» »

Lizanje stekle alkalne baterije - kako nevarno?

Lizanje stekle alkalne baterije - kako nevarno?

WarpedGone ::

Zadržte zase smeh in mnenje o mojem psihičnem stanju, sprašujem skrajno resno.

Stvar je, da me daje nek prehlad, ki prehaja v resnejšo reč, saj me je začela kuhat vročina.
Poleg tega mi je crknil še daljinec za TV in ko sm ga odprl sm vidu da je en kontakt poln bele "soli", pač baterija je stekla kljub temu da je alkalna (klasična Duracel alkaline battery MN2400, 1.5V). Tist kontakt sm spucal in sol pokraspal dol na en papirček na delovni mizi in šel z dnevom naprej. Skuhal sm si čaj in dal vanj eno šumečo kalcijevo tableto. Ob tem sm bil tolk štorast, da sm stresu nekaj tistega belega drobirja na mizo katerega sm z oslinjenim prstom pobral in posesal. Nič stran metat ...

Pol grem pa s čajem za delovno mizo in podzavestno opazm tiste bele grudice na mizi, oslinim prst in v usta. Grenko kisel okus me je hitro zbudu , da to ni to, tko da sm si šel sprat usta. To sm naredu kake 10 minut nazaj.

Ker nism kemik, me zanima al naj kličem reševalce, dokler sm še operativno sposobn al je varno na vse skup pozabit? Zaenkrat ne čutm nič posebnega.
Zbogom in hvala za vse ribe

BALAST ::

Hmm, želodec ti bo povedal če je kaj narobe. Drugače pa to ni ravno nek cianid, ki bi te ubil.

darkolord ::

Nč hudga ne bo.

St235 ::

ROFL, nič ti ne bo. Naslednjič pa pazi, da namesto šumeče tablete ne vržeš kar baterijo v čaj:)

galu ::

Jaz sem moral iz na pumpo želodca ko sem bil star 6 let.. Iz nekih razlogov sem rad lizal batrije pa je enkrat ena čudna puščala, jst pa: Vauuu, cukeeer lol
Sicer male količine niso kej hudega.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Fave ::

Nič nebi smelo biti. Preventivno en brinovec. 3x dnevno :D
My mind's a hyper tool that fixes everything.

WarpedGone ::

Po dobri uri in pol ni opazit kakih posebnih posledic.
Kuha me vročina, kar je pa druga zgodba.
I'll live.
Zbogom in hvala za vse ribe

bili_39a ::

Ja, huje bi bilo, če bi te ugriznila. ;-)

galu ::

Ampak je pa zanimivo... Mam doma 3x več IKEA baterij kot Duracelov, pa so mi do zdaj stekle cca 10 baterij od duracela, pa 2 od ikea..
Tako to gre.

dzinks63 ::

Zadeva ni ravno nedolžna, vendar majhna doza bo šla skozi. Ne jejmo baterij

s1m0n ::

Še dobro, da nimamo kakšnih baterij na nuklearno energijo :)

McHusch ::

Eh, veliko svinjarije lahko pojemo povsem brez posledic. Na sploh so enkratna izpostavljanja precej neškodljiva. WarpedOne, relax, nič si nisi skrajšal življenja :)

vasquez ::

Mislim da bomo v prihodnjih dneh slišali o skrivnostnem Battery Man-u, neustrašnem borcu proti kriminalu...

gendale ::

to je verjetno bil kalijev hidroksid, ki v majhnih količinah ni nevaren

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Spuščala" baterija v fotoaparatu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
114770 (4055) mat xxl
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6231883 (29372) root987
»

Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )

5825780 (23687) ales85
»

Katera je vaša najljubša pijača? (strani: 1 2 3 )

13317372 (14320) Kaličopko

Več podobnih tem