» »

Statistika dijakov, pomoc

Statistika dijakov, pomoc

Ales47 ::

Potrebujem pomoc pri izdelavi programa " Statistika dijakov" ... Torej :Statistika izostankov- Program naj omogoča vnos opravičenih in neopravičenih
izostankov za razred s 30 dijaki. Izpis naj vsebuje skupno število izostankov, povprečno število teh in
izpiše dijaka z največ neopravičenimi izostanki.

Zdaj bi pa rad vedel, katere funkcije itd naj vzamem, da bi na easy skozi prisel, ker programiranje mi glih ne gre... Program mora oz naj bi vseboval meni... Nevem enostavno, kako naj zacnem ;D Imate kakse nasvete?

Mitja Bonča ::

A to naj bi bila okenska aplikacija ali kaj, s podatkovno bazo?
Razrede kot dijake za vsak razred bi sam vpisoval ali kaj?
Izpis pa naj bi bil report, ki bi ga lahko tudi natisnil?

dodano:
opravičene in neopravičene ure bi vpisoval za vsakega dijaka posebej?

Zgodovina sprememb…

Ales47 ::

okenska aplikacija ja, samo ime dijaka npr treba vpisat, nato njegove neo/opra ure in na koncu pac izracunat povprecje neo/opra ur med vsemi dijaki.

Mitja Bonča ::

Še to, v katerem prog. jeziku pa delaš, oz. bi delal?
Jaz ti lahko pomagam v C#.

Ales47 ::

Dev-C++

Mitja Bonča ::

Če hočeš ti lahko pomagam v C#, če ti kaj koristri. Lahko snameš dol VS 2008 Experess, ki je zastonj.
Povej.

boogie_xlr ::

Boš delal z razredi? Pa ne mislim šolske razrede ampak C++ Razredi. Če boš programiral z objekti je dosti lažje.

Aja, okenske aplikacije je najlažje narediti v .NET in pa Visual Studio ali Visual [vnesi programski jezik tukaj] Express.

Zgodovina sprememb…

techfreak :) ::

boogie_xlr je izjavil:

Boš delal z razredi? Pa ne mislim šolske razrede ampak C++ Razredi. Če boš programiral z objekti je dosti lažje.

Lahko poveš malo več o tem? Kako bi objekti olajšali delo pri tako preprostem programu?

Mitja Bonča ::

Jaz sem že naredil nekaj malega, je pa tudi point kdaj so bile vnešene opravičene oz. neopravičene ure (čas vnosa). Da lahko potem uporabnik izbira od/do.
Sedaj mi koda že izpisuje opr/neopr. ure. Za določen razred ali za določenega dijaka. Kar pač izbereš. Narediti moram še vnos opr/neopr. ur. To je mala malica, največji del je že narejen.

Če te zanima ti pošljem...

Mitja Bonča ::

Tako zgleda sedaj ta programček, če ti je uredu. Kaj meniš?
 IzostankeDijakov

IzostankeDijakov

MrBrdo ::

Sam tole je .NET...
MrBrdo

techfreak :) ::

Če potrebuje v C++u lahko pogleda wxWidgets.

kemicen ::

Ales ti bom pomagal, več informacij piši na ZS.

Mitja Bonča ::

Evo jaz sem program končal, ampak je C#. Je kar huda zadeva in dela kot se gre.
Napisal sem prib. 1200 vrstic kode in program ima svojo bazo podatkov.
Če te zanima povej pošlji ZS.

