»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Slo-Tech - Bil je največji in najbolj znan računalniški sejem. Od leta 1970 so se vsako leto v Hannover zgrinjale nepregledne množice obiskovalcev in na tisoče razstavljavcev, ki so kazali prihodnost računalništva. Številno obiskovalcev je tako hitro raslo, da so naposled CeBIT posvetili zgolj poslovnemu segmentu, domači uporabniki pa so na svoj račun prišli na sejmih CeBIT Home. Leta 1995 je na CeBIT priletel sam Bill Gates, da je predstavil novo verzijo Windows. Leta 2001 je imel CeBIT 800.000 obiskovalcev. Toda sledila so slabša leta in letošnji CeBIT 2018 je bil zadnji, so se danes odločili prireditelji. Prihodnji CeBIT, ki bi moral potekati od 24. do 28. junija 2019, je odpovedan, novih pa ne bo.

Po letu 2001 je...

29 komentarjev

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

...

8 komentarjev

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

CeBIT 2010 je pred vrati

Heise - Jutri se začenja največji računalniški sejem na svetu CeBIT. V Hannovru bo 4150 razstavljavcev iz 68 držav obiskovalcem predstavljalo svoje izdelke do sobote, ko se bo CeBIT 2010 končal. To je že vdrugo, da se sejem krči. Leta 2008 je razstavljalo 5800 podjetij, lani 4300, letos pa še nekoliko manj.

Letošnji moto bo Connected Worlds, torej povezani svetovi. To pomeni, da bodo glavne teme (mobilen) internet, IT-varnost, inteligentni transportni sistemi in okolju prijazna informacijska tehnologija. Pomembnost sejma je poudarila tudi nemška kanclerica Angela Merkel na podcastu, ki jo seveda skrbi upad razstavljavcev. Poleg gospodarske krize je pomemben dejavnik tudi vedno večje število bolj specializiranih prireditev, denimo IFA v Berlinu, CES v...

0 komentarjev

Danes se začenja CeBIT 2009

Slo-Tech - Danes se začenja največji računalniški sejem na svetu, ki vsako leto poteka v Hannovru. Letos organizatorji na CeBIT-u pričakujejo 4300 razstavljavcev iz 69 držav, ki bodo svoje izdelke predstavljali od danes pa do nedelje, ko se prireditev uradno konča. Celoten dogodek je res ogromen, saj se razteza v več kot dvajsetih halah, tako da je za ogled en dan absolutno premalo. Dnevna vstopnica stane 33 evrov v predprodaji oz. 38 evrov na blagajni, šestdnevna vstopnica pa stane 71 oz. 81 evrov. Študentje, šolarji in vojaki lahko v soboto in nedeljo dobijo vstopnico za 17 evrov, invalidi pa po isti ceni vsak dan. Iz Slovenije se bo na sejmu predstavilo pet podjetij, in sicer Globtel, Gama System, Iskratel, Le-Tehnika, Tipro Keyboards in X-Lab). Glavni temi letošnjega sejma bosta webciety (gre za portmanteau besed web in society, ki označuje ključne tehnološke napredke naše dobe, kot je naprimer internet) in zeleni IT.

10 komentarjev

CeBIT 2002

24 ur - Danes se je v Hannovru pričel največji svetovni sejem telekomunikacij in informacijskih tehnologij - CeBIT. Sejem bo odprt do 20. marca, torej imate en teden časa, da si ga ogledate.
Še nekaj podatkov glede sejma:
  • 27 hal
  • 425.000 kvadratnih metrov razstavnih površin
  • 7962 razstavljavcev iz 72 držav
Med razstavljavci jih bo tudi 8 iz Slovenije. Podjetja ki nas zastopajo so naslednja: FDS Research, Gama System, IPS in KCI, kranjski Iskratel in LE-Tehnika, grosupeljski Tipro Keyboards ter izolsko podjetje We.Come. Na CeBIT-u bodo letos namenili največ pozornosti telekomunikacija in omrežnim tehnologijam, informacijski tehnologiji ter programski opremi, internetnim rešitvam in storitvam, vsebinsko pa bodo predstavljena tudi ostala področja informatike.

1 komentar

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev