» »

Prispel GeForce GTX 560 Ti

Prispel GeForce GTX 560 Ti

GTX 560 Ti zgoraj, GTX 460 1 GB spodaj

vir: AnandTech
AnandTech - Kot je bilo pričakovano je nVidia danes splavila naslednika slavnega GeForce GTX 460, nekoliko zanimivo poimenovanega GTX 560 Ti. Pobegle informacije so bile praktično popolnoma pravilne, saj ima jedro GF114 aktivnih vseh 384 senčilnikov, ki tečejo pri 1645 MHz (sprva je bilo sicer napovedovano 1650 MHz), medtem ko preostanek jedra teče z 822 MHz. Gigabajt GDDR5 pomnilnika teče z efektivnimi 4 GHz ter se z jedrom pogovarja prek 256-bitnega vodila, poraba kartice naj ne bi bila višja od 170 W (vsaj dokler ne pride v igro navijanje), zmogljivost v primerjavi z GTX 460 1 GB je višja v skladu s pričakovanji glede na večje število senčilnikov, višje frekvence in izboljšave v jedru, itd. in znaša okrog 30 %. Zanimivo je, da je jedro GF114 popolnoma združljivo s podnožjem jedra GF104, zaradi česar kar nekaj nVidiinih partnerjev uporablja stare tiskanine, če te seveda zmorejo prenesti nekaj W požrešnejšega in toplejšega porabnika. Vseeno je nVidia predstavila novo referenčno zasnovo, ki smo jo še z zeleno tiskanino (končna različica je seveda črna) že pokazali.

V testih so rezultati večinoma jasni, Radeon HD 6870 doživi podobno usodo kot GTX 460, ko se spopade z GTX 560 Ti. Razlike v zmogljivosti so seveda veliko manjše v primeru Radeona, a se ja vedno počasnejši v vseh primerih. Nekoliko je drugačna zgodba z zmogljivejšim Radeonom, HD 6950. AMD je prikladno prav danes uradno predstavil cenejšo različico z le enim gigabajtom pomnilnika, katerega glavna odlika je prav nižja cena v primerjavi z dražjim dvo-gigabajtnim primerkom. Od slednjega je obenem novinec počasnejši le v primeru res visokih ločljivosti (2560 x 1600 npr.), kamor spada tudi Eyefinity. Radeon HD 6950 je obenem skorajda kot brat dvojček GTX 560 Ti, saj je občasno hitrejši slednji (npr. Far Cry 2 in Lost Planet 2, kjer se GTX približa oz. celo prehiti Radeona HD 6970), občasno pa je hitrejši Radeon, a so seveda razlike v večini primerih majhne.

Skupaj s predstavitvijo novega modela je AMD še znižal priporočeno ceno dveh svojih kartic, tako naj bi HD 6950 2 GB zdaj stal 240 €, gigabajtna različica 225 €, Radeon HD 6870 pa 190 € (kolikor slovenski trgovci želijo za počasnejšega HD 6850...). Pogled na avstrijskega skopuha pokaže, da so cene novega GeForca praktično enake novemu Radeonu. Najcenejši GTX 560 Ti sicer stane že 210 €, a se velika večina znajde v rangu med 220 in 230 €, poleg dražjih navitih modelov. Po mennju Anandtecha je izbira nove kartice med GTX 560 Ti in HD 6950 1GB dobra v vsakem primeru in odvisna predvsem od pripadnosti taboru oz. želji po bonbončkih (npr. CUDA pri nVidii, Eyefinity pri AMD-ju). GeForce naj bi bil sicer rahlo hladnejši in tišji zahvaljujoč boljšemu referenčnemu hladilniku medtem ko je Radeon nekoliko manj energijsko požrešen. Poleg Anandtechovega testa so svoje teste objavili še pri Hexus.net, HotHardware, techPowerUp!, bit-tech.net, itd.

56 komentarjev

«
1
2

strictom ::

OT: Ti as in Titanium?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bluefish ::

Heh, že GTX460 je šla bolj na tesno v ohišje.

nVidia se očitno le počasi pobira na pota stare slave.

jazbec ::

bluefish je izjavil:

Heh, že GTX460 je šla bolj na tesno v ohišje.

nVidia se očitno le počasi pobira na pota stare slave.


