» »

Reševanje mrežnega diska WD My book world

Reševanje mrežnega diska WD My book world

PhotoBlaz ::

Pozdravljeni!

Po nekaj letnem delovanju mi je crknil disk sistema WD My book world 500Gb (z enojnim diskom), kot je ta na sliki spodaj.
 My book world edition

My book world edition

Preveril sem in crknjen je samo disk (disk "tiktaka"), ohišje pa je po mojem mnenju še OK, zato bi rad zadevo usposobil z novim identičnim diskom, na katerega bi bilo potrebno naložiti sistem.

Bral sem sicer postopek kako naložiti linux sistem, da ga ohišje potem prepozna, a ker nimam s tem izkušenj, me zanima če ima kdo možnost narediti image svojega enakega diska in mi ga poslati, da bi enostavno samo razpakiral image na nov disk.

Hvala za kakršnokoli pomoč,
Lep pozdrav
  • spremenilo: PhotoBlaz ()

Duhec ::

Če disk tiktaka potem mogoče glava opleta in ne najde začetnega sektorja ali kaj podobnega... in če se ne gre ravno za reševanje podatkov in da zadeva ni več v garanciji potem enostavno odpri ta wd book in poglej kateri tip diska je notri. Po mojem se ga (še) da kupiti na prostem trgu, ga zamenjaš in v disk managementu še formatiraš v željen datotečni sistem (ntfs).
Lahko pa se sam igraš in stestiraš disk z WD testnim programom (na WD spletni strani najdeš testno orodje) ali pa s kakšnim drugim testnim programom, recimo hdd regenerator, ki ti popravi morebitne slabe sektorje.

SasoS ::

Image od diska se dobi na netu nekje...jaz jih tudi imam spravljene. Boš pa moral pravilno sparticionirat, in pa nastavit boot loader da se bo disk bootal.

Popcek ::

Zivjo;

sem si lastil isti disk in sem imel isti problem. Na sreco je bil disk se v garanciji, tako da sem za zamenjavo dobil WD WORLD2 1TB, ki pa je veliko bolsi (hitrejsi) in tudi ze kaksno leto dela bp.

Drugace pa: http://mybookworld.wikidot.com/start ti vse pise kaj in kako....

Lp;

praetorian ::

Zdravo!

Sam imam sicer "belo" izvedbo, ki sem jo najprej brickal (zanimivo - pri uradnem upgradeu), potem pa popravil z navodili s spletne strani (ki je tudi za "blue" izvedbo):

http://highlevelbits.free.fr/index.php?...

v rešilnem kompletu je tudi image diska, da ga lahko preneseš pa se moraš registrirati, kar sicer zahteva donacijo 10$, ampak je zagotovo vredno glede na strošek, ki ga prihrani.

Pa še eno vprašanje: z nakupom tega mrežnega diska sem zelo nezadovoljen, saj je prenos 2,5 Mbit/s pri 1 TB disku katastrofa in bi ga najraje vrgel skozi okno. Ali obstaja kakšna možnost, da se ta stvar pohitri, ali sem edini ki ga to "rahlo" moti?

LP
Marko

SasoS ::

Nisi edini ki te to "rahlo" moti in ne, žal ni rešitve ker je pač prešvoh cpu. Meni gre 3,5MB/s ob dobrih dnevih proti 4 :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534903 (15053) xyxyxyxy
»

Zunanji disk WD MyBook

314220 (3160) Revenant
»

Domači file server

443847 (2655) sandi9
»

WD My Book WorldEdition