Forum » Elektrotehnika in elektronika » "Spuščala" baterija v fotoaparatu
"Spuščala" baterija v fotoaparatu
Adrijan0 ::
Nevem sicer kako bi se izrazil. V fotoaparatu mi je "spuščala" baterija duracell, ki naj bi bila primerna za uporabo do marca 2015. Tista zadeva iz baterije je stekla notr po fotoaparatu, zdaj me pa zanima a se da kaj narediti? V smislu, baterija bi morala biti še OK, pa mi je uničila fotoaparat. Naj kontaktiram duracell? Ali moram it po nov fotoaparat?
einstein :P ::
Si ziher, da je baterija kriva? Ker to, da kar uniči napravo, če steče, se ponavadi ne zgodi. Drugače pa na eno palčko ovij papirnato brisačo in pobriši tisto, kar je steklo v prostoru za baterije. Potem obriši še z vlažno brisačko in potem spet s suho, da vse očistiš. Možno je, da ne dela, če so korodirale vzmeti, ki skrbijo za dober kontakt z baterijami. Če so videti zarjavele, je to to. To težavo pa lahko odpraviš, če "zdrgneš" tisto rjo dol (recimo z manjšo pilico), da bo spet dober kontakt. Pomaga pa tudi sol in kis (zmešana skupaj) v tem primeru, če vzmeti namočiš noter. To pač velja, če so vzmeti korodirane, če pa je vse videti v redu, pa da fotoaparat ne dela, potem je pa malce čudno to.
Si prepričan, da si baterije prav obrnil? Polariteta +/-? Si uporabil različne tipe ali znamke baterij skupaj? Si uporabil neprimerne baterije - drugačnih napetosti, kot je napisano v navodilih fotoaparata? Si fotoaparat izpostavljal veliki vročini (recimo na sedežu v avtomobilu)?
Si prepričan, da si baterije prav obrnil? Polariteta +/-? Si uporabil različne tipe ali znamke baterij skupaj? Si uporabil neprimerne baterije - drugačnih napetosti, kot je napisano v navodilih fotoaparata? Si fotoaparat izpostavljal veliki vročini (recimo na sedežu v avtomobilu)?
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Adrijan0 ::
Ne fotoaparat sem imel v predalu na normalni temperaturi. Bom očistil in videl :) Ampak ne razumem, zakaj se baterija tako zjebe. Seveda sem imel vse prav obrnjeno, ker je fotoaparat pred tem delal. Pač bil je v predalu, ko sem ga pa danes hotel uporabiti sem videl da je ena baterija spuščala. Tako, kar sama od sebe..
MadMax ::
Še najcenejša baterija (kik), ali druga najcenejša (lidl, hofer) je nekajkrat boljša od sranja od današnjih duracelk, to že dobro desetletje čivka vsa pernata aviacija.
Še imam v "arhivu" (beri: smetmi) par duracelk starih prek 20 let, pa ni nič izcurljalo iz njih.
Današnjo pa imaš zapakirano v blisterju, pa bo okrog poteka uporabnosti (datumsko) začela puščat.
Še imam v "arhivu" (beri: smetmi) par duracelk starih prek 20 let, pa ni nič izcurljalo iz njih.
Današnjo pa imaš zapakirano v blisterju, pa bo okrog poteka uporabnosti (datumsko) začela puščat.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
jest10 ::
Alkalne vedno spuščajo. Vedno! Bolj kot je prazna in starejša kot je, hitreje bo spustila. S praznenjem se v bateriji tvori vodik, ki povečuje tlak, elektrolit pa počasi "požre" tesnila. Jasno je pa zelo odvisno tudi od tega kako kvalitetno je baterija narejena, določene zdržijo kar dolgo, predno spustijo.
Zato vedno baterije ven iz naprave, če se jo dalj časa ne uporablja!
Zato vedno baterije ven iz naprave, če se jo dalj časa ne uporablja!
MadMax ::
Aham, a ni bila ravno tesnost alkalnih tista prelomnica, prednost pred starimi cinkovimi Zmaji in Croatiami?
Saj je razumljivo, da zadeva ne drži več 10+ let kot včasih, ampak da pa po parih letih spusti kot preluknjan kanister pa res ni normalno. In to prav veleopevani duracel, nekoč pojem kvalitete, zdaj pa žal le še pojem najdražjega. Res ga na področju puščanja peljejo scat tudi najcenejše, s čisto malo sreče pa jih cenene naščijejo tudi pri kapaciteti. Hoferjeve prav gotovo, pa so prav tako alkalne.
