Forum » Šola » Dvopredmetni študij filozofija-sociologija?
Dvopredmetni študij filozofija-sociologija?
filo77 ::
Pozdravljeni,
Zanima me če ima kdo od vas izkušnje s študijem filozofije ali sociologije na ff, saj razmišljam o vpisu na dvopredmetni študij iz teh 2 smeri. Ali ti dve smeri pašeta skupaj, težavnost študija, itd.?
lp
Zanima me če ima kdo od vas izkušnje s študijem filozofije ali sociologije na ff, saj razmišljam o vpisu na dvopredmetni študij iz teh 2 smeri. Ali ti dve smeri pašeta skupaj, težavnost študija, itd.?
lp
svenica ::
filozofija je lepa veda, a pomisli, kaj boš po končanem študiju.
na borzi, razen če ne boš res, res angažiran. če te zanima narava sveta,
izberi raje fiziko ali matematiko.
na borzi, razen če ne boš res, res angažiran. če te zanima narava sveta,
izberi raje fiziko ali matematiko.
"Every man takes the limits of his own field of vision
for the limits of the world." - A. Schopenhauer
for the limits of the world." - A. Schopenhauer
KK44444444 ::
Načeloma je moja ideja, da poštudiram Sociologijo kulture (Enopredmetni program) na FF in nato bi šel še Psihologijo študirat. Najprej bi družbo, nato posameznika če razumeš.. :) Obe vedi sta mi top :)! A je vredu ideja? :)
Za dvopredmetni študij sem sam prašal, ker me zanima če je boljši kot enopredmetni. :)
Za dvopredmetni študij sem sam prašal, ker me zanima če je boljši kot enopredmetni. :)
tiran2000 ::
Pozabi sociologijo in startaj z psihologijo, vec sans za sluzbo. Sociologijo lahko vpises kasneje ko bos mel sluzbo npr.kot dodatni podiplomski studij (mas pac dva magisterija pol). Pazi v sloveniji je po novem solanje samo za en studij zastonj, drugega treba placat (psihologije pa ce se ne motim sploh ni izredno, zato res zacni z psihologijo, ker drugace je sploh ne bos mogel studirat!))
Tezavnost?
Sociologija je teoriziranje
Pr psihologiji je pa vec statistike
Tezavnost?
Sociologija je teoriziranje
Pr psihologiji je pa vec statistike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()
Na psiho ne morm it zarad omejitve :) Sociologijo pa lahk grem.. Kar se tiče šans za službo pa bom razmišljal o tem 1x ko študij končam, itk nameravam iti v tujino :) Sociologijo sm mel na srednji kot izbirni + na maturi sem jo imel, tko da imam s tem več prakse :)
Sociologija na fakulteti nima nobene veze z tisto v srednji soli, to je tud prva stvar kar ti bodo povedal na ff.. Torej da pozabi vse skupaj... Sicer je pa sociologija dinozaver, res ni perspekitven studij... Rajsi pojdi socilogijo kadrovski managment , tudi v tujini bos imel dosti vec sans... S sociologijo obco pa bolj malo, bilokje...da o filozofiji sploh ne govorim...
Zgodovina sprememb…
Ja sej to o Filozofiji vem.. drugače nebi šel ta dvodisciplinarem študij.. ampak kar enopredmetni, torej Sociologija kulture, ki jo ponuja Ff. :) Eh, vem da ni enaka kot tista v srednji šoli.. ampak vem pa kaj je, pa mi Sociologija nasplošno tut zelo hitro gre v glavo :) Ma mogoče ni perspektiven danes, oz. v Sloveniji na splošno.. kaj veš kako bo čez 3-5 let.. :) Študij mi je všeč.. nič drugega mi ni.. Informatika mi je tut, sem tudi lani to probal pa se ni izteklo.. tko da mi sam to preostane :)
Pa mam drugače še kako opcijo? Če bi nekako opisal moje značilnosti, bi šlo sledeče: Govorim tekoče Angleščino, tudi jezik mi je nasplošno všeč. Zanima me študij o družbi, ljudeh, kulturah.. medsebojnih odnosih.. Zanima me tudi posameznik kot sam, itd. Sem dober poslušatelj kot tudi dober govorec.. Ne zanima me Ekonomija, Matematika, Prava, Management in vse te stvari.. Rad bi delal nekaj, kar je povezano z ljudmi, kot Sociologija/Psihologija, itd.. Pa seveda, veliko željo imam delati v tujini, London recimo.. No glede na to vse, mislim da mi druge opcije ne preostanejo.. :S
Kaj pa izobrazevanje? Pedagogika in andragogika? Mogoce socialna pedagogika? Gre za studije v kterem je precej poudarka na na psihologiji... Delno sociologiji... Pri prvi opciji postanes tako pedagog kot andragog (je zdruzen studij) kar pomeni, da lahko delas tako z otroci kot odraslimi... Ce ne bi rad delal z otroci, lahko kot andragog delas firmah velik stvari od izobrazevanj do dela z ljudmi na razlicnih podrocjih (konc koncev tud na mestu psihologa pri merjenju klime in podobno)... Dokaj perpektivno tudi za tujino...
