Forum » Informacijska varnost » Špijunaža PC in vpad hekerjev
Špijunaža PC in vpad hekerjev
WinXP ::
Zanima me konkretneje primer s slike. Ali lahko to pomeni "sledenje",ker navadno je kurzor ki utripa v textu kurzor brez dodatne črtice.
techfreak :) ::
Sledenje je nevidno, ker uporabnik ne sme vedeti, da mu nekdo sledi. Če je kaj drugače potem verjetno to ni sledenje.
Lahko pa poveš kateri program/brskalnik in spletna stran, da ti bomo lahko povedali, če je to normalno.
Lahko pa poveš kateri program/brskalnik in spletna stran, da ti bomo lahko povedali, če je to normalno.
Črtica ob utripajočem kurzorju (na sliki) se pojavlja IN v Windows Explorerju IN ob surfanju na internetu.Program je Internet Explorer,spletna stran pa vsaka.
Da je sledenje nevidno razumljivo,edino kar se da je prekiniti zvezo -od interneta.
Da je sledenje nevidno razumljivo,edino kar se da je prekiniti zvezo -od interneta.
amigo_no1 ::
Doma ali v firmi ?
Daj sreenhot celotnega desktopa.
Bootaj v safe mode with network support in poglej če je isto.
Daj sreenhot celotnega desktopa.
Bootaj v safe mode with network support in poglej če je isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
techfreak :) ::
Imaš Windows nameščen iz originalnega CDja/iso ali imaš kakšno spremenjeno verzijo iz npr. torrenta?
Si na Windows nameščal kakšne programe za spremenitev teme?
Si na Windows nameščal kakšne programe za spremenitev teme?
Doma.Bom probal v safe mode način z internet podporo v redu. Windows je nameščen z original cd prej sem probaval z verzijami z intereneta kot skoraj vsak,zdaj ko imam nov PC sem vzel to zraven da ne bo sitnosti;Nisem nameščal programov za spremenitev teme.
Ker najverjetneje vdirajo v register,tako kot vsakemu,slutim po tem da se mi verzija antivirusa začela sama odklapljati,tudi po update-u,antivirus antispyware in Link scanner zaščita se ne zaženejo nikakor stalno se resetira,drugo dela.Je pa kupljena verzija v Comshopu.
Vse mi je zelo sumljivo.
Ker najverjetneje vdirajo v register,tako kot vsakemu,slutim po tem da se mi verzija antivirusa začela sama odklapljati,tudi po update-u,antivirus antispyware in Link scanner zaščita se ne zaženejo nikakor stalno se resetira,drugo dela.Je pa kupljena verzija v Comshopu.
Vse mi je zelo sumljivo.
mihec87 ::
paranoja anyone?
Pojdi na kakšen online antivirus scaner pa preskeniraj komp.
Pojdi na kakšen online antivirus scaner pa preskeniraj komp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
nodrim ::
mihec87 ::
Mislim da je logično da greš na scaner oz stran firme ki so znane po antivirus programu.
Kako pa izgleda vdiranje v register?
Kako pa izgleda vdiranje v register?
amigo_no1 ::
"Remote Registry" servis je po defaultu na win xp enablan, najbrž najprej prideš v lokalno mrežo, od koder uporabiš registry editor -> connect network registry. Recimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Okužen RAM !Oddelek: Programska oprema | 3226 (2050) | Aston_11 |
» | Virus na USB, se ne da odstranitOddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1524) | Xserces |
» | antivirus problemOddelek: Pomoč in nasveti | 739 (650) | Wox |
» | CPU 100% - računalnik blokira - POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 1954 (1733) | sandi125 |
» | Virus ali kaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 834 (834) | pizdarija1 |