Aja, morda kot zanimivost: morda smo le tržišče za izmetne kose iz njihove proizvodnje. Med obiskom znancev pred kakim letom je bilo zanimivo, ko so pri nas kupovali duracelke za fotoaparate, pa niso zdržale 1/4 pričakovanega. Ceneni šrot pa je dosegel skoraj 3/4 pričakovanega. Če to komu kaj pove...
Saj je razumljivo, da zadeva ne drži več 10+ let kot včasih, ampak da pa po parih letih spusti kot preluknjan kanister pa res ni normalno. In to prav veleopevani duracel, nekoč pojem kvalitete, zdaj pa žal le še pojem najdražjega. Res ga na področju puščanja peljejo scat tudi najcenejše, s čisto malo sreče pa jih cenene naščijejo tudi pri kapaciteti. Hoferjeve prav gotovo, pa so prav tako alkalne.
Aja, morda kot zanimivost: morda smo le tržišče za izmetne kose iz njihove proizvodnje. Med obiskom znancev pred kakim letom je bilo zanimivo, ko so pri nas kupovali duracelke za fotoaparate, pa niso zdržale 1/4 pričakovanega. Ceneni šrot pa je dosegel skoraj 3/4 pričakovanega. Če to komu kaj pove...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
mat xxl ::
Tudi meni so alkalne Duracelke izpustile, jih ne kupim več tega sranja, na srečo samo v eno žepno led lučko in napihnilo jih je tako, da jih ven nisem dobil sem jih moral izbiti ven na silo, kot dobre so pa mi Ikejine baterije in pa baterije zelo pocenske Hoferja in Lidla .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
jest10 ::
Aham, a ni bila ravno tesnost alkalnih tista prelomnica, prednost pred starimi cinkovimi Zmaji in Croatiami?
Prednost je bila in je še vedno opazno višja kapaciteta. Po tesnosti nima kakšne hude prednosti. No cinkova vedno rata bolj mehka, ko je prazna vendar dovolj kvalitetno zatesnjena ne bo takoj spuščala. Prazno baterijo se čimprej odstrani, pa si pri cinkovih in alkalnih v 95% varen pred razlitjem.
Za vstavi in pozabi so itak edine primerne baterije litijeve 1,5V.
schurda ::
V službi sem prepovedal dajati Duracell v vso merilno opremo.
Poskusi z Varto ali Energizer. Najbolj pa ti priporočam Sanyo Eneloop - dva seta in polnilnik.
Sicer pa vzemi vatirano palčko in jo namoči v alkohol, najbolje izopropilni in z njo počisti vse. Ne se bat, ne bo nobenega stika, pa tudi alkohol ne bo ničesar uničil. Pa čim prej, da ne bo korodiralo po vezjih.
Ajde, sporoči, kako ti je uspelo.
@Adrijan0: A si zrihtal?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
mat xxl ::
Pri nas v podjetju izrecno že vsaj 4 leta Duracelk, ki so sicer OK po kapaciteti pa slabe zaradi puščanja ne uporabljamo več. Zadnje čase imamo Ikeine ali pa Sony ki jih prodaja po 20 vsake toliko časa hm hm ali Lidl ali Hofer in se še ni zgodilo, da bi katera izpustila, kar je bil pri Duracelu pogost pojav .
Duracel žal razen zelo visoke cene in obilja reklame , kjer vas z njo prepričujejo v kvalitetro, je sila daleč od kvalitetnih baterij, tako, da za bistveno nižjo ceno cca 30 % njihove cene imam raje 20% kapacitete baterije manj, pa da mi ne uničijo naprave.
Duracel žal razen zelo visoke cene in obilja reklame , kjer vas z njo prepričujejo v kvalitetro, je sila daleč od kvalitetnih baterij, tako, da za bistveno nižjo ceno cca 30 % njihove cene imam raje 20% kapacitete baterije manj, pa da mi ne uničijo naprave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 89092 (27798) | d0rK |
» | NiMh baterije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25869 (17557) | hojnikb |
» | Solidne alkalne baterije ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13721 (9901) | mat xxl |
» | katere polnilne baterije in polnilecOddelek: Strojna oprema | 5373 (3392) | darkolord |