» »

c# vprasanje

c# vprasanje

zigi ::

serbus :)

imam eno vprasanje v c#. Recimo da imam kodo
		private void menuItem2_Click(object sender, System.EventArgs e)
		{
			Form2 frm2 = new Form2();
			frm2.Show();
			funkcija2();
		}


Rad bi, da se funkcija2() izvede šele po tem, ko frm2 zaprem, torej po stavku frm2.close(); Zdaj se mi funkcija2() izvede istočasno s pojavitvijo forme frm2.

Hvala

Microsoft ::

Mogoce:
frm2.ShowDialog();


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

zigi ::

kratko, jedrnato, učinkovito :)

hvala

zigi ::

pa še eno vprašanje:

		string selectStavek = "Tema=SPORT";
		string commandString = "select * from Vprasanja where selectStavek";


Na tak način bi se pogoj za where določil že v stringu selectStavek. Ampak to ne dela... Se da to kak drugače naredit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zigi ()

zigi ::

eh, pozabo da je commandString kr String

		string selectStavek = @"Tema=""SPORT""";
		string commandString = "select * from Vprasanja where ";
		commandString += selectStavek;


nevermind :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zigi ()

Kekec ::

Nauči se uporabljati parametre, drugače boš kar kmalu napisal

commandString = "SELECT * FROM uporabniki Where user='" + txtNeki.Text + "' AND password='" + txtNeki2.Text +"'";

ammm A si že slišal za SQL Injection

Če nisi mi povej kje je tvoja stran da jo malom obiščem!
lp

zigi ::

ni stran, je windows aplikacija

parametri ... bom pogledal malo, mi lahko daš kako iztočnico?

Microsoft ::

Jst sem mel takole. Naredil sem si nek fajl (param.cs), v katerem sem mel tako, da sem v njega prinesu dve vrednosti; string kaj iscem in ime parametra. Nazaj je pa vrnu sam parameter.
In to sem potem spodaj, ko dodajas parametre, uporabil.
-----------------------------------------------------------------------------------------
public class Param
{
public OleDbParameter getParameter(string name, string input)
{
OleDbParameter param = new OleDbParameter('@' + name + '"', input);
return param;
}
}
------------------------------------------------------------------------------------------
Param p = new Param();
command.CommandText = "SELECT * FROM tabela WHERE name=@val1";
command.Parameters.Clear();
command.Parameters.Add(p.getParameter("val1", "janez"));


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

zigi ::

zej me pa matra nekaj drugega, bom kr prilozil kodo (ce se komu ljubi malo pomatrat):

private void menuItem2_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
	//povezava
	string connectionString = @"nekaj dolgega...";
	OleDbDataAdapter dataA;
	DataSet dataS;
	OleDbConnection conn;

	string commandString = "select * from Vprasanja where Tema=GEOGRAFIJA"; 

	//ustvarimo dataSet in connection
	dataS = new DataSet();
	conn = new OleDbConnection(connectionString);

	OleDbCommand selectCommand = new OleDbCommand(commandString, conn);
	//brez stored procedures
	selectCommand.CommandType = CommandType.Text;
	dataA = new OleDbDataAdapter(selectCommand);

	dataA.Fill(dataS);

	conn.Open();
	selectCommand.ExecuteNonQuery();
	dataGrid1.DataSource = dataS;	
	conn.Close();				
}


V bazi, v katero dostopam je ena tabela z imenom "Vprasanja", v njej so 4. stolpci. Sedaj bi rad ugotovil koliko vrstic je v dataSetu, torej nekaj takega:
int stVrstic = dataS.Vprasanja.Rows.Count;

Ampak dataS sploh ne vsebuje lastnosti/parametra Vprasanja. Na kak način naj torej dostopam do dataSeta?

Draycot ::

Prob tak:
Do dataset lahk dostopas na tak nacin:

dataset.tables["ime_tabele"].rows.count; //dobis ven st. vrstic v datasetu

ime_tabele dolocis ta pr fill: ...fill(dataset,"ime_tabele");

Za iskanje,sprehod v datasetu pa uporabis for zanko..

lp,Mitja
Ni ga čez hladen laški pir!

zigi ::

hvala Mitja, imam pa še en problem. V tabeli imam 4 stolpce: id_Vprasanja, Vprasanje, Odgovor, Tema.

dataset.tables["ime_tabele"].rows.count; --- to dela,
dataset.tables["ime_tabele"].rows[x].Vprasanje --- to pa ne dela
dataset.tables["ime_tabele"].rows[x].Odgovor --- tud ne dela

Malo me bega ta moj dataSet, če namreč dataAdapter in dataSet kreiram s čarovnikom dela vse normalno, tud recimo dataSet.Vprasanje.findByid_Vprasanja(22), ta moj dataSet me pa sploh noče ubogati. Sem kaj zaj***l al je treba do posameznih podatkov dostopati kako drugače?

MaCoFaCo ::

Tole dela vedno:

int vrstica = 0;
object val = ds.Tables["tabela"].Rows[vrstica]["stolpec"];

Če imaš "strongly typed dataset" lahko do tabele v datasetu dostopaš preko propertyjev (dataSet.MojaTabela). To je dobro ker se izogneš tipkarskim napakam, oziroma če se že zatupkaš, ti kompajler ne prebavi zadeve.

zigi ::

se eno vprašanje;

kako naredit spremenljivko, ki bo ohranila sedanjo vrednost tudi ob naslednjem zagonu programa?

Kami ::

Hm, ne vem kak bi lahko drugače naredo kot pa shranil v kako bazo/tekstovno datoteko.

Bojevnik ::

Obstaja še kak drug kompiler za C# kot Visual Studio in če ne katero verzijo rabim?

Kami ::

Saj visual studio ni compiler (vsebuje pa kompajler, mislim da bc) :)

Kompilerji so gcc, g++, bcc...

Kekec ::

Spremenljivke lahko shraniš tudi v registry drugače pa kompajler je cs.exe.

znupy ::

Za C# obstaja samo še kompiler, ki pride zraven monota. Drugače se pa kompiler za C# imenuje csc.exe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
233003 (1849) mladec
»

[C#,SQL]

Oddelek: Programiranje
5983 (896) JanOlMajti
»

vb mysql dataset update

Oddelek: Programiranje
8951 (831) korenje3
»

problem v C#

Oddelek: Programiranje
211693 (1408) dvojka
»

[C#] DATA GRID VIEW

Oddelek: Programiranje
131718 (1598) Kekec

Več podobnih tem