če mene vprašaš se je že
zdaj čakamo samo še dvojedrnega fermija

drugače pa gtx560 vsekakor vredna nakupa

InXs ::

GTX 560 je relativno boljša za ušivih 33% od GTX460, katero je sedaj naredila kot OBSOLETE produkt.
Experience the Best of the Digital Age

ivanuscha ::

Neverjetno kako se je nVidia po lanskoletnem fiasku hitro pobrala, in neverjetno kako je ATi po lanskoletni prednosti letos ves naskok zapravil. Še bolj me čudi in razočara slednje.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Zakaj so mogl dodat ta bedn Ti ?
#brezpodpisa

kmetek ::

še mesec dni nazaj sem dal za HAWK 190EUR, kaj zdaj je vredno kok ob teh 560? kaj se res ne morejo umiriti s to hitrostjo?

Senitel ::

ivanuscha je izjavil:

Neverjetno kako se je nVidia po lanskoletnem fiasku hitro pobrala, in neverjetno kako je ATi po lanskoletni prednosti letos ves naskok zapravil. Še bolj me čudi in razočara slednje.

Kaj je tako neverjetnega? Dajejo vn čipe v obliki kakršna je bila zamišljena. Letos bo še zanimivo. ;)

Od slednjega je obenem novinec počasnejši le v primeru res visokih ločljivosti (2560 x 1600 npr.), kamor spada tudi Eyefinity.

No v katerih igrah je dejansko razlika? >:D Kolikor gledam na AnandTech sta 1GB in 2GB modela anaka ko jajce jajcu. Ena razlika je STALKER, druga bo kakšen GTA IV, bo še trejta? :P

murmur ::

ivanuscha je izjavil:

Neverjetno kako se je nVidia po lanskoletnem fiasku hitro pobrala, in neverjetno kako je ATi po lanskoletni prednosti letos ves naskok zapravil. Še bolj me čudi in razočara slednje.


V bistvu je precej podobno lanskemu letu, 480 proti 5870 = 580 proti 6970, dual 5970 bo nasledila 6990. 560 ima konkurenta 6950 ki je hitrejsi in kuri manj. 580 pa je prakticno navit 480 z vecjo porabo.

jlpktnst ::

Amd pač nima maneverskega prostora... rabijo novo tehnologijo :)

Sicer pa ena zabavna reč - bral sem en review in so nekako pogruntali da CUDA prekodiranje filmov deluje sicer brutalno hitro, samo je pa kvaliteta uborna (napram software prekodiranju recimo). Ima kdo kaj več podatkov?

jlpktnst ::

ivanuscha je izjavil:

Neverjetno kako se je nVidia po lanskoletnem fiasku hitro pobrala, in neverjetno kako je ATi po lanskoletni prednosti letos ves naskok zapravil. Še bolj me čudi in razočara slednje.


Hitro? 1 leto so rabli da so se pobrali :) 1 leto je AMD prodajal kartice ko zmešan... edina "fora" tu je, da marketing in brand-loyality dela svoje. Marsikdo je pač čakal 1 leto da je nvidia spacala nekaj uporabnega... Trenutno so pa oboji več kot očitno zadeli v arhitekturni zid in so praktično izenačeni performančno na ceno. Razen seveda featurebase kjer še vedno trdim da je amd bolj uporaben s svojimi kot pa nvidia.

Je pa smešno kako se v sloveniji ne da dobit DP 5450 (ki podpira 3 ekrane)... bi mi zelo ustrezala za work-pc, samo kaj češ :)

Rippy ::

Imo niso potrebovali eno leto. 460 je bi (in do mere še vedno je) v vseh vidikih zelo konkurenčen izdelek. Ko so se cene 470 spustile je tudi ta bila ampak samo v price/preformance. Kar so dosegli sedaj je to, da je končno celotna linija solidna. Sicer najvišji razred lahko tako ali tako ignoriraš, ker 99% funkcije je ta, da navijačice tresejo virtualne pom pome po forumih.

Machiavelli ::

Sodeč po testih je 560 z slabimi gonilniki dostikrat na paru z 6950 1gb ki ima 11.1 drivere...
Je tišja,poraba je tam tam...
Cilj je bil da zmeljejo 6870 in to jim je odlično uspelo.




Je pa res da je Ati po uspehu 5000 serije malo zaspal,ker ko je biznis laufal na polno so bile močne korupcije v sistemu...

Pa ni nvidia rabila 1 leto da se pobere lol
ko je bila 5000 serija je bila prva z dx11 in dvojno močjo prejšne,40nm varčnejše,seveda je to vsak želel.

