse skupaj povezovati je težko. Zato iščem bolj nek vodič, kjer bi se to nekako prikazalo ali pa php kodo.
Hvala!

Sori, ampak 20 minut pa ne bo dovolj, da boš šel kar spisat svoj CMS. Začni tako kot ostali, po korakih in počasi.

Alyy ::

Vem, php kodo razumem (nisem se danes prvič srečal z njo), vendar, da bi jo šel sam spisat mi je malo pretežko oz. nimam toliko časa na razpolago.
Zato iščem najbolj enostavno rešitev. Upam pa, da mi rata. Vodič od unit3-a mi je prišel v pomoč, ker je prikazano na primeru kako se povezuje in mislim, da mi bo ratalo nardit po tistem vodiču. Če ima mogoče kdo še boljši vodič naj kar linka.
Hvala in Lp.
Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim.

bluefish ::

Tovrstnih vodičev je na volj cel kup, vendar ima vsak svoje prednosti in pomanjkljivosti. Tako je ponavadi dobro prebrati tudi komentarje ipd.
Vsekakor pa v dnevu ali dveh lastnega CMS-ja, pa če je še tako enostaven, ne noš spravil skupaj.

Vice ::

vendar, da bi jo šel sam spisat mi je malo pretežko oz. nimam toliko časa na razpolago.
WTF, prej bi rekel da rabiš psihiatra ne pa CMS. Najprej se odloči kaj sploh hočeš. Folk razvija lastne CMSje tudi leta (oz jih nadgrajuje) tebi pa je vsak klik odveč. In če se spuščaš v to premisli ali nebi bilo bolje uporabiti nek obstoječi CMS ki bo 101% manj bugast kot tvoj, glede na to da v PHPju nimaš pojma.

technolog ::

Ja, ja, Vice ma prov...

Moj CMS, ki si upam rečt da mi bolje ustreza od katerega koli drugega na voljo, pišem in dopolnjujem že 2 leti, ravnokar se pripravljam da bom naredil že 3. po vrsti kompletni redesign, kar mi bo vzelo vsaj en teden dela.

c3p0 ::

Tudi marsikateri CMS-ji, ki se pišejo že leta, so tehnološko in funkcionalno daleč za odprtokodnimi. Potem pa v ponudbah vidiš še doplačilo za WYSIWYG editor in podobne šale :).

HardFu ::

Jap, pred kratkim sem delal z enim takim CMSjem, ki so ga razvili pri eni firmi. Koda proceduralna, torej nic OO, potem pa v echo stavkih output html tagov in javascripta. In dejansko imajo jajca racunat licenco za to.
http://codeable.io

technolog ::

No ja CMS je res širok pojem... Moj je bolj cel framework... Recimo handlerji za SQL, za seje (da se seja shranjuje v bazo), za html kodo, za multilanguage...

Vsak, ki je pri meni dobil spletno stran, je imel cel ta framework še zraven. Sedaj z novo revizijo ga bom pa "obfuscatal",

p.s.: Tko da, avtor, če imaš v plani delat dlje časa, se ti splača naredit nek res osnovni FW in premaknit uporabne funkcije noter.

Zgodovina sprememb…

Alyy ::

Vice, napisal sem, da rabim za osnovno predstavitveno stran.
Dela je sicer kar dosti, vendar sedaj moram najti samo še kako bi do datoteke "admin" lahko dostopal samo z geslom oz. da bo stran imela nekakšne piškotke.
Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim.

Vice ::

Alyy ne glede za kakšno stran se gre simple ali kompleksno je za lastnika dobro, da so stvari narejene vsaj v nekih normativih, že zaradi varnosti, delovanja, optimizacije, prilagodljivosti brskalnikom ipd...
In malo dvomim, da bi tvoje delo s kopiranjem kode iz vseh strani naredilo nek sistem, ki bi ti ponudil toliko kot kakšen wordpress, durpal, joomla ipd. Pa tukaj ni mišljeno kaj vse lahko vtakneš na stran, temveč funkcionalnost ipd... Če pa se lotiš se pa loti tako kot se gre samo če ti čas dela probleme in znanje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Custom CMS

Oddelek: Pomoč in nasveti
101623 (1306) jurijcvikl
»

Izbira CMS aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
264295 (3550) Netrunner
»

Kateri CMS uporabljate ??

Oddelek: Izdelava spletišč
317919 (7156) lexios
»

Je izdelava web strani na podlagi joomle sprejemljiva?

Oddelek: Izdelava spletišč
293214 (2347) _Beast
»

Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
64262 (4262) _Beast

Več podobnih tem