Forum » Programiranje » Najboljši gradniki za gradnjo WPF aplikacij?
Najboljši gradniki za gradnjo WPF aplikacij?
Sebastjan80 ::
Pozdravljeni.
Zanimajo me vaše iskušnje z WPF Third-Party kontrolami.
Razvili bomo klasično II. tier desktop aplikacijo, ki bo v celoti narejena v WPF tehnologiji. Uporabljen bo PRISM 4.0. Poskušali bomo slediti MVVM patternu(lepo bi bilo, če bi omenjene controle v veliki meri to podpirale).
V prvi vrsti, bi potrebovali predvsem:
-Dober data grid, ki bi omogočal sortiranje, grupiranje, prikazovanje velikega števila podatkov, izvoz, tiskanje,..
-Layout manager, ki bi posnemal VS 2010 "dockanje" panelov
-Combobox, ki podpira filtriranje, auto-complete,..
-Navigacijski panel
Nice to have bi bil tudi
-Možnost izdelava poročil in tiskanje obrazcev
-Nek osnovni data-mining
-Podpora lokalizaciji
-Dober support na strani ponudnika(npr. forum, pomoč pri implementaciji, odprava bug-ov,..)
Uporabljal sem že DevExpress Winforms kontrole, z katerimi sem bil na splošno zelo zadovoljen. Predvidevam, da je njihova ponudba tudi za WPF primerljiva. Vseeno me pa zanima, če je še kaj boljšega na trgu.
Razmišljali smo tudi o Telerikovem kompletu. Zanima me, če ima kdo kakšno izkušnjo z njimi ali pa z kakšnim tretjim ponudnikom.
Zanimajo me vaše iskušnje z WPF Third-Party kontrolami.
Razvili bomo klasično II. tier desktop aplikacijo, ki bo v celoti narejena v WPF tehnologiji. Uporabljen bo PRISM 4.0. Poskušali bomo slediti MVVM patternu(lepo bi bilo, če bi omenjene controle v veliki meri to podpirale).
V prvi vrsti, bi potrebovali predvsem:
-Dober data grid, ki bi omogočal sortiranje, grupiranje, prikazovanje velikega števila podatkov, izvoz, tiskanje,..
-Layout manager, ki bi posnemal VS 2010 "dockanje" panelov
-Combobox, ki podpira filtriranje, auto-complete,..
-Navigacijski panel
Nice to have bi bil tudi
-Možnost izdelava poročil in tiskanje obrazcev
-Nek osnovni data-mining
-Podpora lokalizaciji
-Dober support na strani ponudnika(npr. forum, pomoč pri implementaciji, odprava bug-ov,..)
Uporabljal sem že DevExpress Winforms kontrole, z katerimi sem bil na splošno zelo zadovoljen. Predvidevam, da je njihova ponudba tudi za WPF primerljiva. Vseeno me pa zanima, če je še kaj boljšega na trgu.
Razmišljali smo tudi o Telerikovem kompletu. Zanima me, če ima kdo kakšno izkušnjo z njimi ali pa z kakšnim tretjim ponudnikom.
Ericssony ::
Na izbiro imaš kar nekaj resnih ponudnikov kar se tiče third-party gradnikov:
Telerik, Xceed, Infragistics, DevExpress, Actipro Software, ComponentOne, Component Art, Mindspace.
Preštudiraj ponudbo in izberi tistega, ki ti/vam nudi za projekt največ. Sam imam nekaj izkušenj z Xceed in Telerik komponentami.
Če se ne motim pa je bil Xceed prvi, ki je ponujal DataGrid preden je le-ta bil vključen v WPF Toolkit oziroma pozneje v .NET 4.
Za "layout manager" priporočam AvalonDock. To komponento uporablja tudi SharpDevelop 4 skupaj z še eno odlično komponento za urejanje besedila AvalonEdit
Ribbon komponente imaš prav tako na voljo pri zgoraj omenjenih ponudnikih ali pa:
Fluent Ribbon oziroma Microsoft Ribbon for WPF
Vse dodatne "goodije" za Windows 7 ti omogoča Windows API Code Pack
Dodatne komponente (combobox z auto-complete) nudi WPF Toolkit in Extended WPF Toolkit
Telerik, Xceed, Infragistics, DevExpress, Actipro Software, ComponentOne, Component Art, Mindspace.