Nvidia je pa 5-6mesecev kasneje izdala fermi serijo 400.
logično da v 5-6mesecev je amd še dodatno izpilil drivere,Vmes je amd tudi pokril celoten segment od najnižje do najvišje kartice in je to vse skupaj nekako zasenčilo prihod 400serije.

Tekom mesecev je pa 400 serija dejansko prevzela vodstvo.

zdaj 500serija je pa samo kozmetično dodelana in kljub kozmetiki ima zopet vodstvo kar se tiče enojedernih grafik.

6000 serija iz amdja je bolj porazno vse skupaj,od cen do hrupa do goljufij v gonilnikih samega boosta itd..
Konec koncev je nvidia prej vedela za zamudo z 28nm in so pridno delali na seriji 500.
AMD na drugi strani pa je tesno sodeloval z GF in do ne predkratkim so se premislili ker niso bili ziher ali bo 28nm na času za 2010-2011,po prehodu na Tsmc pa zvejo da bo zadeva kar kasneje in kaj jim preostane spacati 6000serijo,kar jim pa ni ratalo pa so prepakirali in preflešali iz stare v "novo" serijo.lol
Vsi vemo kak so pumpali kaj bo 6000 serija in nvm kaj še....

In ja v naglici pride do problemov kot je ročno šmirglanje,slabi gonilniki,slaba glasna ventilacija,ne kaj preveč močen boost itd..

Komaj čakam turnir 6990 vs 595 :D
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

cresh ::

kmetek je izjavil:

še mesec dni nazaj sem dal za HAWK 190EUR, kaj zdaj je vredno kok ob teh 560? kaj se res ne morejo umiriti s to hitrostjo?


Dam ti 150€ zanjo. Resno.

Tr0n ::

Kaksna je pa kaj primerjava med GTX 560 Ti in Radeon HD 5850?

Izi ::

Tr0n je izjavil:

Kaksna je pa kaj primerjava med GTX 560 Ti in Radeon HD 5850?

Kolikor je meni znano gre nekako takole:

Radeon HD 6950 in GeForce GTX 560 Ti sta precej skupaj, potem z okoli 20% počasneje sledijo GeForce GTX 470, tesno za njim pa je Radeon HD 6870, malo za njim je Radeon HD 5850 in še malo za njim je GeForce GTX 460.

Če je procesor dober pravzaprav ni kakšnih velikanskih hitrostnih razlik med vsemi temi karticami. Med Radeon HD 6950 in GeForce GTX 460 je okoli 25% razlike v hitrosti.
Ali je četrtina razlike v hitrosti veliko ali malo pa naj se vsak sam odloči. Meni se zdi za nov nakup smiselno vsaj 50% razlike v hitrosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Markoff ::

Deadlock vendorjev - zmaga za potrošnike.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Witboy ::

zdej pa sam se kje se jo zdele dubi najugodneje (s postnino vred) :) pa da jo dubim do konca tedna ;)

bluefish ::

Do konca tedna težko. Za cene pa glej na Idealo in Geizhals.

Spock83 ::

Pazite to. Nvidia je totalno spremenila model delovanja grafične kartice, ko je prešla na fermi. Zadeva je bila prehuda oz. prenapredna za tisti čas. Šele zdaj je lahko zadihala in se lahko razvija naprej. Na nekaj podobnega bo tudi ATI prešaltala. Severno otočje? Verjetno bodo imeli manj problemov, ker so zadevo v ozadju razvijali. 4xxx, 5xxx, 68xx pa so optimizirali, vedno po malo pohitrili ampak so vedno bili pred Nvidio.

Ali se motim?

BALAST ::

AMD prevzame Ati: Fantje zdaj boste imeli boljšo plačo, samo grafične bomo pa poslabšali (HD5870 bo boljša od HD6870).
Nvidiji pade sekira v med z gtx460 in AMD: fantje naredte mi INSTANT SWITCH, da bodo uporabniki lahko odklenili zmogljivost, pa 2Gb za dobro mero.
Nvidia izboljša 256bit vodilo na gtx560 in AMD: Zdaj pa dost za isto ceno bomo zmanjšal spomin HD6970 na 1Gb.
AMD: Ma ker mamo skor 100% delujočo proizvodnjo jeder bomo dal kar dva na eno kartico HD6990 za ceno HD6950, pa glejte, da ne bo preglasen ventilator!!!

M-XXXX ::

AMD prevzame Ati: Fantje zdaj boste imeli boljšo plačo, samo grafične bomo pa poslabšali (HD5870 bo boljša od HD6870).

