» »

Začenja se CeBIT 2011

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

Letošnji leitmotiv je podobno kot na ostalih sejmih oblačno računalništvo, ki mu bodo družbo delali varnost na internetu, hitre internetne povezave in 3D-tehnologije. Novost letošnjega sejma bo poseben del, ki bo namenjen športu in tehnologiji. Med sejmom bodo igralci iz celega sveta tekmovali še za naslov svetovnega prvaka v igranju iger, ki nosi nagrado v višini 130.000 dolarjev.

Uradno odprtje bo, kot je na tovrstnih sejmih navada, na predvečer začetka sejemskega dela. Danes zvečer bosta tako nemška kanclerka Angela Merkel in turški premier Recep Tayyip Erdoğan svečano odprla prireditev. Turčija je letos partnerska država na sejmu, tako da bosta Merklova in Erdoğan jutri tradicionalno obiskala nekaj stojnic na sejmu.

8 komentarjev

opeter ::

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.


A niso en čas rekli/pisali, da je čas velikih sejmov minil? V zadnjem času (letih) pa se število obiskovalcev vseeno počasi veča ... hmmm.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

BALAST ::

Malce spustiš vstopnino (nemci imajo zastonj z digitalno ID) in najemnino za razstavljalce pa bo sejem še vedno zanimiv.

kmetek ::

Pa kaj je to za Nemca 39EUR, 18EUR študenta in 87EUR za 5 dni? Delite najmanj z 2 do 3 pa dobite naše razmere. Torej kot bi rekel pri nam:

13-20EUR, študent 6-9EUR....39-29EUR 5 dni.

McHusch ::

pazljivo preberi, študentske vstopnice veljajo samo za zadnji dan!

dronyx ::

Glede leitmotiva (pretežno oblačnega računalništva). Ali mi kdo zna razumljivo razložit, kaj je to drugega kot serverji in storitve za katere ne veš, kje se dejansko fizično nahajajo. To je čisti marketinški buzzword po moje.

mjk ::

Namenoma so ga skrčili in fokus dali spoznavanjem partnerjem in novinarjem dali možnost boljšega dostopa. Takrat, ko so imeli 700k obiskovalcev, pa je vse bil en šov, kjer ni noben mogu nič koristnega ven dobit, ker je vse bilo zabasano s folkom, ki je kulije talal ... mladički pa so jih grabili, kot da bi laptope talal.

Raje plačam malo več, pa da lahko celo kaj vidim, pa tisto kvalitetno, kot pa gledat, kje bo kak korejc prodal kak ponaredek ipoda za karto nazaj. Folk se je šel za 2 kabla dilat, korejci pa so pričakoval naročila za pošiljko po 20.000 kosov :)

Je pa res, da sem bil malo razočaran, ko so celotno halo, kjer so predstavljal prototipe zaprli za press in se potem ni videlo nič od glavnih komercialnih novosti na trgu (seveda je še vedno bila dvorana z univerzami). Tako da, naslednje leto grem ... letos zmanjkal časa :)

roli ::

Kaj je pa z nami "mladički" narobe, da nebi smel po kulije jit? Mene taki sejmi vedno interesirajo. Zato, da vidim kako stvar pa da dobim kak kuli, prospekt, whatever. Letos sem ze imel namen jit sedaj pa ne vem kaj bo iz tega. Ce bom imel sreco bom sel na zadnji dan mal pošnjofat.
http://www.r00li.com

mr1two ::

Tudi jaz razmišljam, da bi se malo tja gor odpravu :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
296102 (2766)          
»

Začenja se CeBIT 2011

Oddelek: Novice / Ostalo
83662 (2975) mr1two
»

Danes se začenja CeBIT 2009

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
104046 (3153) nurmaln
»

Obisk CeBITa 2004 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
625712 (4460) smilyxx

Več podobnih tem