» »

Upravnik > izvajalci del > ponudbe

Upravnik > izvajalci del > ponudbe

Bx ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima ali je upravnik dolžan pokazati ponudbe, ki jih je pridobil za potrebe našega bloka.
Mi imamo upravnika SPL. Kot vem je za potrebe večstanovanjskih zgradb, ki jih upravlja, že lansko leto razposlal naokoli zahtevke za ponudbe delilnikov toplote (in vse kar spada zraven), ki jih moramo do jeseni vgraditi na radiatorje.
Zdaj me zanima, ali nam mora pokazati original ponudbe, da izberemo izvajalca teh del in ali rabat oz. popust, ki ga dajo podjetja SPL-ju pri ponudbah pripada nam ali si ga pokasira SPL.
Po moje pripadajo vsi popusti nam, kajti on nam itak že računa upravljanje stavbe in to po moje spada k upravljanju, da dela v korist nas ne vem pa kako dela SPL v praksi :-)
Bx

Zeberdee ::

Kaj misliš?

solatko ::

Poglej s čim se vse ukvarjajo, pa ti bo jasno.
Delo krepa človeka

Aston_11 ::

A pri vas je upravnik posrednik, ne pa zastopnik?

sulaco ::

Upravnik zbere ponudbe, odloči se pa nadzorni/upravni odbor, v katerem so izvoljeni predstavniki lastnikov. Nadzorni/upravni odbor lahko tudi sam poišče izvajalce.

Noben upravnik ne dela "samo" v korist blokarjev. Povsem običajno pokasirajo še 10%....na tak ali drugačen način. Pač odvisno koliko manevrskega prostora jim boste pustili...

Poglej si še: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r08/predp...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavrnitev položnice upravniku

Oddelek: Loža
385754 (2248) matobeli
»

Stanovanja med češnjami v črnučah (strani: 1 2 )

5516841 (8765) Invictus
»

Stroški upravljanja (stanovanje)

4810567 (8826) St235
»

stroški upravnika

112425 (1960) Šimpanz
»

Pravno vprašanje glede terjatve