Je bila 4770 hitrejša od 4870? Ni bila. Je bila 5770 hitrejša od 5870? Ni bila. Še zdaj vam ni jasno kam se 6870 sploh uvrsti al kaj? Ena cifra pa vam dela toliko problemov :D

BALAST ::

Vem da nisi neumen, ampak če še enkrat prebereš boš videl ironijo "AMD prevzame ATI".

BoLhCa ::

Tale grafična pa je resno zanimiva za nakup, predvsem se mi zelo dopade, da so v ime dodali Ti :wub:

PrimozR ::

Spock83 je izjavil:

Pazite to. Nvidia je totalno spremenila model delovanja grafične kartice, ko je prešla na fermi. Zadeva je bila prehuda oz. prenapredna za tisti čas. Šele zdaj je lahko zadihala in se lahko razvija naprej. Na nekaj podobnega bo tudi ATI prešaltala. Severno otočje? Verjetno bodo imeli manj problemov, ker so zadevo v ozadju razvijali. 4xxx, 5xxx, 68xx pa so optimizirali, vedno po malo pohitrili ampak so vedno bili pred Nvidio.

Ali se motim?

Khm, northern islands == serija 6000. ;)

Machiavelli ::

M-XXXX je izjavil:

AMD prevzame Ati: Fantje zdaj boste imeli boljšo plačo, samo grafične bomo pa poslabšali (HD5870 bo boljša od HD6870).

Je bila 4770 hitrejša od 4870? Ni bila. Je bila 5770 hitrejša od 5870? Ni bila. Še zdaj vam ni jasno kam se 6870 sploh uvrsti al kaj? Ena cifra pa vam dela toliko problemov :D


6870 je kvečjemu zamenjava za 5870 z manj materiala,ni pa napredna zamenjava da bi bila hitrejša.
Čeprav AMD trdi da je to zamenjava za 5750/5770 pač se malo lažejo.Ker 5750 5770 prepakiravajo v novo serijo lol. 5870 po enem letu pa je vredna 240-280eur kar ti da 6870 v ta rang.
6870 je ostanek od 5830,ker so šle slabo v prodajo in so jih malo dodelali in walla 6870.
večja cifra se bolje prodaja kot stara nižja.
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

SavoKovac ::

Gf 560 je zelo posrečena kartica, tako, da zna pocenit izdelke iz obeh taborov. 2x460 v SLI za 300EUR? Zakaj pa ne. :)

gzibret ::

Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

KTr1sk ::

Jaz sem kupil novo iz tujine gtx460 1gb za 140€, gtx560 pa je že 230€ pri dinokompu
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
kar je skoraj 100€ več, ampak, če je dosti boljša je vsekakor vredna denarja, jaz bom zamenjal ko bo moja gtx460 prepočasna, tu pa tam kaj odigram in je čist ok, pomembno mi je samo da je vsaj 30fps :), ker nisem toliko zahteven.
Je pa zanimiva grafična in hvalabogu da so cene primerne za "navadnega smrtnika".
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

PrimozR ::

SavoKovac je izjavil:

Gf 560 je zelo posrečena kartica, tako, da zna pocenit izdelke iz obeh taborov. 2x460 v SLI za 300EUR? Zakaj pa ne. :)

Ker je požrejšnejše, glasnejše in dražje od primerljive enojne kartice. Dražje zato, ker potrebuješ SLI plato s x8/x8 režami. Torej se pogovarjamo o 150+ € za Intel in o praktično ničemer na AMD-jevih platformah.

SavoKovac ::

PrimozR je izjavil:

SavoKovac je izjavil:

Gf 560 je zelo posrečena kartica, tako, da zna pocenit izdelke iz obeh taborov. 2x460 v SLI za 300EUR? Zakaj pa ne. :)

Ker je požrejšnejše, glasnejše in dražje od primerljive enojne kartice. Dražje zato, ker potrebuješ SLI plato s x8/x8 režami. Torej se pogovarjamo o 150+ € za Intel in o praktično ničemer na AMD-jevih platformah.


Morda obstajajo ljudje, ki so pred časom kupili 460-ko, imajo pa dve ustrezni reži na matični in seveda primerno napajanje. Potem je rezultat po zmogljivosti nekje med 570 in 580.

