Forum » Pomoč in nasveti » Excel formula
Excel formula
peteras ::
POzdravljeni,
upam, da je tema primerna za forum. V excelu bi rad dobil naslednje: V eni tabeli imam podane hitrosti v časovnem razmaku po 10min. Rad bi napisal formulo, ki bi mi povedala koliko časa je pihalo pri določeni hitrosti (v intervalih po 1m/s).
Primer: Pri 1m/s=10.5 h
2 m/s= 20.5h
itd.
Upam da sem napisal razumljivo. Predvidevam pa da bi si pomoje mogel pomagati s funkcijo frequency?
upam, da je tema primerna za forum. V excelu bi rad dobil naslednje: V eni tabeli imam podane hitrosti v časovnem razmaku po 10min. Rad bi napisal formulo, ki bi mi povedala koliko časa je pihalo pri določeni hitrosti (v intervalih po 1m/s).
Primer: Pri 1m/s=10.5 h
2 m/s= 20.5h
itd.
Upam da sem napisal razumljivo. Predvidevam pa da bi si pomoje mogel pomagati s funkcijo frequency?
Malajlo ::
Sortiraj po hitrosti, potem pa uporabi subtotal (vmesna vsota v SLO?). Ali pa SumIf(range;criteria).
peteras ::
Še eno vprašanje imam. Imam stolpec s raztresenimi podatki. Rad bi izluščil vse vrednosti ki so od 0-10 in jih zapisal v drugo tabelo.
Če povem kaj konkretno delam: Imam podatke o pihanju vetra iz smeri neba od 0-360°. Jaz jih moram pa grupirat po 10°. Se pravi pri 0° je zabeleženih x podatkov, ...
Hvala za pomoč
Če povem kaj konkretno delam: Imam podatke o pihanju vetra iz smeri neba od 0-360°. Jaz jih moram pa grupirat po 10°. Se pravi pri 0° je zabeleženih x podatkov, ...
Hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretok vode skozi cevOddelek: Loža | 4930 (4215) | Simon22 |
» | Fizika ; premo gibanje ( UNI)Oddelek: Šola | 2543 (1802) | TheKekec |
» | naloga iz fizikeOddelek: Šola | 1763 (1421) | Free Bird |
» | fizika(naloga)Oddelek: Šola | 2563 (2563) | Bela01 |
» | Fizikalne naloge - Energija, močOddelek: Šola | 3675 (3365) | gzibret |