» »

Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S

Enterprise ::

No tudi jaz sem se predkratim odločil da upokojom staro nokio n95 in kupim nekaj resnega. in odločil sem se za Samsung Galaxy S v Mobitelovi splošni ponudbi.
Telefon je sicer odlična zadevca, zaenkrat še nimam rootanga in tudi ne razmišljam v tej smeri ker deluje še dokaj tekoče. zanima me tole:

Najprej ena ogromna zmeda glede navigacije. Vsi vemo, da zaenkrat Garmin še ni navoljo za Android, zato bi poskusil uporabiti Google Maps, ki je že naložen na napravi. Najprej je dilema že to, ker je Google Maps del 4ih aplikacij (Maps, Navigation, Places un Lantlitude), ki bi bile lahko združene v eno aplikacijo.
- Najprej me sploh zanima ali je to možno uporabljati v Sloveniji? Vedno ko poženem Navigation dobim obvestilo "Google Maps Navigation is not yet available in this location".
- Druga stvar za tiste, ki ste to uspeli usposobiti, kakšna je pokritost točk na zemljevidu (bencinske črpalke, bari, ipd.)?
- Na slovenskem Android fotumu berem, da je na voljo Google Maps 5. Pogledam mojo verzijo (neki na 4, uglaunem ni 5). Grem na računalniku na Android Market, poiščem Google Maps, kliknem Instal in voila opozori me "This item is not available on your carrier" (in ja, sem prijavljen v moj gmail račun). Kako naj posodobim?
- Če mi slučajno rata priti v Navigation aplikacijo in da izberem začetne in pa končne točke, dobim samo pisna navodila. Ali je sploh možno uporabljati kot glasovno navigacijo?

Moj operater je Mobitel, verzija Androida pa mislim da 2.2.
Prosim za pomoč.
Hvala.

Goody ::

Pojdi na slo-android forum, pa poglej pod aplikacije - navigacijski aplikacije (mislim, da moraš biti logiran). Imaš cel kup navigacijskih aplikacij, ki ti delajo na androidu. Tudi GM 5.1 si lahko instaliraš vendar rabiš market enabler, da sfintiraš google da si doma drugje - ne v Sloveniji. Aplikacija je brezplačna, vendar je tu ne ponujajo. GM ti pa ne priporočam če nimaš neomejeno podatkovno povezavo, ker ti stalno pobira mape iz neta ( jih nima na telefonu, ok tudi to se da, vendar rabiš spet dodatno aplikacijo...).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14622559 (19111) Mare2
»

Google Maps Navigation podprl Slovenijo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3314774 (11308) Kiborg
»

Google Navigation se širi po svetu

Oddelek: Novice / Android
4514628 (13020) Dami
»

Android na iPhoneu, Froyo že v divjini