PrimozR ::

Takih ljudi je ZELO malo. Pa takim ljudem se praktično bolj splača proadti 460 oz. zdržati do prihoda nove geenracije. To smo predelali že miljonkrat na slo-techu. SLI/CF se splača samo z dvema top of the line grafičnima, če se greš dejansko ultimate mašino. Dve midrange grafični sta vedno fail. x2 pospeški so redki ko žafran, ponekod pospeška sploh ni, poleg kot rečeno porabe in glasnosti.

Crossfire nekako še gre ker je mogoč na veliko platah (vse s 790/890 čipsetom, pa naj bo to X, GX ali FX, večina Intelovih, ampak je fino če ima x8/x8 reži - spet dražje), SLI je pa kot rečeno izredno butična zadeva (vsaj dokler ga nVIdia ne omogoči na AMD-jevih čipsetih - vprašanje če bo to sploh AMD dovolil).

SavoKovac ::

PrimozR je izjavil:

Takih ljudi je ZELO malo. Pa takim ljudem se praktično bolj splača proadti 460 oz. zdržati do prihoda nove geenracije. To smo predelali že miljonkrat na slo-techu. SLI/CF se splača samo z dvema top of the line grafičnima, če se greš dejansko ultimate mašino. Dve midrange grafični sta vedno fail. x2 pospeški so redki ko žafran, ponekod pospeška sploh ni, poleg kot rečeno porabe in glasnosti.

Crossfire nekako še gre ker je mogoč na veliko platah (vse s 790/890 čipsetom, pa naj bo to X, GX ali FX, večina Intelovih, ampak je fino če ima x8/x8 reži - spet dražje), SLI je pa kot rečeno izredno butična zadeva (vsaj dokler ga nVIdia ne omogoči na AMD-jevih čipsetih - vprašanje če bo to sploh AMD dovolil).


460/1024 je ravno tako midrange kot HD6850, oz. je v "gamer", ne pa v "enthusiast" razredu. Tipičen predstavnik "midrange" je recimo HD 5770.

PrimozR ::

Pozabljaš da je5770 prejšna generacija kartice, stara že eno leto. Svoj čas je bila v popolnoma enakem položaju kot 460(1) in 6850.

SavoKovac ::

PrimozR je izjavil:

Pozabljaš da je5770 prejšna generacija kartice, stara že eno leto. Svoj čas je bila v popolnoma enakem položaju kot 460(1) in 6850.


Tako hudo pa spet ni, 460/1024 je 32rop kartica, 6970 pa prav tako (the best pri AMD-ju). 5770 je 16rop, kar zna biti premalo.

PrimozR ::

Joj, prosim še enkrat preberi, predvsme tisti del, da je bila 5770 pred _enim letom_ v enakem položaju kot GTX 460 in 6870 zdaj. 5770 je bila takrat THE midrange kartica (alternativa je bila 5850, sprva sicer ugodna, po podražitvah pregrešno draga), nato pa šele po izidu GTX 460 (tričetrt leta po prihodu serije 5700) oz. od jeseni 6800.

Machiavelli ::

Nekoč:
(low 5450)-(entery 5550,5570,5670)
(entery-mid 5750)-(mid 5770,5830)-(mid to high 5850,5870)-high end 5970

(low 420,)-(entery 430,440)
(entery-mid 450)-(mid 460,465)-(mid-high 470)-high end 480


v današnjem pa sta to:
(low 6300 series)-(entery 6600 series)
(entery-mid 6850)-(mid 6870)-(mid-high 6950,6970)-high end 6990

(low 530)
(entery-mid 550)-(mid 560)-(mid-high 570,580)-high end 595

Seveda se da segmente zožiti na
1 stopnjo samo high ali pa samo low
2 stopnji low-high
3 stopnje low-mid-high
4 stopnje low-entery-mid-high
5 stopenj low-entery-mid-high-high end
itd...

Ponavadi prvo izdajo:

mid-high
high end
low-entery
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

SavoKovac ::

Ja, cenovno morda, tipi vztrajno poskušajo prodajati kartice in jih glede na ponudbo konkurence delijo v cenovne razrede. Seveda se trudijo, da bi na nekom zaslužili 550EUR in ne 300EUR.

Če kdo svojo miselnost usklaja z načelom:

do 12/2010: če bi v CF dal 2x6850 bi bil car
po 12/2010: če bi v CF dal 2x6850 bi bil izven mode, ker je cenovno in glede na ponudbo firme AMD HD6850 nazivno v drugem razredu.

Dej no kup si še "Threat evaluation" gizmo za na mizo in en hamburger.

PrimozR ::

Kaj se je zgodilo 12/2010, da je 6850 'v drugem razredu'?

