» »

Brezžična miška

Brezžična miška

Nutcracker ::

Rad bi slišal vaše razloge za nakup brezžične miške (v tem primeru je to miška Logitech MX700) oziroma razloge proti nakupu (v tem primeru bi kupil MX500).

LoneWolf ::

Disclaimer: to je v veliki meri stvar osebnega okusa, nekateri prisegajo na brezzicne, jaz pac ne.

Proti: Baterije. Crkenjo, ko je najmanj treba, ves cas imas se eno skrb vec. Na mizi rabis se prostor za docking station. Radijska zveza nacelno dela, je pa to se ena nepotrebna stvar vec, kjer gre lahko kaj narobe. Za pol metra razdalje se mi zdi brezveze delovni prostor dodatno elektro-magnetno onesnazevat in cvikat, ali ima mis zanesljivo zvezo ali ne.

S kablom postavis mis na mizo in dela, vedno in zanesljivo. Tistega pol metra kabla ze napeljes tako, da ne moti dela, mis tako ali tako ne premikas vec kot 10cm.

Imam MX500.

Boeing ::

LOL @ LoneWolf :\

Ni zanesljive zveze ?! Blablablablabla... prazne marnje nekoga, ki ni še nikoli imel ali delal z Logitechovimi brezžičnimi mišaki...

Baterije crknejo ravno takrat ko ni treba ?!
SMEH do ušes... :D
Meni osebno 1300mah akumulatorji držijo slab mesec, pa delam cca 6-8 ur dnevno... torej, če maš vsaj malo brige in enkrat na teden posadiš mišaka čez noč v dok da si malenkost odpočije, nimaš nobene skrbi...

Prostor za dok ?!
:D
Kar se mene tiče je dok od MX700 in nasploh so vse Logitechove wireless zadeve tako lično oblikovane, da kvečjemu polepša delovni prostor... poleg tega pa, če nimaš prostora niti za tak dok, potem je zadnji čas da si omisliš bolj ergonomsko oblikovan delovni prostor...

Elektromagnetno onesnaževanje ?!
:D
V primerjavi s sevanjem monitorja je signal miške tako šibak, da ni omembe vredno... če si pa slučajno lastiš LCD-ja, pa pomisli tudi na sevanje ozadja... EM valovanju ne moreš uiti, sploh pa je v tako zelo malih dozah popolnoma neškodljivo.

še kaj ?

Nutcracker: ti kar veselo po MX700... če le imaš dosti maljonov... :)


Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Nutcracker ::

Jest mam zvočno kartico Game Theater XP, ki ima zelo priročen rack, na katerem so 4 usb priključki, tako da je od priključka do miške 20 cm, kabla pa je cca. 2m. Nekaj sem slišal tudi, da brezžične miške niso tako dobre za igre, ker imajo slab odzivni čas (al kako se temu reče - tista fora, preden miška vzpostavi povezavo s sprejemnikom). A se torej splača dat 7 prešernov več manj kablov?

LoneWolf ::

Boeing: pogresam argumente za.

Ce bodo kdaj naredili idealnega brezzicnega misaka, z brezhibno radijsko zvezo in ga opremili z atomskimi baterijami, bo zanesljivost delovanja kvecjemu enaka misakom z repkom. Do takrat bo zanesljivost brezzicnih misk vedno manjsa, ne glede na to, kolikokrat si vzames cas in das misaka polnit. Se vedno se lahko zgodi, da ga pac pozabis. Pri oziceni misi je to skrb, ki ne obstaja, in nekateri to cenimo, tudi po predhodnih izkusnjah.

Na sploh se mi zdi koncept brezzicne misi vprasljiv, IMHO prinasa vec novih pomankljivosti kot resuje tezav. Se ne bi rekel, ce bi misaki vlekli za sabo 40 zilni flat kabel... Brezzicna mis je res upravicena pri tistih, ki so vajeni z njo mahat po celi mizi v radiju enega metra, mogoce se za tiste, ki imajo tako nastlan delovni prostor, da premikanje kabla res predstavlja problem (taki tudi docka ne bodo nasli na mizi, da bi vanj redno pospravljali misko) pa mogoce se kje, kjer se npr. izmenjujejo za racunalnikom levicarji in desnicarji (MX500/MX700 tako ali tako nista za levicarje) ali kjer je 2m kabla za misko huda omejitev(?). Za kaj vec mi pocasi zmanjka idej.

Nutcraker, presodi sam. Izbiras med brezzicno misko, kjer moras skrbeti za baterije (pa ceprav enkrat na mesec) in vsaj obcasno pospravljanje v dok, za katero bos placal nekaj jurjev vec, zato pa bos imel misko po zadnji modi, ki jo lahko prosto uporabljas kjerkoli na mizi. Na drugi strani imas oziceno mis, ki bo vedno zanesljivo delovala, ne da bi se moral z njo kakorkoli posebej ukvarjat, nekoliko cenejso, za ceno tega, da pustis kablu dovolj prostora za normalno premikanje.

