» »

Zmanjkuje prosora na disku

Zmanjkuje prosora na disku

sk20 ::

Imam problem in ne vem kaj mi je storiti. Na disku C imam samo še 800 MB prostora. Na disku D pa je še 70 GB. Ker nimam nobenih računalniških osnov me zanima ali gredo stvari avtomatično na disk D, ko zmanjka prostora na disku C.
Ali je potrebno kaj postoriti, da bi imela več prostora. Hvala za odgovor.

steev ::

Ne, ne grejo avtomatično podatki na D disk. Prenesi kakšne stvari s Cja na D disk. Spucaj namizje oz. prenesi podatke na D disk.

Verjetno imaš particije. Tako da bi lahko D disku zmanjšal kapaciteto, Cju pa povečal.
:|

drzni86 ::

kot je že steev rekel podatki ostanejo tam kjer so. Če imaš na C disku shranjene filme, glasbo itd. ti priporočam da si jih skopiraš na D disk in potem izbrišeš iz C-ja. oziroma lahko tudi kar izreži -> prilepi.

s povečevanjem in zmanjševanjem particij se pa na tvojem mestu ne bi igral.

Lp

sk20 ::

Ja, na C imam filme, ki jih še ne morem brisati, ker jih še sejem. Kako pa naj prenesem zadeve iz C na D in kako naj spucam namizje. Lepo prosim za razumljiv postopek, potem bo šlo. Saj vam je verjetno smešno, ampak letim proti šestdesetim tako, da ....saj razumete, ne.

Dieu ::

Vprašanje koliko stvari imaš na namizju. Lahko datoteke izrežeš in nato prilepiš v eno mapo na D pogonu, mogoče bi bilo za pogledat tudi če imaš kaj v "Mojih dokumentih" kar lahko preseliš na D pogon na enak način.

Datoteke, na namizju recimo lahko tudi označiš z miško. Označi vse razen mojega računalnika, mojih dokumentov, koša in omrežja ter nato klikni na označene datoteke z desno tipko in v meniju izberi lastnosti -> pokaže se ti velikost označenih datotek in zadevo lahko ponoviš v vsaki mapi, tako da lažje vidiš kaj se ti sploh splača prenašati na D pogon.

Aja pa dodaten prostor na disku lahko pridobiš če izklopiš Mirovanje, Obnovitev sistema in SWAP, čeprav to zadnje odpriporočam.
I was blind but now I see!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dieu ()

drzni86 ::

hm... Katere torrent odjemalca pa uporabljaš?

Bolj se ti splača da v odjemalcu nastaviš da shranjuje vse kar prenašaš direktno na disk D in ne na C.

Tako se boš izognila tem problemom s prepolnim sistemskim diskom. (sklepam da je C disk tisti na katerem imaš naložen operacijski sistem).

drugače pa kopiraš po postopku ki ti ga je opisal Dieu.

energetik ::

Zanimivo pa je, da si uspela nastaviti torrent odjemalca, če ne znaš kopirati datotek, kar je praktično osnova uporabe računalnika.
Skratka v torrent odjemalcu si nastavi mapo za shranjevanje downloada nekam na D:\ Potem pa tja premakni filme po postopku, ki ga je opisal Dieu.

Še opomba: sejanje filmov je ilegalno početje...

sk20 ::

Nekaj sem že prenesla, mi je uspelo in sem že pridobila nekaj prostora. Ja, filme vlečem od Partisa in mi jih prenaša na C. Kje in kako pa naj nastavim, da bo šlo na D. Pa hvala vsem za odgovore.

_koki_ ::

Za začetek pa lahko tudi očitiš disk (moj računalnik-lastnosti-očisti disk), zbrišeš vse obnovitvene točke razen zadnje in zbrišeš zgodovino na spletnih brskalnikih (ctrl+shift+delete)...

energetik ::

sk20 je izjavil:

Kje in kako pa naj nastavim, da bo šlo na D. Pa hvala vsem za odgovore.
Smo že parkrat napisali, da povej, katerega torrent odjemalca uporabljaš. Drugače ti ne moremo svetovati.

Dieu ::

Ja. Če imaš utorrent lahko preden pričneš prenašati torrent določiš mapo v katero boš prenašal in naslednje torrente nastaviš nekje na D pogonu.
I was blind but now I see!

sk20 ::

Ja, "energetik" je pa nekaj hud, seveda znam kopirat, če kaj ne znam grem pač brskat po spletu in včasih najdem odgovore, včasih pa tudi ne in takrat povprašam na forumih, kjer so vam take stvari mala malica. Kot sem rekla, kopirat znam med drugim, tudi kaj si nainštaliram, se pa vsakič "ustrašim" nekaj novega početi z računalnikom, ker ne poznam ozadja, bojim se pač, da bom kaj narobe naredila. Ko sem jaz hodila v šolo ni bilo še nobenih računalnikov. Kar sem se naučila sem se sama.
Vseh izrazov pa tudi ne poznam, sem mislila, da je dovolj, če napišem, da jemljem od Partisa, drugače je pa u torrent 2.2, če je to tisto, kar želiš vedeti.

Dieu ::

No potem ko preneseš torrent in se ti odpre utorrent se ti pojavi takšno okence ...



par stvar sem pobrisal... zasebnost pač 8-)

no in nato klikneš na obkrožen gumbek do katerega je narisana puščica in izbereš D pogon oziroma eno mapo na D pogonu in nato ti utorrent prenaša in shranjuje v tisto mapo ... tako lahko določiš za vsako stvar, ki jo prenašaš in si porazdeliš datoteke po disku.
I was blind but now I see!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

sk20 ::

Hvala Dieu, pri meni se ne odpre tako okence, ampak sem našla v nastavitvah torrenta pod imenik, ampak je več opcij:
Mesto sprejetih datotek: Shrani nove datoteke v:
Premakni končane prenose v:
Mesto torrent datotek: Shrani torrente v:
Ob koncu prejema premakni torrent v:
Samodejno naloži torrente v mapi

Kaj od tega naj označim?

st0jko ::

Mesto sprejetih datotek: Shrani nove datoteke v:


Tukaj nastavi pot nekam na D pogon.
keks?

sk20 ::

Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk D poln

Oddelek: Pomoč in nasveti
141659 (1258) Valery
»

sss disk poln, kako preprečiti nalaganje na ssd disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
81033 (767) tx-z
»

Premalo prostora na disku! Prosim za Nasvet!

Oddelek: Pomoč in nasveti
92575 (2384) Bananovec
»

Noče zagnat mape disk C in disk D

Oddelek: Pomoč in nasveti
61342 (1241) Kristjan15
»

BAT kopiranje mape

Oddelek: Pomoč in nasveti
101535 (1403) StratOS

Več podobnih tem