Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem z LED svetili
Problem z LED svetili
mjanez ::
Pozdravljeni
Imam problem z LED svetili in sicer:
Imam 3 svetila ki so vezana križno na 230V/50Hz. Pojavi se zelo čuden problem in sicer če imam montirane vse 3 LED svetila mi ob izklopu stikala 1 svetilo utripa na vsake 3 sekunde, če pa imam montirana samo 2 LED svetla pa zadeva deluje normalno in ne utriplje.
Če mi lahko kdo pomaga bi se mu zahvalil
LP
Imam problem z LED svetili in sicer:
Imam 3 svetila ki so vezana križno na 230V/50Hz. Pojavi se zelo čuden problem in sicer če imam montirane vse 3 LED svetila mi ob izklopu stikala 1 svetilo utripa na vsake 3 sekunde, če pa imam montirana samo 2 LED svetla pa zadeva deluje normalno in ne utriplje.
Če mi lahko kdo pomaga bi se mu zahvalil
LP
Pyr0Beast ::
Nekje ti pušča štrom, verjetno se samo kapacitivno prenaša zadeva.
Flikni zraven eno 25W navadno žarnico pa bo mir.
Flikni zraven eno 25W navadno žarnico pa bo mir.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
RejZoR ::
Kakšne so žarnice? 12V al 230V ? Ampak bi reku, da neki ni ok zvezano. Je kaj važno kateri 2 al je vseeno? Ker če to dela samo na enem socketu bi začel preverjat tam kaj ne štima...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
To je že dolgo znana zadeva. Pač ledice so tako švoh da se bodo nabile in sprožile ob prisotnosti kapacitivnega vira.
RejZoR ::
Men na šihtu samo zaradi statike utripajo varčne žarnice kadar jih testiramo na svetilih za izgled (kako pašejo v določeno svetilko). Pri bratrancu, ko ima po celi hiši samo LED diode mu nekatere tud ob izklopljenem stanju rahlo gorijo v temi. Podobno je v avtu, kjer imam v kabini vse osvetljeno z LED diodami in mi na stropu kljub ugasnjenih lučkah v čisti temi vidi, da rahlo žari v LED žarnici.
Če jim pofutraš čist mal štroma pa bojo že začele svetit. Nekaj kar pri žarilni nitki in plinu pri varčnih ne moreš naredit.
Če jim pofutraš čist mal štroma pa bojo že začele svetit. Nekaj kar pri žarilni nitki in plinu pri varčnih ne moreš naredit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Tudi varčne lavfajo tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je LED razsvetljava res tako škodljivaOddelek: Loža | 9254 (7223) | gruntfürmich |
» | LED žarniceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4155 (2857) | jtothek |
» | Avtomobilske LED luči s klasičnimi žarnicamiOddelek: Na cesti | 7954 (7111) | Mr Hilter |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35671 (25772) | Malajlo |