Forum » Kaj kupiti » Brezprekinitveno napajanje UPS
Brezprekinitveno napajanje UPS
Wolfy17 ::
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem se odločil da bom za moj domač PC kupil UPS, pa sem naletel na naslednja vprašanja:
Moj PC sestavljajo naslednje komponente:
Na PC imam priklopljen še 22" in 24" monitor, vendar ni nujno da bi UPS to napajal
Pred kratkim sem se odločil da bom za moj domač PC kupil UPS, pa sem naletel na naslednja vprašanja:
1. Kako naj vem da bo UPS "zdržal" dovolj dolgo brez elektrike, da bo uspešno in varno ugasnil moj PC?
2. Kateri UPS mi priporočate in zakaj?
Moj PC sestavljajo naslednje komponente:
Napajalnik 700W,
Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz,
RAM 6GB DDR2 800 MHz,
Grafična nVidia 8800 GTS 640MB,
Diski WD Blue 500GB, WD Blue 640GB, WD Green 1,5TB,
DVD zapisovalnik in
Gigabitna mrežna kartica
Na PC imam priklopljen še 22" in 24" monitor, vendar ni nujno da bi UPS to napajal
-žiga- ::
Kaj je zate dovolj dolgo? 5 minut, 1 ura? Jaz imam najcenejšega in drži okoli 10 minut, kar je dovolj, da shranim vse kar počnem. Se pa pri meni itak redko zgodi, da bi elektrike zmanjkalo za več kot par trenutkov.
Kaj je zate dovolj dolgo? 5 minut, 1 ura? Jaz imam najcenejšega in drži okoli 10 minut, kar je dovolj, da shranim vse kar počnem. Se pa pri meni itak redko zgodi, da bi elektrike zmanjkalo za več kot par trenutkov.
Pa sej sm lepo napisal... rabil bi nekaj, da samo varno ugasne PC, je pa dovolj 10 min ja
Kakšen UPS pa imaš?
-žiga- ::
Ok, malo površno sem očitno prebral.
Imam Apollo 1080DJ. Moj sistem je sicer manj požrešen (pisarniški računalnik + 22" monitor + še nekaj periferije), ampak po specifikacijah naj bi bil do 450W.
Če bi ti ga pa priporočil pa ne vem, ker sem sprobal samo tega. Jaz sem zadovoljen z njim. Edino kar me moti je, da piska na 10 sekund, ko ni elektrike. To je ponoči obup. Ne vem, a vsi to počnejo.
Imam Apollo 1080DJ. Moj sistem je sicer manj požrešen (pisarniški računalnik + 22" monitor + še nekaj periferije), ampak po specifikacijah naj bi bil do 450W.
Če bi ti ga pa priporočil pa ne vem, ker sem sprobal samo tega. Jaz sem zadovoljen z njim. Edino kar me moti je, da piska na 10 sekund, ko ni elektrike. To je ponoči obup. Ne vem, a vsi to počnejo.
Gledal sem tale UPS: UPS CYBERPOWER Intelligent LCD Series 1350VA 230V Line Interactive
Ima kdo izkušnje s tem UPS-om?
Ima kdo izkušnje s tem UPS-om?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28128 (9539) | Vuli |
» | Kateri UPS (do 50 eur) naj kupim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7019 (5819) | suhi |
» | Kateri UPSOddelek: Kaj kupiti | 1476 (1187) | jebiveter2 |
» | Asus Marine Cool z vgrajenim hladilnikom, UPS in RAMOddelek: Novice / Matične plošče | 4048 (3102) | McMallar |
» | Problem z elektrikoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2006 (1562) | Azrael |