» »

Poceni, tih strežnik za doma

Poceni, tih strežnik za doma

mare_ ::

Iščem zamenjavo za domač strežnik (www, ftp, samba ... par uporabnikov) - nekaj, kar bi bilo poceni, majhno, tiho in ne bi porabilo preveč elektrike :) Bi bil intelov atom v redu izbira al je trenutno kaj drugega bolj aktualno za takšne stvari?

Mobidick ::

jaz sem tudi razmišljal v smeri atoma ter kak 60GB ssd. ohišje z napajalnikom in rami, skupaj vse za nekje 250 eur.
The future is digital!

para! ::

Atom je precej švoh zadeva za strežnike, nisem pa seznanjem s točnimi cenami. Če boš res imel le par (to pomeni 2) uporabnikov, imho ne bo težav, dvomim pa, da je Atom toliko cenejši od Phenom/C2D/iX cpujev, da bi se ti za strežnik splačalo šparat.

Razen, če res želiš čim nižjo porabo :D

lp
Death before dishonor!

hojnikb ::

Če maš res sam tolk uporabnikov, lahko nabaviš kak "Plug Computer", na armu baziran server, stvarca je majhna, porab cca 6-8W (odivsn ka gor prklopiš)
in je tiha, ker je pasivno hlajena.Gor daš archlinux al pa debiana in lepo laufaš ftp sambo in www.
#brezpodpisa

mare_ ::

Saj to je bolj "strežnik" kot pa Strežnik :P Trenutno imam 600 mhz Celerona s 384 mb rama in deluje, čeprav glih za glih, tako da kakšne ekstra moči res stvari ne rabim. Ne gre se mi toliko za nižjo porabo kot pa za tišino :) (in kolikor sem gledal, so atomi lahko tut pasivno hlajeni)

hojnikb: sem poguglal tele plug computerje, hudo :D sam pol tega pa ne morem sam šraufat pa sestavljat pa premetavat... to pa ni tolk zabavno :P

trnvpeti ::

Atom ti bo dosti
Dva 2.5" diska v raid ti bo pokurilo ene 25W
Samba prenos bo preko 50mbs
Za mail bo dosti
Tudi apache ali nginx bo lepo delal

hojnikb ::

Zakaj pa bi bi sam pol tega pa ne morem sam šraufat pa sestavljat pa premetavat... to pa ni tolk zabavno :P
server postaviš pa je ... ;)
Če si meu zdej celerončka bi bil kak Pogoplug čist ok.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup komponent za varčen(!) strežnik

Oddelek: Kaj kupiti
478296 (6819) SimplTech
»

"server" računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
418238 (7235) trnvpeti