SavoKovac ::

PrimozR je izjavil:

Kaj se je zgodilo 12/2010, da je 6850 'v drugem razredu'?


Lahko si nabavil kaj novejšega, npr. geforce 570 (7.12.2010) ali HD 6950 (15.12.2010).
Po neki upam da relevantni klasifikaciji (low end, mid-range, performance, high end) so glede na zmogljivost in razmere v trgovinah HD6850 in gf460 iz "performance" romale v razred "mid-range", saj so v "performance" zakraljevale "flashable" HD6950 in naviti gf570. 560Ti je ATM po mnenju večine mali čudež, kar v bistvu ne drži, tipi so čekirali performance 6950 in 6970 ter ustrezno z napajalnimi priključki, povišano frekvenco in hladilnim sistemom lansirali gf560TI. TI je zato, ker dosti čipov ne dosega dodeljenih 823MHz, bodo pa jih potihem kam podtaknili kot geforce 560 ne-TI.

Zato je popolnoma nerelevantno podcenjevati moč SLI in CF, tehnologija je dozorela, povsem podprta s strani razvijalcev iger, pospešek druge kartice pa v "full-HD" redimo 75%. 560, 570 in tudi 6950 v praksi ne ponujajo boljšega referenčnega izrisa, precej ljudi trdno verjame v take stvari, kot opažam.

PrimozR ::

Serija 6800 nikoli ni bila v razredu GF 570/6900. Vse kar se je spremenilo v decembru je bila predstavitev nove geenracije najhitrejših kartic, ki so mejo prestavile višje. 6800 je bil ob izidu zanimiv zaradi nizke cene in porabe skupaj z zmogljivostjo, ki je bila blizu AMD-jevemu vrhu ponudbe prejšnje generacije. Za potencialne kupce 6800 se v decembru ni spremenilo popolnoma nič. Komur pa 6800 ni zadoščal je pa itak počakal na 6900 oz. nVidiino konkurenco.

Čeprav po eni strani je tista tvoja trditev o CF resnična, ampak samo zato, ker AMD ni imel ničesar zmogljivejšega od serije 6800 pred decembrom. Ampak po drugi strani je CF iz serije 6800 en mesec pred izidom 6900 še vedno popolnoma pointless. Torej CF serije 6800 ni bil nikoli pretirano smiselen.

EDIT: CF in SLI sta res precej bolj dozorela kot pred leti, ampak še vedno je ena enako hitra kartica enako hitra povsod, CF/SLI pa ne. Poleg problema, da za SLI potrebuješ drago plato (in Intel proc), za CF pa čakaš en mesec na gonilnike, ki ti prinesejo to 'dobro podporo game razvijalcev' po izidu nove igre (v nekaterih primerih brez podpore v driverjih pospešek lahko odpišeš - je enak točno 0%). Poleg dejstva, da bo 6970 na 2560 x 1200 in več in nekaj AA verjetno hitrejši od CF 6870 že zaradi več RAMa (2 GB vs. 1 GB). Seveda v zelo redkih primerih.

Še vedno stojim za trditvijo, da se CF/SLI splača samo na paru kartic iz najzmogljivejše serije, torej 6900, GTX 580 in 570, morda dodamo sem še 560 Ti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

jazbec ::

PrimozR je izjavil:

Še vedno stojim za trditvijo, da se CF/SLI splača samo na paru kartic iz najzmogljivejše serije, torej 6900, GTX 580 in 570, morda dodamo sem še 560 Ti.


+1
dejansko bi pa js zraven dodal še gtx560

edit-typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jazbec ()

SavoKovac ::

jazbec je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Še vedno stojim za trditvijo, da se CF/SLI splača samo na paru kartic iz najzmogljivejše serije, torej 6900, GTX 580 in 570, morda dodamo sem še 560 Ti.


+1
dejansko bi pa js zraven dodal še gtx560

edit-typo


To lahko trdi nekdo, ki ne upoštevata potencialnih oz. dejanskih kupcev strojne opreme pri nas. Recimo, da zelo racionalna oseba (študent) nabavi HD6850, nato pa še enega, ti pa recimo menjaš svojo HD6850 ZA KARTICO VIŠJEGA RAZREDA, SAM TRDIŠ ZA 6850 NI V RAZREDU 570-KE. Fante zapravi 370€, ti pa 520€ s to razliko, da večino iger igra bolje od tebe. Pa naštej tiste, kjer HD6850 oz. gf.460 odpoveta (pri 1920x1080 ali 1920x1200).

