Forum » Programiranje » Potrditev vpisa v podatkovno bazo
Potrditev vpisa v podatkovno bazo
mirch ::
Sem začetnik v programiranju in me muči ena preprostaa stvar ..
.. namreč v novem obrazcu z končnico .aspx, delam preprost vpis v podatkovno bazo. Z klikom na gumb, pa bi navedeno v "textbox" vpisalo v bazo. Trenutno mi vpiše v bazo, ampak ne dobim nobenega potrdila da je vpisano, ter vrsti ostanejo polne. Torej kako naredim, da ko dodam v podatkovno bazo novo informacijo, potrdilo da je ta informacija vpisana? Ter, da mi resetira "textbox" oziroma pripravi za nov vpis?
Delam v programu VisualStudio;)
.. namreč v novem obrazcu z končnico .aspx, delam preprost vpis v podatkovno bazo. Z klikom na gumb, pa bi navedeno v "textbox" vpisalo v bazo. Trenutno mi vpiše v bazo, ampak ne dobim nobenega potrdila da je vpisano, ter vrsti ostanejo polne. Torej kako naredim, da ko dodam v podatkovno bazo novo informacijo, potrdilo da je ta informacija vpisana? Ter, da mi resetira "textbox" oziroma pripravi za nov vpis?
Delam v programu VisualStudio;)
Mitja Bonča ::
Ali uporabljaš ExecuteNonQuery() metodo? Če jo, potem lahko z njo dobiš število zapisov v bazo.
Primer:
Mitja
Primer:
private void Zapisi(string a, string b) { using (SqlConnection sqlConn = new SqlConnection("connString")) { string query = "INSERT INTO Tabla VALUES (a = @a, b = @b)"; SqlCommand cmd = new SqlCommand(query, sqlConn); cmd.Parameters.Add("@a", SqlDbType.VarChar, 50).Value = a; cmd.Parameters.Add("@b", SqlDbType.VarChar, 50).Value = b; cmd.Connection = sqlConn; sqlConn.Open(); try { int vrstic = cmd.ExecuteNonQuery(); MessageBox.Show("Vnos " + vrstic + ".vrsric je bil uspešno izveden."); } catch (Exception ex) { MessageBox.Show("Napaka:\n" + ex.Message); } } }
Mitja
mirch ::
Brez zamere, da vprašam nasljednje:
Katere parametre moram vse prilagodit, da bo delalo v moji kodi?
Oprosti, sem še čist frišn v tem:)
"Tabla" zamenjam z imenom svoje tabele .. še kaj druga?
Katere parametre moram vse prilagodit, da bo delalo v moji kodi?
Oprosti, sem še čist frišn v tem:)
"Tabla" zamenjam z imenom svoje tabele .. še kaj druga?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL problemOddelek: Programiranje | 1685 (1303) | win64 |
» | C# INSERT statment ne vpise podatkovOddelek: Programiranje | 1203 (1077) | darkolord |
» | Napaka pri povezavi z bazo - c#Oddelek: Programiranje | 1006 (870) | Mitja Bonča |
» | [Visual C#] TableAdapterOddelek: Programiranje | 1131 (1007) | detroit |
» | Statistika dijakov, pomocOddelek: Programiranje | 1777 (1261) | Mitja Bonča |