Brez osnov iz ostalih ved (sploh prava, ekonomije in politike) nimas v druzboslovju kaj delat... Dobri druzboslovci so multi in inter disciplinarni na vecih podrocjih... Pa tudi iz tehnike (informatike) in naravoslovja (biologija) je fajn kaj vedit.... Pac to je glavna prednost druzboslovja pred tehnicnimi strokami, ki so praviloma bolj ozko usmerjene...
Ps. Pa se same bejbe so na obeh studijih (bos mel ze s tem dost dela :d)
Brez osnov iz ostalih ved (sploh prava, ekonomije in politike) nimas v druzboslovju kaj delat... Dobri druzboslovci so multi in inter disciplinarni na vecih podrocjih... Pa tudi iz tehnike (informatike) in naravoslovja (biologija) je fajn kaj vedit.... Pac to je glavna prednost druzboslovja pred tehnicnimi strokami, ki so praviloma bolj ozko usmerjene...
Ps. Pa se same bejbe so na obeh studijih (bos mel ze s tem dost dela :d)
Zgodovina sprememb…
Hmm zelo zanimivo se sliši. :) Pri Socialni pedagogiki je problem, da not ne pridem.. saj je 1. rok mimo in imajo omejitev. V 2. roku pa ni šanse.. Na pedagogiko in andragogiko pa najverjetneje pridem not v 2. roku.. Odvisno od omejitve. Točk z mature imam 70. :) Čist odvisno.. Si bom mal ogledal program. Drugače pa hvala za idejo.. Kej drugega pa več nimam ane? To so v bistvu zame vse možne izbire..
Mas seveda opcijo tudi sociologija in pedagogika/ andragogika dvopredmeto.... Dobis kar tri nazive s tem... Pa se studiras sociologije ce ti je tko vsec (plus sanse bos mel za job v solstvu kot moski ce s sociologijo ne bos sluzbe dobil)
Glede na vse kar si ti povedal, bi jaz to opcijo zbral...
Glede na vse kar si ti povedal, bi jaz to opcijo zbral...
Zgodovina sprememb…
Hmm to se pa kar lepo sliši :) Torej lahko v 2. roku kot prvo željo to vržem pa če me slučajno ne sprejmejo zaradi omejitve (pedagogika/andragogika) pa pač pod 2. željo vržem samo Sociologijo kulture, ki nima omejitve.. To bi šlo :)
Hvala za vso pomoč! Res si pomagal :)
Hvala za vso pomoč! Res si pomagal :)
zai000 ::
Živjo! Zanima me če je kdo hodil na predmet Sociologija spola in spolnosti z oddelka Sociologija kulture. Je predmet zelo zahteven glede na to, da ima 10 kreditnih točk?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študij primerjalne književnostiOddelek: Šola | 2570 (2041) | Ezoterik |
» | Kaj narediti? Študij.. vaša mnenja. :)Oddelek: Šola | 7410 (6448) | KK44444444 |
» | srednja in visoka šola?!Oddelek: Šola | 4787 (4002) | jizzer |
» | Kaj študirate/ste študirali/boste študirali? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 7022 (5406) | snow |
» | Matura 03-04 (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 6588 (4920) | BaRtMaN |