» »

UnXis bi kupil del SCO-ja

UnXis bi kupil del SCO-ja

Heise - Zloglasni SCO, ki ga poznamo predvsem po nešteto patentnih tožbah ter dolgi in neuspešni bitki z Novellom za Linux, bo dobil novega lastnika. SCO je bil lani vložil zahtevo za začetek postopka po poglavju 11 ameriške stečajne zakonodaje, ki vsebinsko ustreza naši prisilni poravnavi. Lani septembra je SCO napovedal, da bodo odprodali svojo poslovno divizijo UNIX, s čimer bi dobili dovolj denarja, da jim ne bi bilo treba v stečaj. Če bo sodišče 16. februarja potrdilo prevzem, bo nov lastnik SCO-jevega dela za Unix postal UnXis Inc, medtem ko SCO Group ostala praktično z nekaj tožbami proti IBM-u in Red Hatu ter brez vira izdelkov ali virov prihodkov.

Podatki o transakciji so nenavadno skopi. SCO-jev podpredsednik prodaje Hans Bayer je v elektronskem sporočilu zapisal, da pozdravljajo prevzem, saj se bodo po letih nestalne strategije usmerili v razvoj odprtih platform za velike sisteme. Na SCO-jevih straneh najdemo izjavo za javnost, v kateri ni nobenih otipljivih informacij.

UnXis Inc. je bil ustanovljen konec leta 2009 v Delawaru v ZDA. Groklaw piše, da UnXis nima omembe vredne zgodovine področju programske oprema in da so enkrat že poizkusili kupiti del SCO-ja v prisilni poravnavi, pa jim sodišče tega ni dovolilo.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCO dokončno izgubil proti Novellu, Linux je prost

Oddelek: Novice / Tožbe
115068 (4191) lurker
»

Velika zmaga za Linux: SCO izgubil pravdo proti Novellu

Oddelek: Novice / Tožbe
155282 (3990) hanibal
»

Družbi SCO zmanjkalo denarja - a ne še za odvetnike.

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
143576 (2675) vejnovic
»

Še malo o SCO

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62550 (2550) Bakunin
»

Se je SCO polastil Linuxa?

Oddelek: Operacijski sistemi
181838 (1568) DMouse

Več podobnih tem