Seveda lahko kdo priložnostno izjavi: "Mami kup mi 570-ko ker bom drgače nub." Ti ljudje so statistično verjetnejši od ljudi, ki nabavljajo ploščo z 2xPCIe8x.

Link1 (pospešek 460SLI):

Link2 (povprečni performance HD6850 CF):


PS: A da je 6850 čist drug razred? http://www.guru3d.com/article/radeon-69...

Ne mi z razrednim bojem prosim, štejejo tudi decimalke. :)

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

SavoKovac je izjavil:

jazbec je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Še vedno stojim za trditvijo, da se CF/SLI splača samo na paru kartic iz najzmogljivejše serije, torej 6900, GTX 580 in 570, morda dodamo sem še 560 Ti.


+1
dejansko bi pa js zraven dodal še gtx560

edit-typo


To lahko trdi nekdo, ki ne upoštevata potencialnih oz. dejanskih kupcev strojne opreme pri nas. Recimo, da zelo racionalna oseba (študent) nabavi HD6850, nato pa še enega, ti pa recimo menjaš svojo HD6850 ZA KARTICO VIŠJEGA RAZREDA, SAM TRDIŠ ZA 6850 NI V RAZREDU 570-KE. Fante zapravi 370€, ti pa 520€ s to razliko, da večino iger igra bolje od tebe. Pa naštej tiste, kjer HD6850 oz. gf.460 odpoveta (pri 1920x1080 ali 1920x1200).

Seveda lahko kdo priložnostno izjavi: "Mami kup mi 570-ko ker bom drgače nub." Ti ljudje so statistično verjetnejši od ljudi, ki nabavljajo ploščo z 2xPCIe8x.

PS: A da je 6850 čist drug razred? http://www.guru3d.com/article/radeon-69...

Ne mi z razrednim bojem prosim, štejejo tudi decimalke. :)

Sem razmišljal o menjavi 6850 na 6950. To bi zahtevalo okrog 100 € dodatnega vložka. Toliko o tvojih 500 €. Pa večkrat smo že povedali, da se dokup še ene enake kartice _ne_ splača.

CF še gre, ker kot rečeno že ne-vem-katerič veliko plat podpira CF. Vsaj pri AMD-ju je vse s 790/890 čipsetom good to go. Pri Intelu moraš vreči vsaj okrog 150 € za plato, da dobiš PCIe switcherje, zraven ponavadi dobiš še SLI podporo. SLI podpore pri AMD-ju ni. Poleg glasnosti, ki jo prinese dodatna kartica, večje porabe tako v idle kot v load, itd. Vztrajam pri svoji trditvi, da se SLI/CF splača samo pri top of the line karticah, kjer ti ena sama 'ne zadostuje' (pri Eyefinity npr., kjer šele pride do učinka 2 GB RAMa na 6900 karticah).

Aja, pa zakaj linkaš ravno najbol irelevanten test grafičnih kartic (3DMark)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

SavoKovac ::

PrimozR je izjavil:


Sem razmišljal o menjavi 6850 na 6950. To bi zahtevalo okrog 100 € dodatnega vložka. Toliko o tvojih 500 €. Pa večkrat smo že povedali, da se dokup še ene enake kartice _ne_ splača.

CF še gre, ker kot rečeno že ne-vem-katerič veliko plat podpira CF. Vsaj pri AMD-ju je vse s 790/890 čipsetom good to go. Pri Intelu moraš vreči vsaj okrog 150 € za plato, da dobiš PCIe switcherje, zraven ponavadi dobiš še SLI podporo. SLI podpore pri AMD-ju ni. Poleg glasnosti, ki jo prinese dodatna kartica, večje porabe tako v idle kot v load, itd. Vztrajam pri svoji trditvi, da se SLI/CF splača samo pri top of the line karticah, kjer ti ena sama 'ne zadostuje' (pri Eyefinity npr., kjer šele pride do učinka 2 GB RAMa na 6900 karticah).

Aja, pa zakaj linkaš ravno najbol irelevanten test grafičnih kartic (3DMark)?


Ja menjava s 6850 na 6950 izpade naivno, tehnologija ne zastara v enem kvartalu, po pravici povedano sem navdušen tudi, če si kdo lasti pradavno 9800XT, ker se da z njo igrat veliko sodobno zasnovanih iger. Igralci so nedavno na veliko kupovali, kar poskušam spoštovati. Nadvse nespodobno je nekomu z HD5850 reči "gtfo noob, pamet si kupi", in to natanko pol leta po tem, ko se je od (prisotnih) somišljenikov prejel zeleno luč za nakup in spodbudno kimanje. A tudi HD6950 žal ni dovolj za res kvaliteno sliko (1920x1200, 8xAA, 16xAF), 2x6850, sploh 2x6870 pa je.

