» »

Internship v EU

Internship v EU

SleepLess ::

Ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje s internship-om v EU (ali Slo) pri kakšnih večjih/bolj znani podjetjih? Zelo me zanima, internship čez poletje pri kakem bolj znanem podjetju (malo sem brskal naokoli in kar nekaj znanih IT podjetij ponuja pripravništva, ampak po večini v USA). Načeloma mi je vseeno če je plačano ali ne, ampak bi bilo mnogo bolje, da bi dobil vsaj toliko, da imam za stanovanje tam kjer se bom nahajal.

Zanimama me seveda na področju IT (konkretno precej dobro obvladam javo, Android platformo, XML (sheme, transformacije,...), potem pa še osnove nekaj ostalih jezikov in kakšnih UML,BPEL, BPMN,...) in kako težko je v realnosti to dobiti? Imam precej dobro povprečje, ampak na žalost ne govorim drugega tujega jezika kot angleščine (gledal sem recimo pripravništva v Švedski in po večini zahtevajo samo znanje Ang jezika, v nemško govorečih državah pa ponavadi zahtevajo še znanje nemščine).

Je mogoče kdo bil kje na kakšnem pripravništvu in ima konkretno kakšne nasvete? Mogoče kakšne strani, ki se ukvarjajo s posredovanjem tega (najdel sem samo USA internships, za EU pa zelo malo ali nič pametnega).

jukoz ::

http://www.aiesec.org/slovenia
Kontaktiraj najbljižji lokalni odbor, glede na univerzo/fakulteto kjer si.

Vsa delovna mesta so obvezno v angleščini. Pomaga če poznaš tudi druge jezike, ni pa nujno.

Ampak zavedaj se: konkuriraš celemu svetu --> verjemi da je ene 100k indijcev in kitajcev bolj sposobnih kot ti. Če iščeš samo v EU maš pa cca 10k romunov.
Moj nasvet je da išči prakse pri majšnih podjetjih, maš več možnosti. Poleg tega tam ne komplicirajo z dress code, znanji tujih jezikov itd. ter nimajo časa ukvarjat se z delovnimi vizami za Romune, Kitajce itd... --> si bolj konkurenčen
Iščejo nekoga ki zna oz se bo naučil delat.

Pa zavedaj se, to da si delal za Capgemini v Franciji ne pomaga če iščeš službo v Sloveniji. Glej kam izvaža oz kam poskušajo izvažati slo podjetja tipa Krka ali pa Bisol: Brazilija, Rusija, Kitajska, Turčija, slovenske države (Poljska, Češka,...)

Moja izkušnja iz "manj razvitega" Vzhoda: Slovenci smo carji, Slovenija je super država --> tako gledajo na nas, ne glede na to kaj si mislimo sami sebi. Ne glede na to kam greš je življenje bolj ali manj isto: iPad, Colgate, Nutela. Plače so vedno preniske in najemnine/stanovanja vedno predraga. Ni razlik, pa če greš še tako daleč. Če hočeš živeti po njihovih običajih lahko, noben te pa ne bo silil. In nobene se ne bo vtikal vate, ker kamorkoli že greš je država večja kot slovenija in ljudi dejansko ne briga kaj delajo njihovi sosedje.

Aja, pa ne trudi se če si kak rasist in podobno.

Pa prijavi se za Erasumus prakse - EU ti financira bivanje (oz krije določeno višino stroškov)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jukoz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19028765 (9026) Ganon
»

Finančna Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5012012 (9249) neverlucky
»

Dopolnitev starosti 26 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10620250 (16445) cegu
»

Magisterij: DA / NE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6515764 (11836) Invictus
»

Neplacano pripravnistvo

Oddelek: Problemi človeštva
467354 (6497) bluefish

Več podobnih tem