» »

Skurjen napajalni del prenosnika

Skurjen napajalni del prenosnika

Bakerman ::

Pozdravljeni. Sestra je kakih 5x strgala napajalni kabel prenosnika, in tako sem se ji ga ponovno lotil popravljati, ko sem naredil eno neumnost, zamenjal sem polaritete. In tako sem očitno skuril nekaj na napajalnem delu. prenosnik še vedno deluje, ampak samo preko baterije. Minus in plus potencial napajalnega dela (kjer se vklopi kabel iz adapterja) sta na istem potencialu. Ali ima kdo izkušnje z temi stvarmi, je to mogoče popraviti? Zanima me še če se da preprosto razdreti baterijo jo priklopiti na +12V in tako potem napajati računalnik?

LP Damjan

jat2406 ::

Kaj pomeni, da sta minus in plus napajalnega dela na istem potencialu?
Domnevam da je mišljena vtičnica za adapter. Ta vtičnica je obenem tudi stikalo za preklop med polnjenjem in delovanjem na baterijo.
Na osnovni plošči pa je elektronika, ki skrbi za polnjenje baterije.
Skoraj stoprocentno je tukaj nekaj izpustilo dušo (dim), tako da bo treba vse skupaj dati nekomu, ki zna popraviti te stvari na čip nivoju.

#000000 ::

A blo bi fajn ko bi povedal za kater prenosnik sploh gre, veš pri nekaterih se da napajalni del lepo odšravfat stran in zamenjat z brezhibnim.

@jat2406, ja mislil sem vtičnico za adapter. Ne vem če se mi splača dat popravljat, ker bo popravilo dražje kot je sam prenosnik vreden.
@#000000 Prenosnik je Prestigio, modela ne vem, chipset je ves intlov, vse zgleda integrirano, tko da dvomim da bi se dalo kaj preprosto zamenjati, Razen če bi šou element po element menjat.

jukoz ::

> Zanima me še če se da preprosto razdreti baterijo jo priklopiti na +12V in tako potem napajati računalnik?

Ja, se da in dela.
Naredil na enem, ki je imel na bateriji output 14,4V
Zvezal sem na 12V iz navadnega ATX napajalnika in dela odlično. No, če mašino rebootneš se ne pobere (pojma nimam zakaj, verjetno prevelika poraba), jo je potrebno ugasnit in prižgat.
Res pa je da konstantno sveti napako na bateriji =)

IvoJan ::

Mene pa zanima nekaj glede baterije. Na prenosniku mi je en dan enostavno nehalo filat baterijo. Imam HP Compaq nx9420. Baterija je prazna in prenosnik dela samo ce je prikljucen v elektriko. Pise da se baterija polni, ampak vedno ostane na 0%. Probal sem z drugim polnilcem in je enako. Je baterija fuc?
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

@tKBurek Po mojih izkušnjah je konec z njo.
@jukoz kako pa si to zvezal? jaz sem odpru baterijo pustil vse tako kot je in sam zlotal plus in minus katere sem prpelal iz LiIon polnilca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoojačevalec

Oddelek: Zvok in slika
9875 (755) hexachip
»

Polnjenje baterije za prenosnik brez prenosnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
62144 (1896) negotiator
»