Preštudiraj ponudbo in izberi tistega, ki ti/vam nudi za projekt največ. Sam imam nekaj izkušenj z Xceed in Telerik komponentami.
Če se ne motim pa je bil Xceed prvi, ki je ponujal DataGrid preden je le-ta bil vključen v WPF Toolkit oziroma pozneje v .NET 4.
Za "layout manager" priporočam AvalonDock. To komponento uporablja tudi SharpDevelop 4 skupaj z še eno odlično komponento za urejanje besedila AvalonEdit
Ribbon komponente imaš prav tako na voljo pri zgoraj omenjenih ponudnikih ali pa:
Fluent Ribbon oziroma Microsoft Ribbon for WPF
Vse dodatne "goodije" za Windows 7 ti omogoča Windows API Code Pack
Dodatne komponente (combobox z auto-complete) nudi WPF Toolkit in Extended WPF Toolkit
Looooooka ::
DevExpress je zakon...glede na demo bi bil v istem razredu zgoraj omenjeni Telerik.
Za lokalizacijo http://wpflocalizeextension.codeplex.co... (ga pac malo prilagodis)...ali pa uporabis privzeti nacin lokalizacije(resource file glede na language)...deluje super tudi v silverlightu.
Ce ze gledas prism...poglej se caliburn micro in cinch framwork.
good luck!
Za devexpress je v WPFju skorajda isto kot si prej delal z win forms...v silverlightu se je pa treba se mal "namucit", ker dejansko ne sledijo "standardom".
Za lokalizacijo http://wpflocalizeextension.codeplex.co... (ga pac malo prilagodis)...ali pa uporabis privzeti nacin lokalizacije(resource file glede na language)...deluje super tudi v silverlightu.
Ce ze gledas prism...poglej se caliburn micro in cinch framwork.
good luck!
Za devexpress je v WPFju skorajda isto kot si prej delal z win forms...v silverlightu se je pa treba se mal "namucit", ker dejansko ne sledijo "standardom".
noraguta ::
ma tele kupljene komponente niso velik vredne , če ne ponujajo točno tistga kar rabiš , prihranijo pa nekaj kodiranja kar se tiče desegnerja , pa še to je bolj veljalo za win formse kot za xaml. ampak ja če človek hoče kupiti toplo vodo zraven skladvnice drv jo tudi bo.
ok glede poročil , je še vedno CR- bolj ali manj zakon. ampak na koncu sem sepo skleal kar na roke. v ostalem vse kupljene kopnente prej ali slej pristanejo pri prilagodljivoti in jih srčno sovražim. kr priharniš na enem koncu ponucaš na drugem
ok glede poročil , je še vedno CR- bolj ali manj zakon. ampak na koncu sem sepo skleal kar na roke. v ostalem vse kupljene kopnente prej ali slej pristanejo pri prilagodljivoti in jih srčno sovražim. kr priharniš na enem koncu ponucaš na drugem
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Ericssony ::
Glede na to kaj vse lahko narediš sam v WPFju ima noraguta na nek način prav. Problem je kot vedno čas in seveda potrebno znanje ter izkušnje. Če tega ni potem so te komponente "odlične".
Eden izmend najboljših MVVM vzorcev pa je vsekakor MVVM Light Toolkit.
Eden izmend najboljših MVVM vzorcev pa je vsekakor MVVM Light Toolkit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] združitev scroll bara in panela ali podobnega gradnikaOddelek: Programiranje | 1642 (1406) | darkolord |
» | grafika pri aplikacijahOddelek: Programska oprema | 802 (633) | sebavet |
» | winform proti wpfOddelek: Programiranje | 1680 (1244) | norcuron |
» | C sharp - flash/sliverlightOddelek: Programiranje | 994 (708) | javaMaster |
» | Bo Microsoft Silverlight zamenjal s HTML5?Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8176 (6961) | BGuard |