Forum » Omrežja in internet » TELEMACH in Allied Telesyn AR-220E router/switch
TELEMACH in Allied Telesyn AR-220E router/switch
Lucio ::
Razmišljam o priključitvi na Telemach. Stvar naj bi zgledala tako: 4 računalniki povezani preko Allied Telesyn AR-220E router/4 portni switch.
Sedaj me pa zanima kako to izvesti, saj sem bral na Telemachovi strani, da se modem COM21 konfigurira na MAC adreso mrežne kartice in da v primeru menjave le te je potrebno modem ponovno nastaviti.
Ker pa jaz nočem da telemach ve da se preko mojega accouta konektajo 4 uporabniki, kako to izvesti????
Ali bi delovalo če bi oni nastavili modem na mojo mrežno kartico in bi jaz kasneje prestavil modem na router brez rekonfiguracije modema.
Vsem ki ste že to izvedli bi bil zelo hvaležen za nasvet.
Sedaj me pa zanima kako to izvesti, saj sem bral na Telemachovi strani, da se modem COM21 konfigurira na MAC adreso mrežne kartice in da v primeru menjave le te je potrebno modem ponovno nastaviti.
Ker pa jaz nočem da telemach ve da se preko mojega accouta konektajo 4 uporabniki, kako to izvesti????
Ali bi delovalo če bi oni nastavili modem na mojo mrežno kartico in bi jaz kasneje prestavil modem na router brez rekonfiguracije modema.
Vsem ki ste že to izvedli bi bil zelo hvaležen za nasvet.
PaJo ::
Saj oni ne bodo vedeli da ja za routerjem vec masin. Ti pac reci da si menjal racunalnik ali pa da ti je mrezna kartica crknla in da mas novo in ti bodo upostevali novo MAC adreso. Mislim da ne bi smelo biti problemov pri tem, probal pa se tega nisem ker nisem na TM-ju
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
undefined ::
Nikjer nisem slišal, da bi bilo prepovedano doma imeti več mašin. Ti se vežeš na net preko ene MAC adrese in na tisto se veže ves sharing limit. Vseeno, ali imaš eno mašino, ali 10, pasovno omejen boš enako. Bandwidth se bo le razporedil med vseh 10 mašin. Ne vidim s čim bi tu Telemach imel probleme.
l0wc4 ::
Pri tem sploh ni nobenega problema. TM sporočiš nov MAC naslov, vsak router ga ima in to je to.
Hvala vam za odgovore. Jaz jim bom reku da naj mi modem nastavijo na MAC adreso od routerja, ker kao imam doma PC in oprenosnik in oba uporabljam za na internet.
Mislim da bo delovalo.
Mislim da bo delovalo.
Jinxy ::
Lucio, preveč kompliciraš...
Pejt v browser, odpri config page od routerja, v levem frame-u klikni na "System Information", potem pa na desni poglej pod WAN Status....tam imaš napisan MAC Address od routerja!
Pokliči na TM, povej da si zamenjal mrežno kartico in jim povej MAC od nove mrežne kartice (MAC od routerja), to je to! Nihče te ne bo vprašal, zakaj si menjal mrežno...če pa bo, pa reči, da ti jo je strela skurila :)
Pejt v browser, odpri config page od routerja, v levem frame-u klikni na "System Information", potem pa na desni poglej pod WAN Status....tam imaš napisan MAC Address od routerja!
Pokliči na TM, povej da si zamenjal mrežno kartico in jim povej MAC od nove mrežne kartice (MAC od routerja), to je to! Nihče te ne bo vprašal, zakaj si menjal mrežno...če pa bo, pa reči, da ti jo je strela skurila :)
Jinxy: končno so me priključili, sedaj pa ne zanima kako si ti router nastavil da ti je najbolje deloval, ker nisem vlih domač pri vseh teh izrazih. Zanimajo me predvsem nastavitve da eMule in eDonkey delujeta dobro.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dinamični IP problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4571 (4004) | NeMeTko |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2655 (2274) | orangebud |
» | Telemach - kakovost?Oddelek: Omrežja in internet | 2405 (1867) | PARTyZAN |
» | internet ne dela pa da se je*emOddelek: Omrežja in internet | 1776 (1421) | Jakka |
» | KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??Oddelek: Omrežja in internet | 1879 (1464) | kajak33 |