» »

Računalniška tablica kot docking za mobilca

Računalniška tablica kot docking za mobilca

dronyx ::

Glede na to, da je razlika med računalniško tablico in zmogljivim mobilnim telefonom v bistvu samo v velikosti zaslona sem študiral, da bi bilo morda smiselno narediti nekakšen par tablica-mobilnik, kjer bi bila tablica v bistvu samo zaslon in baterija, vse ostalo bi pa prispeval mobilnik, ki bi ga vtaknil v tablico. Tako v bistvu dobiš obe napravi (kombinacija ima seveda nekatere omejitve), cena pa bi morala biti nižja. Malo bolj podrobno sem idejo opisal tule.

SleepLess ::

Očitno razmišljaš podobno kot Motorolini razvijalci, saj so pred kratkim predstavili zelo podobno idejo, samo da se telefon dock-ne v "prenosnika" oz. desktop comp. Pomoje bodo zelo hitro dodali tudi tablica dock.

Pa še link do review-a: http://www.engadget.com/motorola/atrix-...

Osebno mi je ideja s tablico zelo všeč (veliko bolj kot ideja z prenosnikom), ampak bi morala biti cena tudi temu primerna. Recimo, da bi kupil Galaxy S II, za doplačilo 150EUR pa še dobil Galaxy Tab Dock zraven. To bi bilo legendarno :)

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Jaz ocenjujem, da bi Samsung lahko naredil takle combo za 600 do 800 EUR. V tem primeru se celo sam postavim v vrsto pred trgovino. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

koro13 ::

Dobra ideja, vendar se po večini tem velikim firmam, kot so apple, samsung gre za denar. Malo pomisli, če človek kupi posebej SGS in Samsung Galaxy TAB dvojni dobiček, enako pri applu. Z to idejo bo po moje prišla na dan kakšna druga firma aka Motorola, kot je že bilo zgoraj omenjeno.
LP

dronyx ::

@koro13: Jaz sem idejo poslal Samsungu, res pa da nisem vedel za Motorolo, ker ne spremljam toliko tega.

Je pa v poslu tako, da če se nekaj da narediti in obstaja trg za to, bo nekdo to naredil. Če ne Samsung, pa kdo drug. Običajno pa tisti, ki pride prvi na tržišče z neko novostjo, pobere smetano. Apple z Ipadom to dobro razume.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

koro13 ::

Poskusi poslati še kakšni motoroli. Pri applu pa pomoje ne bi sprejeli, gre se jim samo za bussines :)
Apple samo nabija cene, vendar me je ipad prepričal, kot tudi iphone, ene najboljših stvari na trgu, žal pa je tu cena...

dronyx ::

Moje osebno mnenje je, da bo Apple na področju tablic hitro izgubljal tržni delež, saj sedaj končno prihajajo na trg dostojni konkurenti s strani Samsunga, Motorole in LG.

koro13 ::

Samo tu je problem - veliko apple fanov in bogatih poslovnežev v ZDA in Britaniji in drugod v Evropi, prav tako pa je apple preprost za uporaba. Vendar tvojo idejo podpiram, če bodo v v mobilnikih močnejši procesorji bi bil uspeh zagotovljen. Dce napravi v eni ;)

c00L3r ::

Meni je ta ideja zelo všeč. Jaz bi takoj dokupil tak dock za svojega Desire-a. :D

Najlepše bi bilo, da bi Samsung izdal ta dock za svoje telefone, podobno HTC in ostali večji igralci. Kot so že eni pred mano podarili, pa najverjetneje ni v interesu teh podjetij dat na trg dock za 150EUR, ki spremeni telefon v tablico...

Da bi se neko neodvisno podjetje lotilo izdelave teh dock-ov je malo verjetno. Največja težava je ta, da bi za delovanje s telefonom potrebovali root Android dostop + spremembe na sistemskem nivoju (oz. bi morali naredit svoj custom ROM).

dronyx ::

Po dveh dneh življenja kot inovatorja lahko samo rečem, da je to vse prej kot lahek posel, pa čeprav jim ideje prodajaš dobesedno zastonj. Kontaktiral sem Google, Samsung in Nokio (njih iz čiste zlobe, ker so že izpadli iz igre mobilnih telefonov), pa nisem prišel dlje kot do avtomatskih odzivnikov. Ja potem pa ni čudno, da je kapitalizem v takih težavah.

koro13 ::

je kaj napredovalo?

dronyx ::

Očitno se bojijo, da sem vložil patent.

dronyx ::

Asus PadFone je kot kaže prva tovrstna naprava na trgu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft razprodaja še Surface Pro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
15548396 (43406) HunterMan
»

Asus Padfone (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
838969 (6316) M-XXXX
»

Samsung kriv naklepnega kopiranja, Applu mora plačati 1.05 milijarde dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
340109487 (100021) Keyser Soze
»

Microsoft Surface, drugič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18439895 (31786) CaqKa
»

Cene Xooma v Veliki Britaniji določene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
10027325 (25087) JayKay

Več podobnih tem