Forum » Programiranje » [vb.net] Microsoft Jet OleDB - kako določiti headerje
[vb.net] Microsoft Jet OleDB - kako določiti headerje
saule ::
Imam en Excel, ki ima stolpce zapisane v 4. vrsti namesto v prvi. Mogoče kdo ve, kako bi (z HDR=YES) lahko določil da so headerji v 4. vrsti namesto v prvi?
Načeloma lahko prve tri vrstice zbrišem (in tako dobim headerje v prvi vrsti) ampak mi ne rata naredit selecta, če je ime Excel sheeta spremenjlivka:
Error je: Select method of range class failed. Če je sheet hardcoded potem zgornje deluje brez problema.
Meni tenks! :)
Načeloma lahko prve tri vrstice zbrišem (in tako dobim headerje v prvi vrsti) ampak mi ne rata naredit selecta, če je ime Excel sheeta spremenjlivka:
objExcel = CreateObject("Excel.Application") objWorkBook = objExcel.Workbooks.Open(tb2.Text) objExcel.DisplayAlerts = False For Each sheet In objWorkBook.Worksheets If objExcel.Worksheets(sheet.name).Cells(4, 1).Value = "keyword" Then rg = objExcel.Worksheets(sheet.name).Rows("1:3") rg.Select() rg.Delete() End If Next
Error je: Select method of range class failed. Če je sheet hardcoded potem zgornje deluje brez problema.
Meni tenks! :)
dolenc ::
Če ga rabiš samo prebrat(ali uvozit) si lahko tako pomagaš, pa dobiš selecte. Tud če ga obdeluješ, je fejst če ga vržeš v dataSet ali dataTable, obdelaš, pa potem nazaj v excel, hitrost pa take fore.
Imports Excel = Microsoft.Office.Interop.Excel 'referenca za excel Dim povezava As System.Data.OleDb.OleDbConnection Dim DtSet As new System.Data.DataSet() Dim adapter As System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter Try 'IMPORT V dataSet povezava = New System.Data.OleDb.OleDbConnection("provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='c:\fajl.xls';Extended Properties=Excel 8.0;") 'Izbira vira adapter = New System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter("select * from [Sheet1$A2:H]", povezava) adapter.TableMappings.Add("Table", "lokaTabela") 'Nafilas dataset ali kaj drugega adapter.Fill(DtSet, "lokaTabela")
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3713 (2559) | mladec |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2106 (1911) | darkolord |
» | OleDb in visual studio .netOddelek: Programiranje | 2287 (2066) | Kovalchuk |
» | c# vprasanjeOddelek: Programiranje | 1846 (1525) | user4683 |
» | c++ & database(access)Oddelek: Programiranje | 1484 (1340) | Seadoo |