Your call, za moje pojme no-brainer, ostali pa po svojem okusu.

BTW, Nutcracker, ce bos imel misko priklopljeno v rack, bos tako ali tako gledal v kabel - od dock stationa, ali pa od miske...

Daniel ::

Jaz mam enega wireless logitechovega mišaka še z kuglico in deluje krasno. Ga mam že kak mesec in pol pa so se komaj sedaj prvič spraznile baterije (še ne do konca). Mel sem pa prej eno Geniusovo z repkom (čist navadno) pa se ji je en dan čisto utrgalo - programi so se kar sami zaganjali in sploh ni nič delalo. Sploh pa mam računalo na levi strani mize in je mela miška za mojo desno roko malček prekratek kabel.

IMHO: Kupi wireless
LP

Ziga Dolhar ::

Okej, tole so pa na čase tut mal hecne debate...

Aja, takileh debat je blo že Veliko. Search.

Brezžino okrogličeno miško Logitechovo uporabljam tri leta, z njo sem leto in pol zelo aktivno igral Unreal Tournament, Duracell ultra zdržijo pet mesecev, miš je v uporabi --- kadar ne spim in nisem v šoli. Igram counterstrike -- rulam ravno ne, a dvomim da zaradi imiši.

Baterij menjal ne boš, ker imaš "polnilec" zraven. Če miši ne zmoreš enkrat na nekaj dni psotavit tja not, moje sožalje.

Glede nezanesljive povezave pa teh stvari... :D :D

cybermedo ::

Ojla!

Bom še jaz pridodal kako malenkost: torej jaz uporabljam Trustovo brezžično kroglično miško - v Avtriji sem dal zanjo kake 3 Prešerne pred pol leta. Optične nisem kupil zato, ker je v bistvu ne rabim (me tisto občasno čiščenje krogle ne moti, pa tudi nad očetovo, sicer repato miško (Logitech) nisem ravno najbolj navdušen), pa tudi stanejo precej. Jaz za mojo miško lahko povem, da deluje popolnoma BP in je prevzaprav pravo olajšanje proti repati miši, ker se ti več ne zatika kabel itd., okej, stvar okusa, ampak meni ugaja. Glede baterij pa tako, jaz sem dobil zraven Duracelke in imam po pol leta še vedno notri prve, je pa seveda res, da optične brezžične pokuriji precej več (senzor!). Torej meni brezžičnost ustreza, je pa res, da sem dal za miša 3k, če bi moral dat kakih 7k ali celo več, bi se najbrž odločil za navadno, ker toliko pa ta luksuz sploh ni vreden (sploh pa ne bi kupoval optične (spet moja osebna preferenca)... LP

monster-x ::

jst mam logitechovega mišona cordles mouseman optical pa miška preprosto zakon, sam kolešček sm neki sfuku (moja krivda). drgač pa če maš možnost kupit mx700, preprosto navali. skratka odločitev je tvoja. če bi bil na tvojem mestu bi jo takoj vzel pa nehite s takimi, da ma slabe odzivne čase in s takimi glupimi forami. men dela kot namazana:D . pa čisto verjamem, da mx700 je trenutno najboljša miška na svetu:)) . skratka kaj še čakaš z nakupom mx700. leti v štacuno:D

daylight ::

by the way.. kje pri nas se dobi Logitech MX500 in za kolk cekina? :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: daylight ()

Tomi ::

Edini razlog, ki ga trenutno najdem proti MX700, je njena cena, ki je res zasoljena.
Glede na teste, ki sem jih prebral na internetu, je MX700 trenutno ena od najboljših miši, tako da če si pri denarju, kar plani po njej..
daylight: Mlacom, Eventus, cena pa je nekje nad 5 ciframi..
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

FANATIK ::

20.000 SIT

Spider9 ::

Če lahko malo staro temo obudim. Iščem brezžično miško, da bi bila večja od normalnih. Doma imamo recimo logitech mx505 in je definitivno premajhna. Trenutno uporabljam žično mx510, ta mi lepo sede. Kaj se priporoča? Performance zgleda vredu.
LP

VelikiTun ::

Odvisno od denarja. G700, Performance Mouse MX, M705...

http://www.logitech.com/en-roeu/mice-po...

McLuzo ::

M705 sodi med manjše.

Spider9 ::

Išče se itak čim cenejša, kar pa opažam da ne bo tako enostavno. Za kakšnih 50eur bo težko najti veliko miš.
LP

Ziga Dolhar ::

Premisli o trackballu.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087756 (5117) SnakeBite
»

Računalniške miši

Oddelek: Strojna oprema
151176 (943) Dr_M
»

Katero miško naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
534957 (4054) Dr_M
»

Katero miš

Oddelek: Kaj kupiti
271817 (1406) antonija
»

nakup miske

Oddelek: Kaj kupiti
201157 (883) ddeben

Več podobnih tem