6870CF:


link:
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd...

poraba:
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd...

Link na 3Dmark sem vključil, ker prikaže relevantno sliko splošne zmogljivosti (ja stokrat popljuvano, od mikroprogramerjev do avtorjev gonilnikov, vem).

Lonsarg ::

Če zelo racionalno gledaš na denar itak menjaš grafo šele, ko je ta tam 5krat hitrejša. V tem primeru CD in SLI nima kakega haska.

PrimozR ::

galemir tvoj graf lepo pokaže, da z dvema 6850 dobiš točno 50% zmogljivosti druge grafe. Kje je tukaj smiselnost res ne vem. Poleg dražje plate, glasnosti in porabe (vem da se ponavljam, ampak enih se očitno ne prime). VZameš 6970 oz. GTX 580, si skoraj na istem z manjšo porabo, manjšo glasnostjo, manj porabljenimi živci zaradi gonilnikov in s kupčkom prišparanega keša. Win-win situacija, ali pač?

Na 6950 (1 GB model) bi menjal, ker bi se jo dalo flešati na 6970, obenem pa bi za to moral vložiti minimalno denarja. Ampak bi moral prodati tole 6950, ki je za trenuten sistem že itak premočna. Pa načeloma mi zadostuje.


SavoKovac je izjavil:

po pravici povedano sem navdušen tudi, če si kdo lasti pradavno 9800XT, ker se da z njo igrat veliko sodobno zasnovanih iger.

BIG LOL! Pasjansa je sodobno zasnovana igra?

Machiavelli ::

po pravici povedano sem navdušen tudi, če si kdo lasti pradavno 9800XT, ker se da z njo igrat veliko sodobno zasnovanih iger.

ta je mal mimo usekana....
Seveda bo laufalo na low 9600pro 9800xt celo na agp4x lol
crysis lepo laufa na 4200 integrirani na low....

minimum 8800gt+/2900xt+ pa čim večji GDDR pa čim več rama,
da so neke konzolske očem prijazne nastavitve in kolk tolk tekoče...
recimo za xbox/ps3 Dirt 2 = 1280x720 (QAA)
1280x720 je malce motno 1280x800 je lepše+2x/4x mehčanje ostalo pa na max
in če je kartica zmožna min35 in avrađe 45-55 je to zmaga.
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Machiavelli je izjavil:

pa čim večji GDDR pa čim več rama,

To je seveda spet totalna buča. Do in vključno s FullHD resolucijo je 1 GB RAMa popolnoma dovolj, na počasnejših čipih tudi 512 MB. 'čim večji GDDR' je itak povezan s starostjo oz. ceno kartice (dandanes se GDDR3 uporablja na cenejših variantah, občasno celo navaden DDR3), previsoka frekvenca pa samo pomeni, da bo RAM nepotrebno dražji, ker itak jedro ne bo sposobno brati in zapisovati tolikšnih količin podatkov.
Uravnoteženost je bistvena.

Machiavelli je izjavil:

1280x720 je malce motno 1280x800 je lepše

WHAT?!?! Sploh veš kako bluziš?? To sta popolnoma različna aspect ratiota, 16:9 oz. 16:10, ki se ju seveda uporablja na monitorjih pripadajočega formata. Motno?? o_O Ker ima 120 pik manj višine? (razen če 16:9 ločljivost nastaviš na 16:10 oz. bognedaj celo na 4:3 monitorju - zakaj the hell bi počel to????)

Machiavelli je izjavil:

in če je kartica zmožna min35 in avrađe 45-55 je to zmaga.

35/45-55 česa, klobas?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osvežitev GeForce GTX 560 Ti - zmeda pri poimenovanjih se vrača (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
6113778 (11115) SkyEye90
»

Prihaja GeForce GTX 560

Oddelek: Novice / Grafične kartice
307224 (6201) PrimozR
»

nVidiin odgovor na AMD-jev odgovor na GeForce GTX 550 Ti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
83577 (3132) D3m
»

Prispel GeForce GTX 560 Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5626579 (24061) SavoKovac
»

GTX 560 prihaja 25. januarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
6424421 (21867) jazbec

Več podobnih tem