Forum » Programska oprema » Komrpresija datotek v ZIP in RAR arhive
Komrpresija datotek v ZIP in RAR arhive
megane ::
Ponavadi pošiljam prek maila razne datoteke(slike, itd.), ker pa le te zavzamejo veliko prostora
bi jih rad stisnil v zip arhiv ali kaj podobnega, da bi le te zavzele manj prostora.
Poskušal sem že z WinZip 8.0 in WinRar programom a mi uspe stisniti datoteke le za nekaj KB tudi z
omogočeno maksimalno kompresijo v nasprotju z zipi, ki jih ponavadi povlečeš z interneta ali kje drugje
kateri pa imajo tudi do 50% zmanjšano velikost glede na odzipane datoteke. Zanima me kako bi lahko sam to dosegel
in predvsem s katerim programom.Rad bi nekako zmanjšal velikost vsaj za nekje od 30-40%.
bi jih rad stisnil v zip arhiv ali kaj podobnega, da bi le te zavzele manj prostora.
Poskušal sem že z WinZip 8.0 in WinRar programom a mi uspe stisniti datoteke le za nekaj KB tudi z
omogočeno maksimalno kompresijo v nasprotju z zipi, ki jih ponavadi povlečeš z interneta ali kje drugje
kateri pa imajo tudi do 50% zmanjšano velikost glede na odzipane datoteke. Zanima me kako bi lahko sam to dosegel
in predvsem s katerim programom.Rad bi nekako zmanjšal velikost vsaj za nekje od 30-40%.
Highlag ::
Slike, ki že imajo vključeno kompresijo boš težko ponovno stisnil z zipom ali kakim drugim programom. Tu mislim za JPG, TIFF(lzh) in Gif formate. Ki že vsebujejo kompresijo.
Loki ::
poglej si malo advanced opcije pod winrar.
se kar pozna glede na normalno kompresijo, sam rab vec cajta/ vec rama (do sedaj je bil rekord 160mb)
se kar pozna glede na normalno kompresijo, sam rab vec cajta/ vec rama (do sedaj je bil rekord 160mb)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stiskanje datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12208 (6418) | Oberyn |
» | Čimbolša kompresija - KGB ArchiverOddelek: Programska oprema | 1050 (769) | blackbfm |
» | Kako stisnit (Zrarat) datoteko veliko 700mb na 20mb???Oddelek: Pomoč in nasveti | 4831 (4305) | StratOS |
» | Igra večja od 4.7GB???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1179) | StratOS |
» | Test stiskalnih programovOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2202 (2202) | undefined |