» »

Špijunaža PC in vpad hekerjev

Špijunaža PC in vpad hekerjev

WinXP ::

Ali je možno špijuniranje s strani kakšnih hackerjev ali podobnega oz. sledenje "kje se giblješ" po internetu oz.računalniku?

Primer slika z črtico na kurzorju...
 Špijunaža in vpad hackerjev

Špijunaža in vpad hackerjev

techfreak :) ::

Kaj te zanima?

nodrim ::

lahko ti računalnik pošilja cel tvoj zaslon in položaj miškinega kazalca komot ...

Zanima me konkretneje primer s slike. Ali lahko to pomeni "sledenje",ker navadno je kurzor ki utripa v textu kurzor brez dodatne črtice.

Sledenje je nevidno, ker uporabnik ne sme vedeti, da mu nekdo sledi. Če je kaj drugače potem verjetno to ni sledenje.

Lahko pa poveš kateri program/brskalnik in spletna stran, da ti bomo lahko povedali, če je to normalno.

Črtica ob utripajočem kurzorju (na sliki) se pojavlja IN v Windows Explorerju IN ob surfanju na internetu.Program je Internet Explorer,spletna stran pa vsaka.

Da je sledenje nevidno razumljivo,edino kar se da je prekiniti zvezo -od interneta.

amigo_no1 ::

Doma ali v firmi ?

Daj sreenhot celotnega desktopa.

Bootaj v safe mode with network support in poglej če je isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Imaš Windows nameščen iz originalnega CDja/iso ali imaš kakšno spremenjeno verzijo iz npr. torrenta?
Si na Windows nameščal kakšne programe za spremenitev teme?

Doma.Bom probal v safe mode način z internet podporo v redu. Windows je nameščen z original cd prej sem probaval z verzijami z intereneta kot skoraj vsak,zdaj ko imam nov PC sem vzel to zraven da ne bo sitnosti;Nisem nameščal programov za spremenitev teme.

Ker najverjetneje vdirajo v register,tako kot vsakemu,slutim po tem da se mi verzija antivirusa začela sama odklapljati,tudi po update-u,antivirus antispyware in Link scanner zaščita se ne zaženejo nikakor stalno se resetira,drugo dela.Je pa kupljena verzija v Comshopu.
Vse mi je zelo sumljivo.

To si vse začel zaradi črtice na kurzorju, kar misliš, da je nek "tracker" simbol?

bluefish ::

Daj sliko celotnega okna, kjer vpisuješ to oz. kar url strani, če to vpisuješ tja.

mihec87 ::

paranoja anyone?

Pojdi na kakšen online antivirus scaner pa preskeniraj komp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

mihec87 je izjavil:

Pojdi na kakšen online antivirus scaner pa preskeniraj komp.

Ja, sploh na kakšnega, kjer ti piše, da so ti že našli okužbo :D

mihec87 ::

Mislim da je logično da greš na scaner oz stran firme ki so znane po antivirus programu.

Kako pa izgleda vdiranje v register?

amigo_no1 ::

"Remote Registry" servis je po defaultu na win xp enablan, najbrž najprej prideš v lokalno mrežo, od koder uporabiš registry editor -> connect network registry. Recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Okužen RAM !

Oddelek: Programska oprema
423226 (2050) Aston_11
»

Virus na USB, se ne da odstranit

Oddelek: Pomoč in nasveti
151907 (1524) Xserces