Forum » Kaj kupiti » Poceni, tih strežnik za doma
Poceni, tih strežnik za doma
mare_ ::
Iščem zamenjavo za domač strežnik (www, ftp, samba ... par uporabnikov) - nekaj, kar bi bilo poceni, majhno, tiho in ne bi porabilo preveč elektrike :) Bi bil intelov atom v redu izbira al je trenutno kaj drugega bolj aktualno za takšne stvari?
Mobidick ::
jaz sem tudi razmišljal v smeri atoma ter kak 60GB ssd. ohišje z napajalnikom in rami, skupaj vse za nekje 250 eur.
The future is digital!
para! ::
Atom je precej švoh zadeva za strežnike, nisem pa seznanjem s točnimi cenami. Če boš res imel le par (to pomeni 2) uporabnikov, imho ne bo težav, dvomim pa, da je Atom toliko cenejši od Phenom/C2D/iX cpujev, da bi se ti za strežnik splačalo šparat.
Razen, če res želiš čim nižjo porabo :D
lp
Razen, če res želiš čim nižjo porabo :D
lp
Death before dishonor!
hojnikb ::
Če maš res sam tolk uporabnikov, lahko nabaviš kak "Plug Computer", na armu baziran server, stvarca je majhna, porab cca 6-8W (odivsn ka gor prklopiš)
in je tiha, ker je pasivno hlajena.Gor daš archlinux al pa debiana in lepo laufaš ftp sambo in www.
in je tiha, ker je pasivno hlajena.Gor daš archlinux al pa debiana in lepo laufaš ftp sambo in www.
#brezpodpisa
mare_ ::
Saj to je bolj "strežnik" kot pa Strežnik :P Trenutno imam 600 mhz Celerona s 384 mb rama in deluje, čeprav glih za glih, tako da kakšne ekstra moči res stvari ne rabim. Ne gre se mi toliko za nižjo porabo kot pa za tišino :) (in kolikor sem gledal, so atomi lahko tut pasivno hlajeni)
hojnikb: sem poguglal tele plug computerje, hudo :D sam pol tega pa ne morem sam šraufat pa sestavljat pa premetavat... to pa ni tolk zabavno :P
hojnikb: sem poguglal tele plug computerje, hudo :D sam pol tega pa ne morem sam šraufat pa sestavljat pa premetavat... to pa ni tolk zabavno :P
trnvpeti ::
Atom ti bo dosti
Dva 2.5" diska v raid ti bo pokurilo ene 25W
Samba prenos bo preko 50mbs
Za mail bo dosti
Tudi apache ali nginx bo lepo delal
Dva 2.5" diska v raid ti bo pokurilo ene 25W
Samba prenos bo preko 50mbs
Za mail bo dosti
Tudi apache ali nginx bo lepo delal
hojnikb ::
Zakaj pa bi bi sam pol tega pa ne morem sam šraufat pa sestavljat pa premetavat... to pa ni tolk zabavno :P
server postaviš pa je ... ;)
Če si meu zdej celerončka bi bil kak Pogoplug čist ok.
server postaviš pa je ... ;)
Če si meu zdej celerončka bi bil kak Pogoplug čist ok.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup komponent za varčen(!) strežnikOddelek: Kaj kupiti | 8393 (6916) | SimplTech |
» | "server" računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 8347 (7344) | trnvpeti |
» | Atom za domači server (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21190 (15097) | fx |
» | Sestavljane home serverjaOddelek: Kaj kupiti | 9986 (8822) | Dami |
» | Strojna oprema za domači server/routerOddelek: Strojna oprema | 2976 (2713) | Pyr0Beast |