Zgodovina sprememb…

Timurlenk ::

napiši, da itak vsi špricajo, in da se je brezveze boriti proti temu s statistikami

Mitja Bonča ::

hehe, pa še prav imaš :)
no, če kdo rabi program, ga dobi tukaj (je inštalacijski), za samo kodo pa ZS.

napsy ::

Hočemo izvorno kodo! :)
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Mitja Bonča ::

Izvorno kodo programa Izostanki dijakov dobite TUKAJ.

napsy ::

Vidim da še pridno uporabljaš šumnike za imena spremenljivk :)
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Ericssony ::

Po prebranem komentarju od napsy-ja sem iz radovednosti res šel pogledat izvorno kodo. Uf - groza :O pa ne moreš to tako!
Slovenščina in šumniki so pri samem programiranju NO! NO!...

norcuron ::

Šumniki so res NO GO, sama slovenščina brez njih pa camelCase al pa PascalCase pa res ne bi smel bit problem.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Mitja Bonča ::

Ja no, saj se bom odvadil, tudi sam sem začetnik. Obljubim da bom opustil šumnike. So še kakšne druge pripombe na izvorno kodo?
Vem da nisem delal procedur (poizvedbe pisane posebej v procedurah), sem jih kar v kodi, to mi fali. Drugače se pa trudim pisati v 3-tier architecture.
S procedurami si še nisem najbolj na tekočem, pa bom kar tukaj dal en primer, kako napisati procedure npr. za ta Select stavek:
public static DataTable DobiIzostankeDijakov(string Ime, string Vrsta, DateTime DatumOd, DateTime DatumDo)
        {
            using (DataTable tabela = new DataTable("ListaIzostankov"))
            {
                using (SqlConnection povezava = new SqlConnection(p))
                {
                    int IDIskanje = 0;
                    string PridobitevIzostankov = @"SELECT Opravičen, Neopravičen, Datum, Ime, Priimek FROM Izostanek, Dijak WHERE " +
                                                   "Dijak.IDDijaka = Izostanek.IDDijakaFK AND " +
                                                   "((Datum > @datumOd) AND (Datum < @datumDo))";
                    if (Vrsta == "razred")
                    {
                        PridobitevIzostankov += @" AND Izostanek.IDRazredaFK = @id";
                        IDIskanje = DobiIDRazreda(Ime);
                    }
                    if (Vrsta == "dijak")
                    {
                        PridobitevIzostankov += @" AND Izostanek.IDDijakaFK = @id";
                        IDIskanje = DobiIDDijaka(Ime);
                    }

                    using (SqlCommand cmd = new SqlCommand(PridobitevIzostankov, povezava))
                    {
                        cmd.Parameters.Add("@datumOd", SqlDbType.DateTime).Value = DatumOd;
                        cmd.Parameters.Add("@datumDo", SqlDbType.DateTime).Value = DatumDo;
                        cmd.Parameters.Add("@id", SqlDbType.Int).Value = IDIskanje;
                        using (SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd))
                            da.Fill(tabela);
                    }
                }
                return tabela;
            }
        }


Da bi potem namesti insert stavka klical samo proceduro:

using (SqlConnection povezava = new SqlConnection(p))
            {
                using (SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter())
                {
                    da.SelectCommand = new SqlCommand("PridobitevIzostankov", povezava);
                    cmd.Parameters.Add("@datumOd", SqlDbType.DateTime).Value = DatumOd;
                    cmd.Parameters.Add("@datumDo", SqlDbType.DateTime).Value = DatumDo;
                    cmd.Parameters.Add("@id", SqlDbType.Int).Value = IDIskanje;
                    da.SelectCommand.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
                    DataTable tabela = new DataTable();
                    try
                    {
                        da.SelectCommand.Connection.Open();
                        da.Fill(tabela, "TabelaIzostankov");
                        da.SelectCommand.Connection.Close();
                    }
                    catch
                    {
                        return null;
                    }
                    finally
                    {
                        // naredi drugo stvari...kliči Close() or Dispose() 
                    }
                    return tabela;
                }
            }


Zanima me kako napisati shranjeno proceduro (da bo isti kot je zgornji insert stavek)?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
232626 (1472) mladec
»

[Visual C#] TableAdapter

Oddelek: Programiranje
6792 (668) detroit
»

podatkovna baza

Oddelek: Programiranje
51572 (1393) scarymovie
»

[C#] Dostop do objekta iz različnih form

Oddelek: Programiranje
181832 (1545) Kekec
»

[C#] DATA GRID VIEW

Oddelek: Programiranje
131618 (1498) Kekec

Več podobnih tem